Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Δρόμος καρμανιόλα στο Λόγγο Τρικάλων. Έχει γίνει περιφερειακή οδός ο δρόμος του χωριού...


Σε δρόμο καρμανιόλα έχει μετατραπεί ο δρόμος που συνδέει την εθνική οδό Τρικάλων-Λάρισας και Τρικάλων-Καρδίτσας και περνάει από το χωριό Λόγγο, καθώς καθημερινά περνάνε πολλές νταλίκες και φορτηγά, στην προσπάθειά τους να παρακάμψουν μερικά χιλιόμετρα.







Γεγονός είναι, ότι τα βαρέα αυτοκίνητα που περνούν μέσα από την κατοικημένη περιοχή, εκτός από την καταστροφή που επιφέρουν στο οδόστρωμα –  δημιουργώντας μεγάλες λακκούβες και «σαμαράκια» εκατέρωθεν του δρόμου – δημιουργούν καθημερινά τον κίνδυνο ατυχημάτων σε πεζούς και παιδιά που παίζουν αμέριμνα στο χωριό.

Πριν από ένα μήνα, σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων, ένα αγόρι γλίτωσε την τελευταία στιγμή «από του χάρου τα δόντια», όταν οι θαμώνες του καφενείου στην πλατεία του χωριού, έβαλαν τις φωνές βλέποντας ένα φορτηγό να πλησιάζει.

Πέρα από αυτό, τα «σαμαράκια» και οι μεγάλες λακκούβες που έχουν δημιουργηθεί στο οδόστρωμα εκτός της κοινότητας, δημιουργούν εκ νέου τον κίνδυνο ατυχημάτων, καθώς γίνονται συχνά η αιτία να ξεφύγουν από την πορεία τους αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης.

Επίσης σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων, πριν από λίγους μήνες, ένα Ι.Χ στο οποίο επιβιβάζονταν πέντε νέοι από το χωριό, λόγω των παραπάνω, έπεσε σε χαντάκι. Ευτυχώς κανένας δεν έπαθε τίποτα, προκλήθηκαν όμως υλικές ζημιές, όπως και στα περισσότερα αυτοκίνητα των κατοίκων, κυρίως στα σασμάν… εξαιτίας των μεγάλων λακκουβών.

Η τοπική κοινότητα Λόγγου ζητά απεγνωσμένα την κατασκευή περιφερειακής οδού «πριν μας βρει κανένα κακό, πέρα από τις υλικές ζημιές» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρός της στην εφημερίδα μας.

Λ.Κ.

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου