Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Ήττα με 78-65 του ΑΣ Τρίκαλα στο Μαρούσι - Γιαπλές: "Δεν ξέρω τι έπεται στην συνέχεια"


Μόλις πέντε λεπτά κράτησε τη αντίσταση των Τρικάλων. Γιατί από εκεί και πέρα, οι γηπεδούχοι επιβλήθηκαν πλήρως.
Αν και η διαφορά δεν ήταν μεγάλη, το Μαρούσι ήλεγχε απόλυτα το ρυθμό.




Μέχρι το 5’ το ματς πήγαινε πόντο-πόντο. Δυο συνεχόμενα καλάθια του Τζάρεντ Χόμαν έφεραν το Μαρούσι στο 14-9 (6’) και από εκείνο το σημείο και μετά η ομάδα του Μπαρτζώκα ουδέποτε έχασε το προβάδισμα.


Ο ΑΣ Τρίκαλα με την γνωστή απουσία του Σάβο Τζιγκάνοβιτς αλλά και την ξαφνική του Μίχα Ζούπαν που λόγω οφειλών δεν κατέβηκε στην Αθήνα πάλεψε το παιχνίδι με τα Ελληνόπουλα που για μία ακόμη φορά έδειξαν ότι μπορούν να προσφέρουν αρκετά…


Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ξεκίνησε τον αγώνα με σαφή διάθεση να «χτυπήσει» κοντά στο καλάθι, θέλοντας να εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες των Τρικάλων. Παρά το «νωθρό» ξεκίνημα, το Μαρούσι με ηγέτη τον «ζεστό» Τζαμόν Λούκας (13π. στο πρώτο μέρος) πήρε τον έλεγχο του αγώνα και σταδιακά, (χωρίς να εντυπωσιάσει) άρχισε να αυξάνει τη διαφορά, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια έχοντας εξασφαλίσει τη μέγιστη διαφορά (+10) για το πρώτο μέρος. Τα Τρίκαλα από την άλλη πάλεψαν και ως ένα σημείο κατάφεραν να μείνουν κοντά στο σκορ ωστόσο με 8/28 σουτ, το 33-23 του πρώτου μέρους μάλλον τους κολακεύει.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος, το Μαρούσι ήταν αυτό που διατηρούσε μια διαφορά ασφαλείας ωστόσο η αδυναμία να «καθαρίσει» το παιχνίδι επέτρεπε στους μαχητικούς φιλοξενούμενους να ελπίζουν. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πώς απείλησαν ουσιαστικά την ομάδα των βορείων προαστίων που είχε σαφώς περισσότερες λύσεις και έκλεισε την τρίτη περίοδο στο +14 (52-38).

Ένα σερί 6-0 στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκάλεπτου έδωσε ελπίδες στην ομάδα του Θαναση Γιαπλέ που με τρίποντο του Ντίκελ μείωσε σε 52-44, ωστόσο η απάντηση των γηπεδούχων ήταν άμεση. Το Μαρούσι ξέφυγε εκ νέου με 14 πόντους (61-48), ενώ ουσιαστικά η τελειωτική «μαχαιριά» ήρθε με το απίστευτο τρίποντο του Κις στην εκπνοή της επίθεση με το σκορ στο 61-51. Από εκεί και πέρα, η διαφορά έφτασε ως το +17 (74-57), πριν το τελικό 78-65.

Τα δεκάλεπτα: 17-13, 33-23, 52-38, 78-65.
Διαιτητές οι: Βορεάδης, Παπαδημητρίου, Θεονάς

ΜΑΡΟΥΣΙ (Μπαρτζώκας): Κουμπούρας 4, Κις 7 (1), Λούκας 21 (1), Πελεκάνος 1, Μπατής 3 (1), Χόμαν 12, Νάντζφεϊ 7 (1), Καλάθης 2, Αριγκμπάμπου 2, Λάκκας 3 (1), Καϊμακόγλου 16.

ΤΡΙΚΑΛΑ (Γιαπλές): Γκιζόγιαννης, Μπιγκς 7, Νοέας 4, Κατσαρές 1, Τσαϊρέλης 11, Αποστολίδης 11 (1), Γιανγκ 10, Μαρμαρινός 2, Σίμτσακ 10, Σακελλαρίου 4, Ντίκελ 5 (1).


Γιαπλές: "Δεν ξέρω τι έπεται στην συνέχεια"



Το έργο των Τρικάλων ήταν εξ αρχής δύσκολο. Και έγινε ακόμη πιο δύσκολο μετά την (οριστική κατά πως φαίνεται) φυγή του Σάβο Τζιγκάνοβιτς και την απόφαση του Μίχα Ζούπαν να μην ακολουθήσει την ομάδα στην Αθήνα. Το μέλλον παραμένει θολό για τους Θεσσαλούς και ο Θανάσης Γιαπλές δεν το έκρυψε μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα με το Μαρούσι. «Ο Τζιγκάνοβιτς μάλλον αποτελεί παρελθόν οριστικά γιατί έφυγε και από την Ελλάδα, ενώ ο Ζούπαν δεν ήρθε μαζί μας και δεν ξέρω τι έπεται στην συνέχεια. Με τέτοια προβλήματα είναι δύσκολο να κοντράρουμε μια ομάδα όπως το Μαρούσι. Κοιτάμε μπροστά και συνεχίζουμε. Συγχαρητήρια στο Μαρούσι είναι η τρίτη καλύτερη ομάδα της Ελλάδα και του εύχομαι ότι καλύτερο στο πρωτάθλημα αλλά και στην Ευρωλίγκα», είπε ο τεχνικός των Τρικαλινών.

Ο Ντέιβιντ Γιανγκ από την πλευρά του είπε: «Είναι σκληρή ομάδα το Μαρούσι, μας έλλειπαν και μερικοί παίκτες. Θα προσπαθήσουμε περισσότερο στα επόμενα παιχνίδια για να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα και καλύτερη εικόνα».


«Κουρασμένοι σωματικά και ψυχικά»
Στα τελευταία παιχνίδια είναι εμφανής η κούραση των παικτών του Αμαρουσίου από τα συνεχόμενα δύσκολα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ήταν εμφανής και στο ματς κόντρα στα Τρίκαλα. Και ακριβώς εκεί στάθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας στις δηλώσεις του μετά το τέλος της αναμέτρησης για τη 19η αγωνιστική της Α1. Παρά την κούραση, ο Έλληνας τεχνικός ξεκαθάρισε πως δεν ανησυχεί αφού έχει φιλόδοξους παίκτες.
«Έχουμε οχτώ τελικούς μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Είμαστε λίγο κουρασμένοι και νοητικά και σωματικά, όμως έχουμε φιλόδοξα παιδιά στην ομάδα και πιστεύω ότι θα μαζέψουμε το μυαλό μας και θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε και στο πρωτάθλημα αλλά και στο δύσκολο παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό την Πέμπτη για την Ευρωλίγκα.
Τα Τρίκαλα όπως έδειξαν και πέρυσι αλλά και φέτος με την εικόνα που παρουσιάζουν στο γήπεδο ότι αξίζουν να βρίσκονται στην Α1 αρκεί να ξεπεραστούν τα οικονομικά προβλήματα», τόνισε.

Τους παίκτες του Αμαρουσίου στη συνέντευξη Τύπου εκπροσώπησε ο Στέφαν Αριγκμπάμπου: «Ήταν πολύ δύσκολο παιχνίδι, απέναντι σε μια ομάδα που την περασμένη εβδομάδα κέρδισε τον Άρη. Οι τελευταίες εβδομάδες ήταν πολύ δύσκολες γιατί χάσαμε πέντε σερί ματς. Σήμερα δεν παίξαμε καλά αλλά το σημαντικό είναι ότι κερδίσαμε το παιχνίδι και τα καταφέραμε. Ξεχνάμε τις τελευταίες εβδομάδες και επικεντρωνόμαστε σε ένα από τα πιο σημαντικά φετινά παιχνίδια, αυτό κόντρα στον Παναθηναϊκό».




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου