Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Κορυφαίος επαρχιακός σύλλογος η ΑΕΤ στην κολύμβηση


Η ΑΕΤ αναδείχθηκε κορυφαίος επαρχιακός σύλλογος (της απονεμήθηκε το κύπελλο κορυφαίου επαρχιακού συλλόγου) στα «Αλεξάνδρεια Junior» στην Θεσσαλονίκη.




Κατέκτησε 18 μετάλλια και πολυνίκης ομάδα στα αγόρια με Κωτούλα Τάσο, Μπακώση Βησ. , Καϊκη Ευαγ. και Δρόσο Νικ.

Λένε ότι «κάθε αρχή και δύσκολη» αλλά φαίνεται ότι αυτή η ρήση δεν ταιριάζει στην πρωταγωνιστική ομάδα κολύμβησης της ΑΕΤ , η οποία κατάφερε στον πρώτο αγώνα της φετινής αγωνιστικής σεζόν να καταπλήξει τους πάντες με την εμφάνιση της και να βάλει μια γερή υποθήκη για τη δύσκολη συνέχεια.

Συγκεκριμένα στις 6-7 Νοεμβρίου στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο της Θεσ/νίκης , έγιναν οι αγώνες «Αλεξάνδρεια Junior» με τη συμμετοχή όλων των συλλόγων της Θεσ/νίκης ( ΠΑΟΚ, ΑΡΗΣ, ΗΡΑΚΛΗΣ κ.α.) και πολλοί σύλλογοι από τις Σέρρες , την Δράμα, την Καβάλα , την Βέροια, την Κοζάνη , τα Γιάννενα και πολλές άλλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας.

Απ’ αυτή την κολυμβητική πανδαισία δε θα μπορούσε να λείψει η προαγωνιστική ομάδα της ΑΕΤ που συνοδεύονταν και από 5 αθλητές/τριες της προ-προαγωνιστικής ομάδας μιας και το πρόγραμμα των αγώνων έδινε τη δυνατότητα να συμμετέχουν και παιδιά ηλικίας 9 ετών.

Πολλές φορές η πλούσια ελληνική γλώσσα καθίσταται «φτωχή» για να περιγράψει κατορθώματα και διακρίσεις για τα «δελφίνια» της ΑΕΤ, της μόνης Θεσσαλικής ομάδας που συμμετέχει σ’ αυτούς τους αγώνες , κατάφεραν να αφήσουν άφωνους όλους τους θεατές , που δεν ήταν και λίγοι , και να κερδίσουν το θαυμασμό και τις εντυπώσεις.

Φυσικά αυτό δεν είναι υπερβολή αν αναλογιστεί κανείς ότι η ομάδα της ΑΕΤ κέρδισε συνολικά 18 μετάλλια (9 χρυσά, 5 αργυρά , 4 χάλκινα) και γι΄αυτό κατατάχτηκε ως πρώτος επαρχιακός σύλλογος των αγώνων, γεγονός που αν μη τι άλλο αποτελεί μεγάλη επιτυχία.

Η ΑΕΤ τα τελευταία χρόνια συνεχίζει την ανοδική της πορεία, έχει καταφέρει, ειδικά στις μικρές ηλικίες , να ξεχωρίζει σε πανθεσσαλικό επίπεδο και όχι μονό . Κάθε χρόνο καταφέρνει να βγάζει νέους αθλητές που διακρίνονται. Λειτουργεί σαν «εργαστήριο» παραγωγής ταλέντων και φαίνεται ξεκάθαρα η μεθοδική και συστηματική δουλειά που γίνεται στο σύλλογο απ’ τους προπονητές Γ. Καραΐσκο και Βάνα Κλωτσοτήρα, που προσπαθούν καθημερινά να βελτιώσουν τους αθλητές, να τους εμφυσήσουν τα ιδανικά του αθλητισμού, της ευγενούς άμιλλας και της συνεχούς και αδιάκοπης προσπάθειας για την κατάκτηση των στόχων. Άλλωστε αυτό λειτουργεί σαν φάρος για τα παιδιά που μέσα από τη διαδικασία του αθλητισμού και των αγώνων, αποκτούν όλα τα εχέγγυα που θα τα βοηθήσουν να αντιπαρέλθουν τα εμπόδια των αγώνων της ίδιας της ζωής.

Τα «δελφίνια» της ΑΕΤ λοιπόν, παρότι ανέτοιμα μιας και είναι πολύ νωρίς ακόμη για μεγάλες επιδόσεις αφού η αγωνιστική σεζόν μόλις άρχισε, κατάφεραν να κατακτήσουν πρωτιές και να «ταράξουν τα νερά» αφού ειδικά οι σύλλογοι της Θεσ/νίκης δεν περίμεναν ότι θα έχαναν από αθλητές ενός επαρχιακού συλλόγου.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει για τους 9χρονους κολυμβητές/τριες που για πρώτη φορά συμμετείχαν σε τόσο μεγάλους αγώνες. Μετά το αρχικό σοκ του άγνωστου γενικά και της πολυκοσμίας κατάφεραν με τις επιδόσεις τους να καταδείξουν περίτρανα ότι το μέλλον τους ανήκει. Κέρδισαν χρυσά μετάλλια ενώ η ομάδα της σκυταλοδρομίας 4χ50 ελεύθερο των κοριτσιών κατέκτησε την 1η θέση αφήνοντας πολύ πίσω όλες τις αθλήτριες των μεγάλων συλλόγων της Θεσ/νίκης.

Η ομάδα επέστρεψε ιδιαίτερα ικανοποιημένη από την πρώτη αυτή προσπάθεια αλλά δεν εφησυχάζει, αφού ετοιμάζεται πυρετωδώς για δυο ακόμη αθλητικά ραντεβού που ακολουθούν και απ’ τα οποία δε θα μπορούσε να λείψει η ΑΕΤ. Συγκεκριμένα το διήμερο 28 και 29 Νοεμβρίου θα συμμετέχει σε αγώνες στην Πτολεμαιδα ενώ αμέσως μετά ακολουθούν τα «Γαλαγάλεια» στην Καρδίτσα.

Οι αθλητές/τριες που συμμετείχαν στους αγώνες τις Θεσ/νίκης ήταν οι:


Κωτούλας Τάσος

1ος 50 μ. ελεύθερο

1ος 100 μ. ελεύθερο

2ος 50 μ. πεταλούδα



Καϊκης Ευαγγελος

1ος 50 μ. ελεύθερο

1ος 100 μ. ελεύθερο

3ος 50 μ. πεταλούδα



Δρόσος Νικόλαος

1ος 50 μ. ύπτιο

1ος 100 μ. ελεύθερο



Γεροβάιου Ελενα

1η 50μ ύπτιο

1η 50 μ. πεταλούδα





Μπακώσης Βησσάρης

2ος 200 μ. ελεύθερο

4ος 400 μ. ελεύθερο



Σπανού Βένια

3η 200 μ ύπτιο

3η 100 μ. ύπτιο

4η 50 μ. ύπτιο



Αναγνώστου Χριστίνα

2η 50 μ. πρόσθιο

2η 50 μ. ελεύθερο



Κυριακού Στεφανία

2η 50μ. ύπτιο



Κανάτα Ιφιγένεια

3η 50 μ. πρόσθιο

5η 50 μ. ελεύθερο



4χ50 μ. ελεύθερο κοριτσιών 9 ετών

1η θέση
Γεροβαίου Έλενα , Αναγνώστου Χριστίνα, Κυριακού Στεφανία, Κανάτα Ιφιγένεια









Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου