Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Παράταση ενός μηνός για τα φωτοβολταϊκά των αγροτών


Η κ. Μερεντίτη στις 16 Ιανουαρίου,  αναπτύσσοντας την ερώτησή της στην ολομέλεια της Βουλής σχετικά με την εξέλιξη των φωτοβολταϊκών έργων, είχε προτείνει προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Γ. Παπακωνσταντίνου να εξετάσει τη δυνατότητα μετατροπής των αδειών φωτοβολταϊκών έργων...




...ισχύος 100 KW,  σε αντίστοιχες ισχύος 20KW και επιπλέον να δοθεί μια ακόμη παράταση, περίπου 3 μηνών.

«Υπάρχουν πολλοί αγρότες και όχι μόνο ,οι οποίοι ξόδεψαν χρόνο και χρήμα, για να καταθέσουν το φάκελο τους στη ΡΑΕ για εγκατάστασή φωτοβολταϊκού έργου και ,παρά το γεγονός ότι εξασφάλισαν τους όρους σύνδεσης με τη Δ.Ε.Η. ,βρίσκονται σε αδιέξοδο μη μπορώντας να συνεχίσουν την επένδυση φωτοβολταϊκού έργου, εξαιτίας της έλλειψης χρηματοδότησης».

Με το νομοσχέδιο που συζητείται σήμερα στη Βουλή δίνεται στους υποψήφιους παραγωγούς, για τους οποίους έχουν εκδοθεί δεσμευτικές και οριστικές προσφορές σύνδεσης και των οποίων ο χρόνος διάρκειας έχει παρέλθει, παράταση ενός μηνός από τη δημοσίευση του νόμου, και παράλληλα δίνεται η δυνατότητα, σε όσους επιθυμούν, να μετατρέψουν την άδεια τους σε αντίστοιχο φωτοβολταϊκό έργο μικρότερης ισχύος.

(από πολιτικό γραφείο Σούλας Μερεντίτη)


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου