Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Το όραμα του Απόστολου Παπατόλια για τον Νομό Τρικάλων


Την κεντρική του ομιλία στην πόλη των Τρικάλων πραγματοποίησε  ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Απόστολος Παπατόλιας σε μία μαζική συγκέντρωση στον πεζόδρομο της Ασκληπιού, παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών κ. Γιάννη Ραγκούση.





O κ. Παπατόλιας με το ξεκίνημα της ομιλίας του, ξεκαθάρισε ότι το ¨χρώμα¨ των επικείμενων εκλογών είναι απολύτως αυτοδιοικητικό, τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Είτε δοθεί είτε όχι το όποιο πολιτικό νόημα στις εκλογές, αυτές δεν παύουν να είναι κυρίαρχα αυτοδιοικητικές εκλογές και βέβαια, οι εκλογές της 7ης Νοέμβρη, δε θα αναδείξουν απλά έναν Περιφερειάρχη ή μια Παράταξη. Στην ουσία θα κρίνουν αυτό το ίδιο το παρόν και το μέλλον του τόπου μας, της Θεσσαλίας, θα βάλουν τα θεμέλια του νέου θεσμού της εκλεγμένης Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης».

Παρουσιάζοντας το όραμά του για την ανάπτυξη του Νομού Τρικάλων τόνισε:

Στηρίζουμε την προγραμματική μας πρόταση για την ανάπτυξη των Τρικάλων σε πέντε βασικούς άξονες:

1. Οδικό δίκτυο – Μεταφορές: Η άρση της οδικής απομόνωσης αποτελεί την πρώτη μας προτεραιότητα. Ο νομός Τρικάλων είναι η πύλη εισόδου – εξόδου της Θεσσαλίας προς την Ήπειρο. Η ολοκλήρωση της κατασκευής του Αυτοκινητόδρομου της Κεντρικής Ελλάδας (Ε65) θα συνδέσει την ΠΑΘΕ με την Εγνατία, θα συνδέσει την Ανατολική με τη Δυτική Ελλάδα. Η άρση της οδικής απομόνωσης του νομού θα ολοκληρωθεί με την επέκταση της σιδηροδρομικής γραμμής Καλαμπάκας προς Κοζάνη και το σχεδιασμό και την κατασκευή της Σιδηροδρομικής Εγνατίας που θα συνδέσει την Καλαμπάκα – Ηγουμενίτσα και την Καλαμπάκα – Βόλο.


2. Ορθολογική διαχείριση υδάτινων πόρων – Έργα υποδομής: Το πλούσιο υδρογραφικό δίκτυο του νομού είναι δυνατόν να εξασφαλίσει, μέσω της ορθολογικής διαχείρισης των υδάτων, επάρκεια τόσο στην ύδρευση των οικισμών όσο και στην άρδευση των καλλιεργήσιμων εκτάσεων. Ως προς το σκοπό αυτό έχουμε ολοκληρωμένη πρόταση για κατασκευή φραγμάτων. Επιπλέον, επαναλαμβάνουμε ότι η μερική μεταφορά νερού του Άνω Ρου του Αχελώου, αποτελεί για μας βασική προτεραιότητα για την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

3. Αγροτικός τομέας – Κτηνοτροφία: Ο νομός Τρικάλων αποτελεί ιδανική περίπτωση εφαρμογής του νέου μοντέλου ανάπτυξης, της πράσινης ανάπτυξης με μεγάλες δυνατότητες στροφής στο αγροδιατροφικό μοντέλο. Εστιάζουμε στη δυνατότητα παραγωγής γεωργικών – κτηνοτροφικών διατροφικών προϊόντων, στην ποιοτική τους αναβάθμιση και στη δημιουργία επώνυμης ταυτότητας σε αυτά.

4. Επιχειρηματικότητα – Εμπόριο: Θα στηρίξουμε τις επενδυτικές πρωτοβουλίες που θα αναπτυχθούν στο Νομό, την ανάπτυξη συνεργασιών και τη δημιουργία επιχειρηματικών δικτύων και θα δώσουμε έμφαση στον τομέα της τυποποίησης και μεταποίησης των αγροδιατροφικών προϊόντων. Ο Νομός Τρικάλων είναι ένας από τους ελάχιστους νομούς που δεν έχουν χαρακτηρισμένη βιοτεχνική περιοχή, ενώ η ΒΙΠΕ Φαρκαδόνας επί χρόνια έχει παραμείνει σε επίπεδο συζητήσεων. Από την άλλη, ας μην ξεχνάμε ότι ο νομός έχει παράδοση στον τομέα του εμπορίου, με κυρίαρχο τον κλάδο εμπορίας και συντήρησης μεταχειρισμένων φορτηγών αυτοκινήτων η δραστηριότητα του οποίου λαμβάνει χώρα σε πανελλήνιο επίπεδο. Η δημιουργία προϋποθέσεων συνεργασίας (δημιουργία clusters κλπ.) στον τομέα του εμπορίου, όπως και η στήριξη για τη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών, αποτελεί άμεση πολιτική μας προτεραιότητα.

5. Τουρισμός – Πολιτισμός – Αρχαιολογικοί χώροι και Μνημεία: Τα ΜΕΤΕΩΡΑ αποτελούν έναν από τους παλαιότερους τουριστικούς προορισμούς της Θεσσαλίας, ενώ το φυσικό κάλλος της περιοχής της ΠΙΝΔΟΥ, με τα μοναδικής ομορφιάς δάση που διαθέτει, τις πηγές, τα ποτάμια και τους οικισμούς με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική τους χροιά, μπορεί να αποτελέσει, μέσω της συντονισμένης αξιοποίησής του (δημιουργία επισκέψιμων χώρων, περιπατητικών και ποδηλατικών διαδρομών κλπ), προορισμό φυσιολατρικού και εναλλακτικού τουρισμού. Επιδίωξή μας να δώσουμε ώθηση στα πρώτα ήδη διαμορφωμένα επιχειρηματικά σχέδια αγροτουριστικής ανάπτυξης της περιοχής των Χασίων και Αντιχασίων

Καταλήγοντας ο κ. Παπατόλιας επανέφερε για μία ακόμη φορά το πραγματικό δίλημμα των εκλογών τονίζοντας :

“Το πραγματικό δίλημμα είναι η αντίθεση ανάμεσα στις δυνάμεις που θέλουν αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στον τόπο μας και σ’ αυτές που αναζητούν το ρεβανσισμό και την καταστροφολογία. Ανάμεσα στις προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις και στις συντηρητικές πολιτικές δυνάμεις που κοιτούν στο παρελθόν, έχοντας εγκλωβισθεί σε αυτό. Είναι η μάχη είναι ανάμεσα στις δυνάμεις της αλλαγής και της καθυστέρησης. Της μεταρρύθμισης και της συντήρησης. Του αύριο με την επανάληψη του χθες. Της δυναμικής Ελλάδας στο νέο διεθνές περιβάλλον και της ισχυρής κοινωνίας με την Ελλάδα του παρελθόντος. Της κοινωνικής ευαισθησίας και της «κοινωνικής» διγλωσσίας και υποκρισίας.

Θέλουμε να γίνει η Θεσσαλία το Κέντρο της Ελλάδας, το Επίκεντρο της Ανάπτυξης και μπορούμε, με τη δική σας θέληση και συμμετοχή, να την κάνουμε τον τρίτο ισχυρότερο διοικητικό και οικονομικό πόλο της χώρας.

Δεσμευόμαστε απέναντί σας ότι η παράταξή μου και εγώ προσωπικά, είχαμε, έχουμε και θα έχουμε συνεχή και σταθερή παρουσία στο κοινό μέτωπο όσων αγώνων χρειασθούν, απέναντι στην κρατική και Αθηνοκεντρική εξουσία, για την προάσπιση των συμφερόντων όλων των Θεσσαλών”.

«Θεσσαλών Δύναμη»
Υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας
Απόστολος Παπατόλιας




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου