Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Μείωση του κόστους παραγωγής στις θερμοκηπιακές καλλιέργειες ζητά η Σούλα


Η κ. Μερεντίτη αναπτύσσοντας την επίκαιρη ερώτησή της στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  κ. Σκανδαλίδη Κ.  σχετικά με το κόστος παραγωγής στις θερμοκηπιακές καλλιέργειες, τόνισε:





«Κάθε φορά που η ανθρωπότητα ήταν σε κρίση στρέφονταν στη γεωργία. Και η γεωργία αποδείκνυε ότι μπορούσε να είναι το καράβι που έσερνε  κι έβγαζε τους λαούς από τα αδιέξοδα, Θεωρώ ότι αυτό καλούμαστε και σήμερα, πέρα από κάθε άλλη περίπτωση, να πράξουμε».

«Η καλλιέργεια των θερμοκηπίων μπορεί να αποτελέσει φάρο για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα και ως εκ τούτου και της ελληνικής οικονομίας και ο Θεσσαλικός κάμπος μπορεί να μετατραπεί σε λαχανόκηπο της Ευρώπης, να γίνει ένας παραγωγικός γίγαντας που θα  λύσει τα προβλήματα της χώρας».

«Ένας μεγάλος παράγοντας , όμως που παίζει καθοριστικό ρόλο στην τιμή των προϊόντων των θερμοκηπίων, είναι η ενέργεια. Και εδώ πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας.»

«Υπάρχουν νέοι αγρότες στην Ελλάδα οι οποίοι τόλμησαν να επενδύσουν πολλά χρήματα και πολλά όνειρα στις θερμοκηπιακές καλλιέργειες και αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα. Χρειάζονται στήριξη και κατάλληλη επιστημονική βοήθεια».

«Χρειάζεται, οι αγρότες της Ελλάδας που ασχολούνται με την καλλιέργεια των θερμοκηπίων να έχουν δίπλα τους σε απόσταση αναπνοής μια ολοκληρωμένη και σωστή ενημέρωση. Αυτό είναι το ελάχιστο».

«Ζητώ από εσάς και την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να εξετάσετε σήμερα όλες τις δυνατότητες στήριξης της καλλιέργειας των θερμοκηπίων, μειώνοντας το κόστος παραγωγής όσο γίνεται, με ταυτόχρονη σωστή εκπαίδευση και παροχή συμβουλών».

(Από πολιτικό γραφείο Σούλας Μερεντίτη)


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου