Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2012

Τρία γκάλοπ και πολλά σενάρια...


Σε δημοσκόπηση της ALCO για το «Πρώτο Θέμα» στη πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει το 24% και ακολουθεί με 11,5% η Δημοκρατική Αριστερά.

ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ μαζί στο 11% και ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 8%, ο ΛΑΟΣ με 5%, οι Οικολόγοι Πράσινοι και η Χρυσή Αυγή με 3,5%, ενώ η Δημοκρατική Συμμαχία φτάνει το 3%.

Με αυτά τα δεδομένα η ΝΔ θα έπαιρνε 129-133 έδρες, το ΠΑΣΟΚ 44 - 47, η ΔΗΜΑΡ 32- 34, το ΚΚΕ 29- 32, ο ΣΥΡΙΖΑ 23- 25, ο ΛΑΟΣ 16- 19, οι Οικολόγοι Πράσινοι 9- 10, ενώ έως 9 εκτιμάται πως είναι οι έδρες για τη Δημοκρατική Συμμαχία και τη Χρυσή Αυγή.


 'Ερευνα της Marc για το Έθνος της Κυριακής σύμφωνα με την οποία η ΝΔ συγκεντρώνει το 24%, η ΔΗΜ.ΑΡ. 15,2%, το ΠΑΣΟΚ 13,9%, το ΚΚΕ 11,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ 10,7%, ο ΛΑΟΣ 6,9%, οι Οικολόγοι/Πράσινοι 3,3%, η Δημοκρατικη Συμμαχία 3,2%, η Χρυσή Αυγή 2,8% και το Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών 1,7%.


Το χειρότερο σενάριο για το δικομματισμό που παρουσιάζει σε δημοσκόπηση της η MRB με την Ν.Δ. μόλις  να φτάνει το… 19% και το ΠΑΣΟΚ το 8,2%... 

Επιβεβαιώνεται ότι οι διαγραφές των 21 βουλευτές στοίχισαν δημοσκοπικά στο κόμμα του Α. Σαμαρά.

Αλλού...όμως είναι το θέμα. Η εφημερίδα Πρώτο Θέμα δημοσιεύει πληροφορίες ότι ο Ε. Βενιζέλος παραιτείται από υπουργός το επόμενο δεκαήμερα. Η πληροφορία είναι σωστή. Ο Βενιζέλος με δεδομένο ότι θα αναλάβει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θα παραιτηθεί από "τσάρος".

Η Ευρωπαϊκή συμφωνία, όπως γράφαμε και χθες περιλαμβάνει τον επικεφαλής του πρώτου κόμματος πρωθυπουργό (Σαμαράς) και του δεύτερου αντιπροέδρου (Βενιζέλος). Εάν βέβαια γίνουν εκλογές το Μάιο. Γιατί υπάρχει και το σενάριο που λέει ότι τελικά οι εκλογές, παρά τα όσα λενε από το Μαξίμου, θα γίνουν τελικά τον Σεπτέμβριο...


Επίσης επιβεβαιώνεται ότι τα δυο μεγάλα κόμματα εξουσίας μπορούν να συγκυβερνήσουν εξασφαλίζοντας κοινοβουλευτική πλειοψηφία μετά τις εκλογές χωρίς τη βοήθεια από τρίτο κόμμα. 117+ 43 έδρες = 160 έδρες. Άνετη πλειοψηφία που θα...
γίνει σε συνθήκες προεκλογικής πόλωσης ακόμα πιο μεγάλη, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις ότι μετά τις εκλογές ΝΔ-ΠΑΣΟΚ θα συγκυβερνήσουν με πρωθυπουργό τον πρόεδρο του πρώτου κόμματος και αντιπρόεδρο του πρόεδρο του δεύτερου...Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου