Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Δυναμικό ξεκίνημα για τα παιδικά τμήματα αναρρίχησης του ΣΟΧΤ


Ιδιαίτερα δυναμικά ξεκίνησαν τα παιδικά τμήματα αναρρίχησης του Συλλόγου Ορειβασίας Χιονοδρομίας Ν. Τρικάλων.





Από τις πρώτες κιόλας ημέρες λειτουργίας της ακαδημίας δεκάδες ήταν οι μικροί μας φίλοι που έσπευσαν με ενθουσιασμό να εγγραφούν στα τμήματα.

Το άθλημα της αναρρίχησης παρουσιάζει σημαντική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια. Στην περιοχή μας μπορούμε πλέον να μιλάμε για μια αναρριχητική παράδοση που ξεκίνησε πολλά χρόνια πριν με επίκεντρο τα Μετέωρα. Ένας χώρος μοναδικής φυσικής ομορφιάς που ήταν και είναι πόλος έλξης για όλες της μεγάλες προσωπικότητες του αθλήματος τόσο της χώρας μας όσο και παγκοσμίως. Με την πάροδο των χρόνων όπως ήταν αναμενόμενο το άθλημα αναπτύχθηκε και δημιουργήθηκαν νέες τάσεις κάνοντας το άθλημα πιο προσιτό στο ευρύ κοινό.

Σήμερα μετά από όλες αυτές τις διεργασίες είναι σχετικά εύκολο για κάποιον να έρθει σε επαφή με το άθλημα και να νιώσει συναισθήματα που είναι πραγματικά σπάνια σε όλο το φάσμα των καθημερινών δραστηριοτήτων που μπορεί να αναπτύσσει.

Τα νέα αναρριχητικά πεδία στην Πύλη και το Μουζάκι είναι μέσα στα σημαντικότερα που υπάρχουν στην χώρα μας. Αποτελούν σημεία αναφοράς για την σύγχρονη τάση που καλείται sport climbing και βέβαια είναι από τους κορυφαίους αναρριχητικούς προορισμούς.

Είναι σαφές λοιπόν ότι τα Τρίκαλα είναι το σταυροδρόμι στην ανάπτυξη της αναρρίχησης στη χώρα μας. Ο ΣΟΧΤ με άλλοτε μικρότερη και άλλοτε μεγαλύτερη συνεισφορά σε αυτήν την πορεία αποτελεί ζωντανό κομμάτι του παζλ της αναρρίχησης για το νομό μας.

Στα γραφεία του συλλόγου στο Μύλο Ματσόπουλου έχει δημιουργηθεί μια σύγχρονη πίστα αναρρίχησης η οποία αποτελεί το χειμερινό καταφύγιο  για τους φίλους του αθλήματος που δεν θέλουν να χάσουν την φόρμα τους όταν ο καιρός δεν τους επιτρέπει να πηγαίνουν στο βράχο αλλά και τον ιδανικότερο χώρο για να έχει κάποιος την πρώτη επαφή με το άθλημα.

Τη φετινή χρονιά ξεκίνησε και ένα σχέδιο ανάπτυξης του αθλήματος στις μικρές ηλικίες που φιλοδοξούμε να δημιουργήσει την υποδομή για την ανάδειξη ταλέντων που θα γίνουν συνεχιστές αυτής της πλούσιας ιστορίας. Το πρόγραμμα του τμήματος είναι εμπλουτισμένο με προπονητικά στοιχεία που συμβάλουν στην ολόπλευρη ανάπτυξη του παιδιού δεμένα με το παιδαγωγικό παιχνίδι. Πέρα από την αγωνιστική ανάπτυξη του αθλήματος ο στόχος του προγράμματος είναι να φέρει τα παιδιά σε επαφή με τη φύση αλλά και συνολικά να χτίσει από νωρίς μια ολοκληρωμένη ορειβατική κουλτούρα.

Για όσους ενδιαφέρονται τα παιδικά τμήματα λειτουργούν Τρίτη και Πέμπτη 5-7 μ.μ. ενώ η πίστα για τους ενήλικες είναι ανοιχτή καθημερινά 7 με 11 μ.μ. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο 6972423897 ή στην ιστοσελίδα του συλλόγου www.soxt.gr.






Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου