Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Λάππας: "Υποδεχτήκαμε το χιόνι στις επάλξεις"


Σε απολογισμό της δράσης με στόχο πληροφόρηση των συμπολιτών μας  προχώρησε η Δημοτική αρχή και δήλωσε ετοιμότητα  όψει του δευτέρου κύματος κακοκαιρίας 






ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΠΠΑΣ
Δήμαρχος Τρικκαίων


Ο χιονιάς είχε να συμβεί από το 2001 ουσιαστικά, τα μεγέθη και τις λεπτομέρειες θα σας τις πει ο κ. Κολότσιος, ενώ κάποιοι που παρουσιάστηκαν ως ειδήμονες και κατέχοντες γεγονότα, καταστάσεις και σχεδιασμούς, μάλλον μιλούσαν ως άκαπνοι πολεμιστές παρά ως μαχητές που είχαν να αντιμετωπίσουν μια συγκεκριμένη πραγματικότητα.

Το ύψος του χιονιού ήταν το δεύτερο σε ποσότητα αν και υπήρξαν περιοχές που έπεσε περισσότερο χιόνι τουλάχιστον τα τελευταία 30-40 χρόνια στα Τρίκαλα, και βέβαια δεν μιλάω για το καινούργιο δεδομένο ότι δηλ. δεκαπλασιάστηκε η έκταση εκχιονισμού του νέου δήμου Τρικκαίων.

Αυτό συνεπάγεται ως Δήμος, ως λειτουργική μηχανή και ως άνθρωποι να υπάρξει ένα έλλειμμα τεχνογνωσίας και των υποδομών μας και καταλάβαμε ότι εχουμε ανάγκη από μικρά μηχανήματα για τις ανάγκες της πόλης που υπάρχουν σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Αυτό το αντιμετωπίσαμε με επιτυχία με τη συνδρομή ιδιώτη και έτσι μπορέσαμε τη δεύτερη και Τρίτη μέρα να καθαρίσουμε το σύνολο σχεδόν των μικρών οδων της πόλης και δεν μιλάω για τους μεγάλους δρόμους που ηταν ανοιχτοί από το βράδυ της πρώτης μέρας και όχι όπως ισχυρίζονται κάποιοι ότι μας έπιασε στον ύπνο το χιόνι.

Το υποδεχτήκαμε το χιόνι στις επάλξεις.

Αναμφισβήτητα υπάρχουν ιδιαιτερότητες ανάμεσα στην πόλη και την περιφέρεια ο αποχιονισμός είναι πιο εύκολος από ότι στην πόλη διότι στην πόλη δεν έχεις που να πας το χιόνι.

Θέλω να σχολιάσω την περίφημη επικοινωνιακή πραγματικότητα όπου μέσα από την περιπτωσιολογία δίνεται μια ψευδής εικόνα και των γεγονότων και των καταστάσεων.

Η δική μας εκτίμηση είναι ότι ανταποκριθήκαμε με πολύ καλή επάρκεια στις απαιτήσεις του έκτακτου αυτό γεγονότος.
Θέλω να εξάρω τον πολύ καλο σχεδιασμό που είχε η Δημοτική Αρχή, να εξάρω την την μεγάλη βοήθεια που είχαμε από το σύνολο των εργαζομένων του δήμου που πολλές φορές ξεπέρασαν τις ανθρώπινες δυνατότητες, ξεπέρασαν δηλ. τον εαυτό τους δουλεύοντας κα ιεικοσιτετράωρα για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις και θέλω να τους ευχαριστήσω όλους όσοι συμμετείχαν στην προσπάθεια.

Επίσης να εξάρω την προσπάθεια που έγινε στην περιφέρεια όπου υπήρξε ένα κίνημα εθελοντισμού πολιτών και των προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων με αποτέλεσμα να να κρατηθούν τα χωριά ανοικτά.

Πιστεύω ότι το νέο κύμα κακοκαιρία που έρχεται από Τετάρτη θα μας βρει περισσότερο έτοιμους.

ΑΠ. ΚΟΛΟΤΣΙΟΣ
Αντιδήμαρχος


Θα αρχίσω με αυτό που πολύ εύστοχα είπε ο δήμαρχος, ότι το χιόνι το υποδεχτήκαμε και το λέω αυτό μετά πλήρους γνώσεως. Το πρωινό της Τετάρτης είχαμε κοινή σύσκεψη στο Αμαξοστάσιο με όλους του χειριστές και ζητήσαμε τα μηχανήματα να έτοιμα.

Κινηθήκαμε πολύ γρήγορα στον ορεινό όγκο του Κόζιακα και λίγο αργότερα στον ορεινό όγκο Παραληθαίων-Παλαιοκάστρου, τα εκχιονιστικά κινήθηκαν από τις έξι το απόγευμα. Ταυτόχρονα κινηθήκαμε και στην πόλη. Χρησιμοποιήσαμε 28 μηχανήματα ενώ επιστρατεύσαμε  και μηχανήμτα ιδιωτών.

Διαχειριστήκαμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση δεδομένου ότι η έκταση του φαινομένου ήταν σε όλη την έκταση του δήμου. Τα ύψος του χιονιού ξεκινούσε από 50 εκ. μέχρι και 1.20 εκ. Να θυμίσω ότι το 1987 το χιόνι είχε ξεπεράσει το ένα μέτρο ενώ το 2001 ήταν 40 εκ. αλλά με μεγάλο παγετό.

Θ.ΣΠΑΝΟΣ:
Αντιδήμαρχος

Θέλω να ευχαριστήσω τον διευθυντή του Αμαξοστασίου και τους προϊσταμένους, όλους τους υπαλλήλους, το τεχνικό προσωπικό τους οδηγούς.

Υπήρξαν κάποια μικροπροβλήματα όπως με το γκρέιντερ που χάλασε στην Αγρελιά αλλά τα λύσαμε. Ένα μηχάνημα που υπήρχε χαλασμένο βρέθηκε το ανταλλακτικό με παρέμβαση τυο δημάρχου και θα είναι έτοιμο για το νέο κύμα κακοκαιρίας.

Επίσης παραγγείλαμε 20 τον. Αλάτι και εδώ θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τον κ. Μιχαλάκη που μας έδωσε αλάτι όταν το χρειαστήκαμε. Σήμερα καθαρίσαμε τη Λαική Αγορά και καταστήματα.

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου