Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

5ο κόμμα το ΠΑΣΟΚ - Οχτώ κόμματα στη Βουλή με τη Χρυσή Αυγή


Μεγάλες αλλαγές στο ήδη υπάρχον πολιτικό σκηνικό διαφαίνονται από το βαρόμετρο της Public Issue για λογαριασμό του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής για τον Φεβρουάριο του 2012.






Πρώτα απ’ όλα το ποσοστό αποχής φτάνει το 30%, ενώ στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ λαμβάνει ποσοστό μόλις 8% και πρώτο κόμμα αναδεικνύεται η ΝΔ με 31%, ωστόσο χωρίς να εξασφαλίζει αυτοδυναμία. Ακολουθούν η Δημοκρατική Αριστερά με 18%, το ΚΚΕ με 12,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 12%, ο ΛΑΟΣ με 5%. Στη Βουλή φαίνεται να μπαίνουν οι Οικολόγοι με 3,5% και η Χρυσή Αυγή με 3%. Η Δημοκρατική Συμμαχία λαμβάνει 2%.



Πλέον δημοφιλής ο Φώτης Κουβέλης με 56% και ακολουθούν ο Αλέξης Τσίπρας με 41%, ο Αντώνης Σαμαράς με 31%, η Αλέκα Παπαρήγα με 27%, ο Γιώργος Καρατζαφέρης με 25%, η Ντόρα Μπακογιάννη με 19% και τελευταίος ο Γιώργος Παπανδρέου με 9%.

Όσο αναφορά στην άποψη της κοινής γνώμης για την κυβέρνηση Παπαδήμου, το συντριπτικό ποσοστό των ερωτηθέντων της τάξεως του 91% είναι δυσαρεστημένο από τη λειτουργία της κυβέρνησης συνεργασίας.

Αναφορικά με την ανάγκη διεξαγωγής των εκλογών, το 58% θεωρεί ότι «μάλλον χρειάζονται», έναντι του 38% που θεωρεί ότι «μάλλον δεν χρειάζονται».

Σχετικά με την επιστροφή στη δραχμή, το 70% θεωρεί ότι «τα πράγματα θα είναι μάλλον χειρότερα», αντίθετα με το 15% «μάλλον καλύτερα».



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου