Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

Βλέπω να γίνεται και νέο γκρουπ στο facebook με τίτλο "Δήμαρχε άλλαξέ τα όλα..."


Πήρε φόρα ο Ταμήλος...
Αλλάζει όψη το δημαρχείο - Στα σκαριά η ανάπλαση της πλατείας Ρήγα Φεραίου





Σε ριζικό «λίφτινγκ» (διαβάζουμε) του πρώτου ορόφου του δημαρχείου θα προχωρήσει η δημοτική αρχή ώστε ο χώρος να καταστεί περισσότερο λειτουργικός και να εξυπηρετούνται καλύτερα οι πολίτες.


Πρόκειται για μια παρέμβαση που έχει στόχο να αναβαθμίσει την εμφάνιση του χώρου, να βελτιώσει την εργονομία των γραφείων διοίκησης και των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων και ταυτόχρονα να καταστήσει την επικοινωνία του πολίτη με τη δημοτική αρχή πιο ευχάριστη και αποτελεσματική.


Οι όποιες εργασίες γίνουν στο εσωτερικό του κτιρίου, όπως αναφέρεται στην εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας, δεν θα αλλοιώσουν τη διάταξη των χώρων και τις εξωτερικές όψεις του δημαρχείου, αλλά θα περιοριστούν σε επεμβάσεις αισθητικού και βελτιωτικού χαρακτήρα.

Μεταξύ των παρεμβάσεων που προβλέπονται στη μελέτη είναι το γκρέμισμα των εσωτερικών τοίχων και δαπέδων. Στη συνέχεια θα γίνει νέα διαρρύθμιση του χώρου, ενώ το υλικό που θα χρησιμοποιηθεί για τα χωρίσματα θα είναι ειδικά πάνελς τα οποία θα επενδυθούν με ξύλο, ενώ για την επένδυση της οροφής θα χρησιμοποιηθούν γρανιτόπλακες.

Επίσης, θα γκρεμιστούν και θα ανακαταστευαστούν τα υπάρχοντα wc του ορόφου και θα προστεθεί τουαλέτα για άτομα με κινητικά προβλήματα, ενώ ο κεντρικός διάδρομος θα επιστρωθεί με πλάκες τεχνιτού γρανίτη.


Σε ριζικές αλλαγές στην πλατεία Ρήγα Φεραίου θα προχωρήσει η δημοτική αρχή, ώστε να γίνει πιο ελκυστική για τους δημότες και τους επισκέπτες της πόλης.



Οι εργασίες ανάπλασης σε μια από τις πολυσύχναστες πλατείες των Τρικάλων θα ξεκινήσουν στο τέλος του μήνα και συγκεκριμένα μετά τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου την ερχόμενη Τετάρτη, ώστε να μην προκληθεί αναστάτωση στο κέντρο της πόλης όπου θα γίνουν οι εκδηλώσεις.



Στόχος των αλλαγών που θα γίνουν είναι η απόκτηση περισσότερου κοινόχρηστου χώρου για τους πολίτες με τον περιορισμό των τραπεζοκαθισμάτων, ενώ θα τοποθετηθούν παγκάκια, νέα φωτιστικά και θα προβλεφθούν και χώροι πρασίνου.

Η ανάπλαση της συγκεκριμένης πλατείας κρίθηκε επιβεβλημένη αφενός γιατί οι ρίζες των πλατάνων έχουν προκαλέσει φθορές στις πλάκες και θα πρέπει να αντικατασταθούν και αφετέρου θα πρέπει να οριοθετηθεί ο χώρος ώστε να είναι πιο λειτουργικός.
Συγκεκριμένα, θα καθοριστεί με σαφή τρόπο ο χώρος της πλατείας όπου σήμερα υπάρχουν τραπεζοκαθίσματα, παιδική χαρά, το συντριβάνι και το μνημείο των πέντε Τρικαλινών ΕΠΟΝιτών, με την τοποθέτηση πρασίνου και καθιστικών.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο στόχος θα είναι να μεγαλώσει ο χώρος της πλατείας και να περιοριστεί το φαινόμενο μεγάλης έκτασης κατάληψης κοινόχρηστου χώρου από τραπεζοκαθίσματα.
Αν και αρχικά η σκέψη ήταν η ανάπλαση της πλατείας Ρήγα Φεραίου να γίνει στα πρότυπα της πλατείας Μακαρίου, τελικά οι παρεμβάσεις που θα γίνουν θα βασίζονται σε μελέτη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης η οποία αφορά στην ανάπλαση της παραποτάμιας περιοχής.



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου