Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Κλειστή η ΔΕΗ στα Τρίκαλα


Ούτε και χθες λειτούργησε το κατάστημα της ΔΕΗ στα Τρίκαλα λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στις 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες που έχει εξαγγείλει η ΓΕΝΟΠ για τα σχέδια περαιτέρω μετοχοποίησης της ΔΕΗ.





O γραμματέας της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ και μέλος του κεντρικού διοικητικού συμβουλίου της ΕΤΕ κ. Καπέλλας, τόνισε ότι όσον αφορά στην εξόφληση των λογαριασμών των καταναλωτών δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα διότι δεν λειτουργεί κανένα γραφείο οπότε δεν βγαίνουν και εντολές διακοπής. Επομένως υποστήριξε δεν θα πρέπει να ανησυχούν οι τρικαλινοί καταναλωτές.


Όσον αφορά στα αιτήματα, η ΔΕΗ, δηλ. η δημόσια ενεργειακή υποδομή, τονίζεται σε σχετικό φυλλάδιο που μοιράζεται στην είσοδο του καταστήματος, είναι στρατηγικό εργαλείο για την ανάπτυξη και το μέλλον αυτού του τόπου. Τρόικα και κυβέρνηση παραδίδουν το λιγνίτη, τα νερά, τα δίκτυα Μεταφοράς- Διανομής, ολόκληρη τη ΔΕΗ στη ληστεία των διεθνών τοκογλύφων και των ιδιωτών «επενδυτών», αναφέρεται στο ίδιο παραπάνω φυλλάδιο. Πιο αναλυτικά αναφέρονται τα εξής:

«Τρόικα και κυβέρνηση σχεδιάζουν τώρα να κουρέψουν και την περιουσία σου. Βγάζουν στο σφυρί όλη τη δημόσια γη, τη δημόσια υποδομή, τον εθνικό πλούτο. Ξεπουλούν τη ΔΕΗ, τη μεγαλύτερη βιομηχανική επιχείρηση της χώρας που έχτισες 60 χρόνια με το υστέρημα σου.

Μια Δημόσια Περιουσία αξίας 26 δις ευρώ χαρίζεται στα αρπακτικά των «αγορών» έναντι 400 εκ. ευρώ...!! Όταν μόνο μια Μονάδα Παραγωγής, π.χ. Μεγαλόπολη V, κοστίζει 500 εκ. ευρώ...!! Όταν ο ετήσιος κύκλος εργασιών της ΔΕΗ υπερβαίνει τα 5,5 δις ευρώ, ήτοι το 3% του ΑΕΠ της χώρας..!!!

Η ΔΕΗ, δηλ. η δημόσια ενεργειακή υποδομή είναι στρατηγικό εργαλείο για την ανάπτυξη και το μέλλον αυτού του τόπου. Τρόικα και κυβέρνηση παραδίδουν το λιγνίτη, τα νερά, τα δίκτυα Μεταφοράς- Διανομής, ολόκληρη τη ΔΕΗ στη ληστεία των διεθνών τοκογλύφων και των ιδιωτών «επενδυτών».

Η Ηλεκτρική Ενέργεια είναι είδος πρώτης ανάγκης για σένα και την οικογένεια σου. Είναι Δημόσιο Κοινωνικό Αγαθό κι όχι εμπόρευμα.

Παλεύουμε μαζί σου για μείωση στα τιμολόγια της λαϊκής κατανάλωσης, για να απαγορευτεί η διακοπή ηλεκτροδότησης σε ανέργους και χαμηλοσυνταξιούχους.

Πάλεψε μαζί μας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημα της ΔΕΗ».


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου