Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Σε κλίμα έντασης η ετήσια εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΤΕΕ Τρικάλων στη Σουίτα.


Φωτο + βίντεο
- Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος της Ν.Ε Τρικάλων του ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας Γιώργος Μητσιούλης
- Ένταση με Μαγκούφη
- Καταγγελία μηχανικού κατά συναδέλφου (βίντεο)





Ο κ Μητσιούλης  αναφέρθηκε στα προβλήματα των Μηχανικών, αναφέρθηκε στην έλλειψη επιστημονικής και διαχειριστικής επάρκειας για τα ΣΔΙΤ και το ΕΣΠΑ, χαρακτήρισε την κατάργηση των «κλειστών» επαγγελμάτων και των ελάχιστων αμοιβών, ως «καίριο χτύπημα του Μνημονίου» για τον κλάδο, ενώ όπως είπε «βάζει θηλιά στο λαιμό των Μηχανικών, η υπέρογκη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών».



Ο κ. Ντίνος Διαμάντος αναφέρθηκε στην επικείμενη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στα Τρίκαλα την ερχόμενη εβδομάδα ενώ σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε και ο Αντιδήμαρχος Τρικκαίων Απόστολος Κολότσιος.



Ο λόγος  δόθηκε στην συνέχεια, στον Ανεξάρτητο Βουλευτή Τρικάλων Χρήστο Μαγκούφη κάτι που προκάλεσε την δυσφορία και τις διαμαρτυρίες των  Μηχανικών, σε σημείο να υπάρξουν ακόμα και αποχωρήσεις Μηχανικών από την αίθουσα…


Ο κ Μαγκούφης ξεκίνησε λέγοντας «αναρωτιέμαι αν στην Δημοκρατία πρέπει να φοβόμαστε τον λόγο. Στην Δημοκρατία εκτιμώ ότι  ανήκει και ο λόγος και ο αντίλογος και οι κραυγές ανήκουν εκατομμύρια χρόνια πίσω τότε που οι άνθρωποι ζούσαν στις σπηλιές», με τους παραβρισκόμενος Μηχανικούς να απαντούν  πως «εκεί μας γύρισαν οι πολιτικές που ψήφισες» και να αναρωτιούνται αν υπάρχει σήμερα Δημοκρατία στην Ελλάδα.

Ο κ. Μαγκούφης, συνέχισε και ζήτησε την διοργάνωση …ημερίδας με τα …πρακτικά της Βουλής «για να δούμε τι ψήφισε ο καθένας» και πρόσθεσε «η …οριζοντίωση και η παραπληροφόρηση, είναι λαϊκισμός που βλάπτει την Δημοκρατία» και επιτέθηκε στο Διαδίκτυο, κατηγορώντας για παραπληροφόρηση, τα blogs.



Στην συνέχεια τον λόγο πήρε μια Μηχανικός που δραστηριοποιείται επαγγελματικά  στον Βόλο και έκανε δημόσια καταγγελία για άλλο συνάδελφο της που υπήρχε στην αίθουσα κάτι που ξεσήκωσε νέα θύελλα διαμαρτυριών.

Τελικά κόπηκε και η Πρωτοχρονιάτική πίτα με την ευχή την ερχόμενη χρονιά να έχουν οι Μηχανικοί λιγότερα προβλήματα με το φλουρί να αντιστοιχεί σε ένα βιβλίο με περιεχόμενο έργα του Καλατράβα.






Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου