Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Γιόρτασαν τα 30 χρόνια του Λαογραφικού και Χορευτικού Ομίλου Τρικάλων ο «Ασκληπιός» με χορό


Μουσικοχορευτική εκδήλωση του Λαογραφικού – Χορευτικού Ομίλου «Ασκληπιός», στο Δημοτικό κλειστό Γυμναστήριο







Στο κατάμεστο από κόσμο γυμναστήριο των Τρικάλων  πραγματοποιήθηκε η επετειακή εκδήλωση του «Ασκληπιός» που φέτος κλείνει τα 30 χρόνια ζωής.



Στην εκδήλωση που τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, ο Δήμαρχος Τρικκαίων Χρήστος Λάππας, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι τιμήθηκε ο Ιδρυτής του Ομίλου Νίκος Σούλιος για την πολύτιμη και πολύχρονη προσφορά του στον Χορευτικό όμιλο.



Από τους χορευτές που καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο παρουσιάστηκαν χοροί και τραγούδια της Θεσσαλίας, Βλάχικοι χοροί, χοροί Συρράκου, χοροί της Δυτικής Θεσσαλίας, χοροί της Φλώρινας, νησιώτικοι χοροί και χοροί Αν. Ρωμυλίας.

Στην εκδήλωση έκτος από τα χορευτικά τμήματα του «Ασκληπιός» συμμετείχαν ο Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Δενδροχωρίου «Το Θεμέλιο», ο Μορφωτικός Σύλλογος Απανταχού Πλατανιωτών, ο Λαογραφικός Χορευτικός όμιλος Ριζαριού «Ο Άγιος Χαράλαμπος» και ο Μορφωτικός Σύλλογος Ριζωματιανών.



Ο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ

Ο Λαογραφικός και Χορευτικός Όμιλος Τρικάλων «Ασκληπιός» αποτελεί σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Ιδρύθηκε το 1982 στην πόλη των Τρικάλων.

Στόχος ίδρυσής του είναι η διατήρηση και η προβολή της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς, η προβολή ηθών και εθίμων από όλες τις περιοχές της χώρας μας. Ο «Ασκληπιός» αποτελεί μια αγκαλιά για όλο τον Ελληνισμό!



Ο «Ασκληπιός» διαθέτει 16 σειρές παραδοσιακών στολών που καλύπτουν τις περισσότερες περιοχές της χώρας μας. Οι στολές αυτές είτε είναι αυθεντικές είτε πιστά αντίγραφα των αυθεντικών.

Μικτές χορευτικές ομάδες, (παιδική – εφηβική – ενηλίκων) με συνολικό αριθμό χορευτών και χορευτριών εξακόσια (600) και πλέον άτομα, προσφέρουν με την πρώτη ευκαιρία ένα υπερθέαμα της ελληνικής παράδοσης, πάντα στα πλαίσια του αυθεντικού και χωρίς υπερβολές χάριν του θεάματος.






Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου