Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

Κώστας Σγάρας :«Aπό τη θεωρία στην πράξη»


Κυκλοφόρησε, προ λίγων μηνών, σε τροποποιημένη - βελτιωμένη δεύτερη έκδοση, το βιβλίο του Κώστα Σγάρα.





Κυκλοφόρησε, προ λίγων μηνών, σε τροποποιημένη - βελτιωμένη δεύτερη έκδοση, το βιβλίο του επίτιμου Σχολικού Συμβούλου Φυσικής Αγωγής, πρώην Διδάσκοντα στα Τ.Ε.Φ.Α.Α. Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας, του Διδάκτορα ΚΩΣΤΑ ΣΓΑΡΑ, με τίτλο: ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ «από τη θεωρία στην πράξη».

Πρόκειται, για ένα εξαιρετικά προσεγμένο, ευκολονόητο και επιστημονικά τεκμηριωμένο βιβλίο στο είδος του, προσαρμοσμένο στις σύγχρονες απαιτήσεις και στις επιστημονικές εξελίξεις της Φυσικής Αγωγής.

Βασική επιδίωξη του συγγραφέα είναι, όχι μόνο η προσωπική αναζήτηση, αλλά και η δημιουργία και η προσφορά, μέσα από την πολύχρονη διδακτική ενασχόληση του στα Τ.Ε.Φ.Α.Α. των Πανεπιστημίων Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας, και την επίσης πολύχρονη προπονητική ενασχόληση του στους αγωνιστικούς χώρους.

Στις 254 σελίδες του εξαιρετικά επιμελημένου αυτού βιβλίου, παρουσιάζονται, με ειδική - μεθοδολογική σειρά και πρακτικό τρόπο για την καλύτερη εμπέδωση, 220 αθλητικά παιχνίδια, πολύ εύκολα εφαρμόσιμα στη διδακτική ώρα του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής, καθώς και σε προγράμματα προπόνησης, όλων των αθλημάτων.

Το ιδιαίτερο ποιοτικό στοιχείο στο βιβλίο αυτό, είναι το γεγονός ότι, για την καλύτερη και πληρέστερη κατανόηση των βασικών αρχών που διέπουν τα κινητικά ομαδικά παιχνίδια, αλλά και την αποτελεσματικότερη οργάνωση και εφαρμογή τους, καταβλήθηκε ιδιαίτερη προσπάθεια από τον συγγραφέα, έτσι ώστε, για το καθένα από αυτά, να καθορίζονται με συνοπτικό τρόπο μέσα σε μια σελίδα, ο δ'δακτικός παιδαγωγικός στόχος, ο αριθμός των παιδιών που συμμετέχουν, το απαραίτητο αθλητικό υλικό, ο χώρος διεξαγωγής, η χρονική διάρκεια εξάσκησης και ξεκούρασης, καθώς και ο βαθμός δυσκολίας κατά την εκτέλεση τους.

Αυτή η σημαντική ταξινόμηση κρίθηκε απαραίτητη για την διευκόλυνση του δύσκολου έργου του γυμναστή - παιδαγωγού, στη σωστή πρακτική εφαρμογή των παιχνιδιών.

Σίγουρα, πρόκειται για ένα πολύ καλό και πολύ ενδιαφέρον αθλητικό βιβλίο, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πρακτικό διδακτικό βοήθημα από τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής (Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης), από τους φοιτητές και φοιτήτριες των Τ.Ε.Φ.Α.Α. και των Παιδαγωγικών Τμημάτων των Πανεπιστημίων (δασκάλους, νηπιαγωγούς), από τα στελέχη προσκόπων, αλλά και από τους προπονητές όλων των αθλημάτων, για τη μεθοδική και συστηματική προπόνηση μικρών παιδιών.

Διεύθυνση επικοινωνίας:

Κώστας Σγάρας,

Δεληγιώργη 26,

42100 Τρίκαλα.

Τηλ.: 2431021688




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου