Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Απόστολος Παπατόλιας «Δικτύωση της Καλαμπάκας με ευρύτερους τουριστικούς προορισμούς»


Στο πλαίσιο της ομιλίας του, ο κ. Παπατόλιας άσκησε κριτική στον Κώστα Αγοραστό τονίζοντας χαρακτηριστικά:





«Θα σας θυμίσω μόνο ένα τελευταίο: Ο κ. Αγοραστός, πρώην βουλευτής Λάρισας της ΝΔ, ως εισηγητής του προϋπολογισμού για το έτος 2009, διέβλεπε στις 21.10.2008 στη Βουλή, μεταξύ άλλων, ότι: «Το έλλειμμα της χώρας θα κυμανθεί το 2009 στο -2,5%». Το αποτέλεσμα: Το έλλειμμα του 2009 ξεπέρασε το +16%!!!

Αυτή είναι η πολιτική που υπηρέτησε πιστά ο κ. Αγοραστός. Αυτή η πολιτική Αλογοσκούφη – Αγοραστού, είναι που οδήγησε τους πολίτες στην απόλυτη φτώχεια και τη χώρα στο ΔΝΤ. Γι’ αυτό λέμε ότι ψήφος στον κ. Αγοραστό, σημαίνει ψήφος στο Γιώργο Αλογοσκούφη, στον άνθρωπο που «μαγείρεψε» τους πιο αναξιόπιστους προϋπολογισμούς για τη  χώρα μας και την οδήγησε ένα βήμα πριν την πτώχευση.

Αυτοί που οδήγησαν τη χώρα στις «δαγκάνες του ΔΝΤ» και του μνημονίου, έρχονται τώρα να παραστήσουν τους αντιμνημονιακούς κήνσορες.

Εμείς δεν αντιλαμβανόμαστε το δημόσιο πολιτικό λόγο ως μια επίπλαστη κοινωνική επιδειξιομανία «αμερικανικού τύπου» που επιχειρεί να πλασάρει ο εκλεκτός της ΝΔ κ. Αγοραστός. Για μας, συνολικά η προγραμματική μας πολιτική και ειδικότερα η κοινωνική πολιτική που αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμά μας, δεν γίνεται με πανάκριβες διαφημιστικές καμπάνιες, φτιαχτές και προσποιητές φωτογραφίες με κοριτσάκια, συνταξιούχους, ψαράδες και πετονιές… Οι πρακτικές αυτές προσβάλουν την αισθητική το ήθος αλλά κυρίως τη νοημοσύνη των πολιτών. Προκαλούν τους πολίτες σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και συμβάλουν στην απαξίωση του πολιτικού κόσμου. Όλοι εκείνοι που μας οδήγησαν στο Μνημόνιο, μέσω της Μεγάλης του Γένους «σχολής Αλογοσκούφη», θα έπρεπε σήμερα, τουλάχιστον αυτοί να επιδεικνύουν σεμνότητα και ταπεινότητα».

Παρουσιάζοντας το όραμά του για την ανάπτυξη της Καλαμπάκας ο κ. Παπατόλιας σημείωσε ιδιαίτερα την ανάγκη δικτύωσης των τουριστικών προορισμών. «Τα Μετέωρα, η Καλαμπάκα, το Καστράκι, αποτελούν έναν από τους ελκυστικότερους και παλαιότερους τουριστικούς προορισμούς της Θεσσαλίας. Η εικόνα και η θέα των Μετεώρων με την μοναδική γεωλογική και θρησκευτική αξία τους προκαλούν παγκόσμια συγκίνηση και έλξη. Ωστόσο, πρέπει παράλληλα να επισημάνουμε ότι είναι αναγκαίο πλέον να υποστηρίξουμε με συγκεκριμένες δράσεις την ενθάρρυνση του τουρισμού διαμονής απέναντι σε ένα παρωχημένο πλέον μοντέλο τουρισμού διέλευσης της μιας νύχτας στην καλύτερη περίπτωση. Βασική προϋπόθεση για να γίνει αυτό, είναι ο αστικός αναπτυξιακός πόλος Καλαμπάκα – Μετέωρα, να διασυνδεθεί λειτουργικά με ευρύτερες τουριστικές ζώνες και σύνολα για τη διάχυση του τουριστικού ρεύματος» τόνισε ο κ. Παπατόλιας.
Καταλήγοντας ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας αναφέρθηκε στην αξιοποίηση του πλούτου της θεσσαλικής γης και πάνω απ’ όλα στη δύναμη των Θεσσαλών, στη δύναμη των ανθρώπων. «Απέναντι σ’ αυτούς που λαθραία καλλιεργούν τοπικισμούς, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι από την αρχαιότητα ακόμη, σ’ αυτόν τον τόπο, γράφηκαν λαμπρές σελίδες της ιστορίας και του πολιτισμού, με την οργάνωση της θεσσαλικής συμπολιτείας, το περίφημο «Κοινό των Θετταλών» και τη διαμόρφωση μιας ενιαίας ισχυρής πολιτικής και οικονομικής δύναμης που ανέδειξε μια σειρά από ακμαίες πόλεις.

Η κοινή θεσσαλική συνείδηση έχει αρχαίες ρίζες στον τόπο μας. Ο κοινός προορισμός και συμπόρευση των Θεσσαλών, αποτελούσε και αποτελεί τρόπο ζωής για τη θεσσαλική κοινωνία. Δεν θα ήταν λοιπόν υπερβολή να ισχυρισθούμε ότι είμαστε καταδικασμένοι να συνεργαστούμε για να πετύχουμε όλοι μαζί. Ή όλοι μαζί θα αναπτυχθούμε ή όλοι μαζί θα βουλιάξουμε¨, σημείωσε καταλήγοντας ο κ. Παπατόλιας.


«Θεσσαλών Δύναμη»
Υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας
Απόστολος Παπατόλιας



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου