Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Ένα παρτεράκι είναι το... "τείχος του Βερολίνου" λέει ο Νάστας


Ο διευθυντής του 1ου Λυκείου Τρικάλων μίλησε στο ράδιο Πρωϊνός
«Υπάρχει ένα παρτέρι στο οποίο φυτεύτηκαν κάποια φυτά. Το κάναμε διότι έτσι είχε αποφασιστεί.








Με την απόφαση 47/2010 του δήμου Τρικκαίων αποφασίστηκε ότι θα πρέπει να γίνει διαμόρφωση της αυλής μεταξύ των οποίων αναγράφεται ότι πρέπει να γίνει και ένα παρτέρι μεταξύ των δύο σχολείων, το οποίο θα φυτεύονταν και θα δημιουργούνταν ένας πράσινος «τοίχος» ούτως ώστε να υπάρχει αυτονομία μεταξύ των δύο αυλών.

Ο δήμος Τρικκαίων επί ένα εξάμηνο δεν έπραξε το αυτονόητο και η Σχολική Επιτροπή πήρε απόφαση που λέει το εξής: «να φυτευθεί το παρτέρι στον αύλειο χώρο κατά την απόφαση 47/2010 του δημοτικού συμβουλίου, ο διευθυντής κ. Νάστας εξουσιοδοτείται να ζητήσει τη φύτευση του παρτεριού ή να φροντίσει ο ίδιος για τη φύτευση, αν ο δήμος Τρικκαίων αδυνατεί για οποιοδήποτε λόγο να εκτελέσει το έργο, διότι η σημερινή κατάσταση στον αύλειο χώρο απάδει προς την εικόνα σχολείου και διότι οι μαθητές περνώντας από το παρτέρι, μεταφέρουν εντός του σχολείου χώματα τα οποία στη συνέχεια κονιορτοποιούνται και βλάπτουν σοβαρά, σύμφωνα με τους στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής, την υγεία διδασκομένων και διδασκόντων».


Λοιπόν, αυτή η απόφαση εκτελέστηκε. Εγώ εκτέλεσα απόφαση της Σχολικής Επιτροπής. Τα σχολεία ναι μεν περιουσιακά ανήκουν στο δήμο, αλλά στα πλαίσια της νομοθεσίας η Σχολική Επιτροπή κάνει κάποιες εργασίες.
Με την κα Κάκλα και με τον κ. δήμαρχο επί ένα 6μηνο προσπαθούσα να συνεννοηθεί. Από την στιγμή που η κα Κάκλα ήθελε να κάνει άσφαλτο το παρτέρι, δεν υπήρχε περίπτωση να συνεννοηθώ.


Ο νυν δήμαρχος, ως αντιπολίτευση, είχε ψηφίσει την 47 απόφαση του δήμου Τρικκαίων για τη δημιουργία αυτού του παρτεριού. Τώρα, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν θα έπρεπε να φυτευθεί το παρτέρι. Και εν πάση περιπτώσει, αφού δεν ήθελαν να το φυτεύσουν, γιατί επί ένα 6μηνο εμπαίζεται ο διευθυντής του σχολείου και δεν ερχόταν να ρίξουν ξανά άσφαλτο και να τελειώνει η ιστορία. Ούτε άσφαλτο έριχναν ούτε φύτευαν το παρτέρι, με αποτέλεσμα την τριτοκοσμική κατάσταση στην αυλή.


Τα πράγματα είναι απλά και πρακτικά: πρέπει να υπάρχει αυτονομία των αύλειων χώρων. Η αυτονομία των αύλειων χώρων δεν είναι κάτι το αόρατο, αλλά θα πρέπει να υπάρχει κάτι το διαχωριστικό. Δεν έγινε τοίχος, έγινε ένα διαχωριστικό παρτέρι όπως είπε η δημοτική αρχή».
Βάσω Κάκλα, αντιδήμαρχος

«Ο κ. Νάστας έχει μάθει να αυθαιρετεί πάντοτε στη ζωή του και γι’ αυτό έχει απέναντι όλη την εκπαιδευτική κοινότητα. Είμαι πραγματικά κάθετη. Υπάρχει ένα σχέδιο ανάπλασης της αυλής από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Είχε αποφασίσει την ανάπλαση της αυλής σύμφωνα με ένα σχέδιο που είχε κατατεθεί, το οποίο δεν εφαρμόστηκε ποτέ. Από αυτό το σχέδιο ο κ. Νάστας κατάλαβε ότι πρέπει να χωρίσει την αυλή.

Κατέστρεψε αθλητικά γήπεδα σε έναν ενιαίο αθλητικό χώρο που δεν έχουμε πολλούς στα Τρίκαλα, όπως είναι αυτός του 1ου Γυμνασίου – Λυκείου, ουσιαστικά οδήγησε τα παιδιά να βγαίνουν από πόρτες που δεν έχουν προδιαγραφές καμιάς ασφάλειας – και αυτό γι’ αυτό το πράγμα κατά την άποψή μου θα πρέπει να παραπεμφθεί για τα περαιτέρω – και διέλυσε το σχολείο χωρίζοντάς το στα δύο και φυτεύοντας δέντρα χωρίς να πάρει άδεια από κανέναν. Ούτε από την Πολεοδομία, την υπηρεσία του δήμου, ούτε από καμιά άλλη υπηρεσία.

Τελείωσαν τα καουμποϊλίκια του κ. Νάστα. Δεν έχει καταλάβει με ποια δημοτική αρχή έχει να κάνει. Τέλος. Η ιστορία αυτή έχει τελειώσει. Είναι προκλητικό για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα να συμπεριφέρεται με αυτόν τον αλαζονικό τρόπο. Λέτε και είναι ενός ανδρός αρχή το σχολείο.

Θα απαντήσουμε κατά τον νόμο.

Ο κ. Νάστας δεν έχει καμία απολύτως έγκριση από τον κ. δήμαρχο στον οποίο έστειλε και μια υβριστικότατη επιστολή. Πραγματικά ντρέπομαι για την ποιότητα του ύφους του και του ήθους του. Εγώ έχω να πω μόνο ότι αυτές οι ενέργειες που έχουν να κάνουν με τετελεσμένα, αποκυήματα της αντίληψης ενός ανθρώπου για το πώς θέλει το δημόσιο σχολείο, δεν μπορεί να τα δεχθεί μια κοινωνία, που έχει θεσμικά όργανα, που είναι ευνομούμενη.

Ο κ. Νάστας ξέρει να χτυπάει πάντα σε ημέρες αργίες. Όταν όλα είναι κλειστά, κάνει αυτό που θέλει. Ξέρετε, αυτό το πράγμα, υπάρχουν και αρμόδια όργανα για τα περαιτέρω. Δεν μπορεί να κάνει ότι θέλει στην αυλή του δημόσιου σχολείου. Μάλλον δεν έχει αντιληφθεί τις ευθύνες του.
Το πρόβλημα είναι πάρα πολύ σοβαρό. Εμείς είμαστε κάθετα αντίθετοι σε αυτό που έκανε, για τα περαιτέρω θα αποφασιστεί και θα σας ενημερώσουμε σχετικά».




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου