Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2012

Ανακοίνωση της Επιτροπής του Δήμου Τρικκαίων για το ΧΑΡΑΤΣΙ των ακινήτων

Σε εφαρμογή της υπ` αριθμ. 549/2011 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίων ενάντια στην πληρωμή του χαρατσιού των ακινήτων και με συνεχώς αυξανόμενους ρυθμούς οι συμπολίτες μας ανταποκρίνονται στο κάλεσμα της Επιτροπής που συστήθηκε με την παραπάνω απόφαση για την μη πληρωμή του «χαρατσιού» μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

 Η Επιτροπή έχει ήδη συγκεντρώσει πολλές δεκάδες λογαριασμούς της ΔΕΗ τους οποίους οι πολίτες έχουν πληρώσει μέσω μηχανημάτων πολλαπλών συναλλαγών και μηχανημάτων ΑΤΜ που διαθέτουν καταστήματα τραπεζών, χωρίς όμως να καταβάλλουν το ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών .

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα επιδοθεί με δικαστικό επιμελητή στα γραφεία Τρικάλων της ΔΕΗ  εκ μέρους της επιτροπής εξώδικη δήλωση που θα περιλαμβάνει όλα τα ονόματα όσων δεν θέλησαν ή δεν μπόρεσαν να πληρώσουν το χαράτσι, αντιδρώντας με αυτόν τον τρόπο στην αντισυνταγματική επιβολή της πληρωμής ενός φόρου μέσω της εξόφλησης ενός βασικού κοινωνικού αγαθού, όπως το ηλεκτρικό ρεύμα.

Η Επιτροπή εξακολουθεί να συγκεντρώνει λογαριασμούς ΔΕΗ και αποδείξεις πληρωμής τους που δεν περιλαμβάνουν την καταβολή του χαρατσιού ώστε να αποσταλούν στο άμεσο χρονικό διάστημα και επόμενα εξώδικα, για αυτό και καλεί τους συνδημότες μας να συνεχίζουν να καταθέτουν τα σχετικά έγγραφα (αντίγραφο του λογαριασμού της ΔΕΗ και του γραμματίου καταβολής του ποσού κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος) στη γραμματεία του Δήμου.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ  ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

1) Παρασκευή Βότσιου

2) Δημήτρης Τσίνας

3) Δημήτρης Παπαθανασίου

ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου