Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

1η ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1955: Ο ξεχασμένος αγώνας του Κυπριακού Ελληνισμού


56 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την μέρα που ο Κυπριακός Ελληνισμός διεκδίκησε το δικαίωμα του για αυτοδιάθεση και Ένωση με την μητέρα πατρίδα.






56 χρόνια από τότε, που στα βουνά της Κύπρου δόθηκαν οι μάχες του σύγχρονου Ελληνισμού, και που ήρωες όπως ο Αυξεντίου, ο Παλληκαρίδης, ο Μάτσης, ο Δημητρίου, και τόσοι  άλλοι, δίδαξαν τις αξίες του Έθνους σε ολόκληρο τον κόσμο για πολλοστή φορά.

56 χρόνια μετά ελάχιστοι θυμούνται την σημερινή ημερομηνία. Από το σύνθημα «Ελλάς Κύπρος Ένωσις» που δονούσε τις πλατείες της Κύπρου και της Ελλάδας, φτάσαμε στο «σχέδιο» Ανάν.
Η Ελληνική νεολαία που συγκρούονταν με τις αστυνομικές δυνάμεις το 56-59, με αίτημα την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα, και θρηνούσε νεκρούς, σήμερα ελάχιστα γνωρίζει για αυτό το σύγχρονο έπος του Ελληνισμού.

Όσο για την πολιτική και πνευματική ηγεσία της χώρας: Ανεπαρκέστατη και απούσα όλα αυτά τα χρόνια, φροντίζει με επιμέλεια να «ξεχνά», και καμιά φορά να σπιλώνει, τους ήρωες αυτού του αγώνα.
Εμείς όμως δεν ξεχνάμε. Εμείς θεωρούμε πως ο αγώνας του Κυπριακού Ελληνισμού, όχι μόνο δεν τελείωσε, αλλά συνεχίζεται μέχρι την τελική δικαίωση.

Ο αγώνας αυτός μπορεί να κρατήσει χρόνια, δεκαετίες ίσως, αλλά στο τέλος θα δικαιωθεί.
Ο ΛΑ.Ο.Σ τιμώντας τον απελευθερωτικό αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α και λειτουργώντας σαν Εθνικό ξυπνητήρι συνειδήσεων, διοργανώνει εκδήλωση μνήμης το Σάββατο 2 Απριλίου στην Λάρισα(όπου υπάρχει και η προτομή του Αρχηγού της Ε.Ο.Κ.Α. στρατηγού Γεωργίου Γρίβα-Διγενή) και ώρα 19.00 στο ξενοδοχείο «ΜΕΤΡΟΠΟΛ». Ομιλητής θα είναι ο Πρόεδρος του κόμματος  Γιώργος Καρατζαφέρης.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ.




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου