Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

Νέα κλιμάκωση της αντιλαϊκής επιδρομής λέει ο Αχιλλέας.


Περιοδεία σε χώρους της Νομαρχίας πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Αχιλλέα Κανταρτζή, μέλος της ΚΕ και Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ με αφορμή τις νέα μέτρα που δρομολογούνται στο ασφαλιστικό.




Μετά την περιοδεία ο Αχιλλέας Κανταρτζής έκανε την παρακάτω δήλωση:

« Πριν καλά - καλά συμπληρωθεί μήνας με την νέα κυβέρνηση οι μηχανές έχουν ανάψει στο φούλ για την προώθηση των μαύρων αντεργατικών - αντιλαϊκών μέτρων που ζητούν οι μεγαλοεπιχειρηματίες και η ΕΕ.

Με πρόσχημα την αντιμετώπιση των ελλειμμάτων και καλλιεργώντας το έδαφος της καμένης γης η κυβέρνηση επιταχύνει τους ρυθμούς για νέες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις και στο ασφαλιστικό. Επιδιώκει την παράταση του εργάσιμου βίου, με την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, και την παράλληλη μείωση των συντάξεων. Αξιοποιώντας το έδαφος που δημιούργησαν οι προηγούμενοι αντεργατικοί νόμοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και ιδιαίτερα τα βήματα που έγιναν με τον νόμο Ρέππα προωθεί τώρα τον συνυπολογισμό της σύνταξης σε όλο τον εργάσιμο βίο. Αυτό σημαίνει πλήρη εξανεμισμό των συνταξιοδοτικών παροχών. Ταυτόχρονα και πάλι με πρόσχημα τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων ετοιμάζονται νέα χαράτσια στους τομείς της υγείας, της πρόνοιας.

Για τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι. Την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη έχουν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που παρέδωσαν και άφησαν το μεγάλο κεφάλαιο να λεηλατήσει τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων με τις άτοκες καταθέσεις, τον χρηματιστηριακό τζόγο, τις απλήρωτες εισφορές της μεγάλης εργοδοσίας που όλο ρυθμίζονται ποτέ δεν πληρώνονται, την άρνηση του κράτους να καταβάλει τις υποχρεώσεις του.
Οι νέες αρνητικές αλλαγές στο ασφαλιστικό πάνε μαζί με τις νέες εργασιακές σχέσεις που θέλουν τον εργαζόμενο χωρίς δικαιώματα, φθηνή εργατική δύναμη για να θρέφονται τα κέρδη της πλουτοκρατίας. Πάνε μαζί με τις νέες αρνητικές αλλαγές στους τομείς του τομείς της παιδείας και της υγείας που παραδίνονται στις επιδιώξεις του μεγάλου κεφαλαίου.

Δεν θα κουραστούμε να το λέμε. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν χρόνο για χάσιμο. Τα βάσανα και τα προβλήματα της λαϊκής οικογένειας θα πολλαπλασιασθούν.
Χρειάζεται τώρα να δώσουν την δική τους απάντηση, ανεξάρτητα το επαναλαμβάνουμε από τις επιλογές που έκαναν στις εκλογές. Να προετοιμασθούν για τους επερχόμενους σκληρούς αγώνες. Η πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ να οργανώσει συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα την ερχόμενη εβδομάδα στις 25 Νοέμβρη την Τετάρτη θα είναι μια μεγάλη συμβολή στην κατεύθυνση της ανασύνταξης του εργατικού- λαϊκού κινήματος.»






Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου