Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Το ΚΚΕ δεν είναι σαν τα μούτρα τους


Αιχμηρή ανακοίνωση του ΚΚΕ. "Το ψηφοδέλτιο του κ. Αγοραστού  στον δεύτερο γύρο έχασε 1500 ψήφους σε σχέση με τον πρώτο γύρο στα Τρίκαλα και ο κ.Παπατόλιας  πήρε 3100 ψήφους περισσότερους. Από που προκύπτει ότι οι ψηφοφόροι  της Λαϊκής Συσπείρωσης ψήφισαν υπογείως τον κ. Αγοραστό όπως υποστήριξε το επιτελείο του κ.Παπατόλια ?"




Τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου τον εκλογών ανέδειξαν τα ψηφοδέλτια, που  στήριξε το ΚΚΕ με τον τίτλο ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, σε ανερχόμενη δύναμη, με απόσπαση χιλιάδων νέων ψήφων στο νομό Τρικάλων , έτσι ώστε να αναγνωρίζεται ότι το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα που αύξησε τις δυνάμεις του σε ψήφους και ποσοστά.


Σημείωσε αύξηση στις περιφερειακές εκλογές , σε σύγκριση με τις εθνικές εκλογές του 2009,  κατά 1700 ψήφους  και 3,1% σε ποσοστό. Επίσης στο νέο Δήμο Τρικκαίων η αντίστοιχη αύξηση είναι 900 ψήφοι και 3,2%. Από την άλλη μεγάλες απώλειες είχαν το ΠΑΣΟΚ ( στις περιφερειακές εκλογές έχασε  15700 ψήφους και  -9.3%)  και η ΝΔ (έχασε 1600 ψήφους).Διευρύνεται ,ανεξάρτητα από την ψήφο, ο αριθμός εκείνων που κρίνουν θετικές τις εκτιμήσεις και τις θέσεις του ΚΚΕ ,ενδιαφέρονται να γνωρίσουν την εναλλακτική πολιτική του πρόταση , αναγνωρίζουν τον αγωνιστικό πολιτικό ρόλο και τη συμβολή του Κόμματος.


Αυτή η αυξανόμενη δυναμική  για το ΚΚΕ ,που περικλείει και το εκλογικό αποτέλεσμα ,έχει ταράξει τα κόμματα του κεφαλαίου που πριν και από τον α’ γύρο έχουν στήσει μηχανισμό προβοκάτσιας και λασπολογίας ενάντια στο ΚΚΕ με αφορμή τις δήθεν ανίερες συμμαχίες. Ξέρουν πολύ καλά,  τα γαλαζοπράσινα παπαγαλάκια  ότι όταν το ΚΚΕ είναι δυνατό είναι δυνατός και ο λαός. Αυτό είναι και που τους ανησυχεί .


Το ΚΚΕ όπως σ’ όλη την Ελλάδα ,έτσι και στα Τρίκαλα, είχε πεντακάθαρη θέση και στάση για το δεύτερο γύρο των εκλογών. Ήταν ίδια με  αυτή του πρώτου γύρου. Μαύρο στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ. Αυτό να εκφραστεί στην κάλπη του β’ γύρου με λευκό και άκυρο. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν έχουν διαφορές, έχουν τις ίδιες ευθύνες. Δεν αλλάζουν .Την ίδια ξεκάθαρη θέση είχαν όλοι οι επικεφαλής  των συνδυασμών της Λαϊκής Συσπείρωσης στα Τρίκαλα και τη δημοσιοποίησαν και στα τοπικά μέσα ενημέρωσης
Λυσσάνε  και σκούζουν γιατί θέλουν να βρωμίσουν με τη σαπίλα που κουβαλάνε την κρυστάλλινη θέση του ΚΚΕ, για να μην αποκτήσει μόνιμα και μαζικά χαρακτηριστικά ο απεγκλωβισμός των λαϊκών στρωμάτων από τα κόμματα αυτά. Το ΚΚΕ  δεν είναι σαν τα μούτρα τους. Έχει ιστορία σ’ αυτόν τον τόπο.

 
Όσο κι αν  λυσσάνε τα ίδια τα στοιχεία τους διαψεύδουν:

 Η αποχή στο Δήμο Τρικκαίων  στον  β΄ γύρο, ήταν κατά 15% αυξημένη σε σχέση με τον α’ γύρο (από 29,16% σε 43,41%  αντίστοιχα),ψήφισαν  9500 περίπου λιγότεροι, καθώς και αυξημένος  αριθμός των άκυρων και λευκών. 
Να σημειωθεί ότι  το ψηφοδέλτιο του κ. Ταμήλου στον δεύτερο γύρο έχασε 3500 ψήφους σε σχέση με τον πρώτο γύρο και ο κ. Λάππας πήρε 850 ψήφους περισσότερους. Η διαφορά τους στον α’ γύρο ήταν 1824 ψήφοι.  Κι αν το ΚΚΕ ενήργησε για να μειωθούν οι ψήφοι του κ.Ταμήλου - αλήθεια πώς θα μπορούσε να το πετύχει; Ας ψάξει λοιπόν ο κ.Ταμήλος και το επιτελείο του τις «υπόγειες διαδρομές» στο κόμμα του κι ας αφήσουν τις προβοκάτσιες στο ΚΚΕ.

Για τις περιφερειακές εκλογές στα Τρίκαλα η αποχή   στον  β΄ γύρο, ήταν κατά 13% αυξημένη σε σχέση με τον α’ γύρο (από 32% σε 45%  αντίστοιχα),ψήφισαν κοντά στους  20000  λιγότερους, καθώς και 8000 ήταν τα λευκά και τα άκυρα.
  Το ψηφοδέλτιο του κ. Αγοραστού  στον δεύτερο γύρο έχασε 1500 ψήφους σε σχέση με τον πρώτο γύρο στα Τρίκαλα και ο κ.Παπατόλιας  πήρε 3100 ψήφους περισσότερους. Από που προκύπτει ότι οι ψηφοφόροι  της Λαϊκής Συσπείρωσης ψήφισαν υπογείως τον κ. Αγοραστό όπως υποστήριξε το επιτελείο του κ.Παπατόλια ?

Φταίει, δηλαδή, το ΚΚΕ  που πολλοί ψηφοφόροι της ΝΔ και του  ΠΑΣΟΚ  στα Τρίκαλα, είτε έκαναν αποχή και δεν πήγαν να ξαναψηφίσουν τον εκλεκτό του κόμματός τους είτε έριξαν «λευκό ή άκυρο» ή άλλαξαν, την τελευταία στιγμή, επιλογή και ψήφισαν τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ αντίστοιχα;


Θέλουν να σπιλώσουν το ΚΚΕ στις λαϊκές συνειδήσεις, να το παρουσιάσουν σαν τα μούτρα τους. Οι υπόγειες συναλλαγές , η διαπλοκή και τα μικροκομματικά ανταλλάγματα είναι κομμάτι της δικής τους πολιτικής, που πηγάζει από την  ενιαίας στρατηγικής τους. Τίποτα επί της ουσίας δεν έχουν να χωρίσουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ γι' αυτό και με ιδιαίτερη ευκολία κάνουν κολεγιές και μετεγγραφές στελεχών, διασπώνται και ξαναβρίσκονται. Το κοινό τους μέτωπο κατά του λαού και υπέρ των μονοπωλίων είναι αυτό που καθορίζει τις μεταξύ τους σχέσεις και τους τοποθετεί απέναντι στο ΚΚΕ το οποίο  τους πολεμάει και παλεύει μαζί με το λαό να τους ανατρέψει.
Η ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ ευχαριστεί και χαιρετίζει όλους εκείνους και εκείνες που έδωσαν για πρώτη φορά ψήφο στα ψηφοδέλτια που στήριξε το ΚΚΕ, αναμετρήθηκαν και άντεξαν τα φοβικά διλήμματα, τους προκλητικούς εκβιασμούς και σε ορισμένους δήμους τα καμουφλαρισμένα διπλά και τριπλά ψηφοδέλτια . Η σημαντική αύξηση των ψήφων μάς γεμίζει νέες ευθύνες, υποχρεώσεις. Κατανοούμε ότι μεγαλώνει η απαίτηση απέναντί μας να ανταποκριθούμε στην εργατική, λαϊκή συσπείρωση και πάλη, να εκφράσουμε τη δυσαρέσκεια και διάθεση για αγώνα ευρύτερων λαϊκών μαζών, που εκτιμούν το ρόλο και τη συμβολή μας, ταυτόχρονα όμως έχουν και τις ιδιαίτερες δικές τους απόψεις
Οι εκλεγμένοι δημοτικoί  και περιφερειακοί  σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης  , από την πρώτη στιγμή, άμεσα θα βρεθούν κοντά στο λαό που υποφέρει, θα αναλάβουν δράση για τα εργατικά, λαϊκά προβλήματα σε συνεργασία με τις μαζικές λαϊκές οργανώσεις, τους αγωνιστές και αγωνίστριες στον τόπο δουλειάς και κατοικίας.
Από το γραφείο τύπου της ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου