Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009

"Εκδότης" vs Λέγκα και...Λέγκας vs "Εκδότη"


"Σκανδαλώδης υπογραφή Λέγκα που «αυγάτισε» με οδοιπορικά μισθούς «γαλάζιων» παιδιών"
και Απάντηση του πρώην Υπουργού Οικονομικών Νίκου Λέγκα σε δημοσίευμα του trikalanews. gr





"Εκδότης" vs Λέγκα

Στις 18 Σεπτεμβρίου, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές, ο τότε υφυπουργός Οικονομικών κ. Νίκος Λέγκας με απόφασή του αύξησε τα οδοιπορικά για τους εκλεκτούς της εξουσίας σε 425,09 ευρώ τον μήνα, ποσό που αναλογεί στο 50% του βασικού μισθού στον ιδιωτικό τομέα.


Σκανδαλώδης υπογραφή Λέγκα που «αυγάτισε» με οδοιπορικά μισθούς «γαλάζιων» παιδιών
Όπως αποκαλύφθηκε κατά τον έλεγχο των κονδυλίων για τη μισθοδοσία στον δημόσιο τομέα εν όψει της κατάρτισης του νέου προϋπολογισμού, περισσότεροι από 3.000 υπάλληλοι και αστυνομικοί αποσπασμένοι στα γραφεία των βουλευτών και των κομμάτων παίρνουν εφέτος έναν δεύτερο μισθό κάθε μήνα!

Με «μπόνους» 90 ώρες υπερωριακής απασχόλησης κάθε μήνα και 425 ευρώ οδοιπορικά η προηγούμενη κυβέρνηση «βόλεψε» προεκλογικά τους εκλεκτούς της εξουσίας.




Λέγκας vs Εκδότη


Απάντηση του πρώην Υπουργού Οικονομικών Νίκου Λέγκα σε δημοσίευμα του trikalanews. gr

Με αφορμή αναφορά με τίτλο «Σκανδαλώδης υπογραφή Λέγκα που αυγάτισε με οδοιπορικά μισθούς γαλάζιων παιδιών» την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου στην ηλεκτρονική εφημερίδα σας www.trikalanews.gr θα ήθελα να κάνω τις ακόλουθες επισημάνσεις:


Απάντηση του πρώην Υπουργού Οικονομικών Νίκου Λέγκα σε δημοσίευμα του trikalanews. gr
Πρώτον, εμφανίζεστε να υιοθετείτε άκριτα ένα δημοσίευμα πρωινής Αθηναϊκής εφημερίδας χωρίς να εξαντλήσετε, ως οφείλατε, τη στοιχειώδη υποχρέωσή σας που πηγάζει από τη δεοντολογία να διερευνήσετε το εν λόγω θέμα και μάλιστα το «εμπλουτίσατε» και με το δικό σας υπέρτιτλο που αγγίζει τα όρια της δυσφήμησης.

Δεύτερον, η απόφαση στην οποία αναφέρεστε είναι εξουσιοδοτική νόμου που ψηφίστηκε το 1992 και έχει τυπικό χαρακτήρα. Ενδεικτικά σας κοινοποιώ την κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράφτηκε στις 27.1.2004 επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ από τον τότε Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης κ. Βασίλη Βαλασόπουλο και το Γενικό Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Ιωάννη Κουσουλάκο.

Τρίτον, η απόφαση στην οποία αναφέρεστε δεν έχει προεκλογικό χαρακτήρα καθόσον εκδίδεται ανελλιπώς από το 1992 μέχρι σήμερα. Είναι απορίας άξιο γιατί η απόφαση αυτή δεν ενόχλησε όλα αυτά τα χρόνια, ενοχλεί σήμερα χαρακτηριζόμενη μάλιστα ως προεκλογική.

Τέταρτον, η απόφαση στην οποία αναφέρεστε – και εδώ θα έπρεπε να μπείτε στον κόπο να το διερευνήσετε – δεν αφορά «γαλάζια παιδιά». Αφορά τους εργαζόμενους που είναι αποσπασμένοι ή διατίθενται ή διορίζονται στα γραφεία του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Προέδρου της Κυβέρνησης, των Υπουργών, των Αναπληρωτών Υπουργών, των Υφυπουργών, της Γενικής Γραμματείας του Υπουργικού Συμβουλίου, καθώς και των Γραφείων των Βουλευτών , των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, των Πολιτικών Κομμάτων, του Γραφείου Επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, των Γραφείων των Γενικών Γραμματέων Υπουργείων, των Ειδικών Γραμματέων και των Διοικητών και Υποδιοικητών των Ασφαλιστικών Οργανισμών.

Πέμπτον, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή τα μέτρα αντιμετώπισης της κρίσης που έλαβε στις αρχές του 2009, περιέκοψε κατά 10% τη συνολική δαπάνη που αφορά τις υπερωρίες σε όλο το δημόσιο τομέα, συμπεριλαμβάνοντας βεβαίως και την ανωτέρω κατηγορία των εργαζομένων.

Έκτον, η εν λόγω απόφαση δεν υπεγράφη εν κρυπτώ, ούτε «αποκαλύφθηκε από κανένα έλεγχο των κονδυλίων», όπως αναφέρετε. Πέραν της προβλεπόμενης δημοσιότητας, βρίσκεται αναρτημένη από την πρώτη στιγμή που υπεγράφη στην ιστοσελίδα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Τέλος, σας καλώ για την αποκατάσταση της αλήθειας, να αναρτήσετε την παρούσα απάντηση στην ηλεκτρονική σας εφημερίδα.

Νίκος Λέγκας
Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου