Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Βλαχογιάννης: Δυναμικές κινητοποιήσεις για τα Τμήματα ΤΕΙ στα Τρίκαλα


Ο Νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης επανήλθε στο θέμα που ανέκυψε με τη λειτουργία των δύο τμημάτων του ΤΕΙ Λάρισας στα Τρίκαλα δηλώνοντας πως «η Ν.Α. Τρικάλων θα αντιδράσει με δυναμικές κινητοποιήσεις και δεν θα επιτρέψει σε κανέναν πρόεδρο του ΤΕΙ Λάρισας ή Υπουργό να βάλει λουκέτο στα ΤΕΙ των Τρικάλων».




Ο κ. Βλαχογιάννης επισήμανε πως «οι δηλώσεις στον τοπικό Τύπο περί κατάργησης των δύο Τμημάτων ΤΕΙ Τρικάλων, Παράρτημα Λάρισας, δημιούργησαν αναστάτωση τόσο στους σπουδαστές των εν λόγω Τμημάτων όσο και στην τοπική κοινωνία του Νομού μας» και συμπλήρωσε: «Είναι αστείο να μας απειλούν πως θα μας πάρουν τα ΤΕΙ γιατί δεν υπάρχουν δύο διοικητικοί υπάλληλοι. Το ΤΕΙ Λάρισας λειτουργεί ως “λαγός”.

    Τα δύο Τμήματα των Τρικάλων έχουν πληρότητα σπουδαστών και καλύπτουν εξειδικευμένους τομείς με αντίκρισμα στην αγορά εργασίας. Σήμερα ακούγονται δηλώσεις ότι ο «Καλλικράτης» στα ΑΕΙ – ΤΕΙ θα ξεκινήσει πειραματικά από το Νομό μας.

    Οι σπουδαστές των δύο Τμημάτων ΤΕΙ, οι επαγγελματοβιοτέχνες του Νομού μας και σύσσωμη η τοπική κοινωνία δηλώνουν κάθετα αντίθετοι στο ενδεχόμενο κατάργησης ή συγχώνευσης ή μεταφοράς των τμημάτων στη Λάρισα ή σε άλλη πόλη.

    Εμείς δώσαμε πολύχρονους αγώνες από το 2003 έως σήμερα για την ίδρυση, λειτουργία και ποιοτική αναβάθμιση των δύο Τμημάτων ΤΕΙ στα Τρίκαλα.
    
    Σήμερα δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε δυναμικά ξανά για την παραμονή και ενίσχυση των δύο Τμημάτων ΤΕΙ στα Τρίκαλα, τα οποία και υποδομές διαθέτουν και πληρότητα σπουδαστών έχουν και παράλληλα ενισχύουν την τοπική αγορά σε μία πρωτόγνωρη οικονομική κρίση που δεν επιτρέπει άλλη αφαίμαξη της τοπικής οικονομίας.

    Όλοι οι παραγωγικοί φορείς του Νομού μας είναι έτοιμοι για δυναμικές κινητοποιήσεις για τη διατήρηση των Τμημάτων ΤΕΙ στα Τρίκαλα. Προς αυτή την κατεύθυνση θα αγωνιστεί και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Τρικάλων. Δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε να μας πάρει τα ΤΕΙ κανένας πρόεδρος του ΤΕΙ Λάρισας ή Υπουργός και θα μας βρούνε απέναντί τους με δυναμικούς αγώνες.»


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου