Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Οι κατά τον κ. Λάππα, Δήμαρχο Τρικκαίων, ΥΒΡΕΙΣ του Διευθυντή!



Στην προσπάθειά μας να πείσουμε τον κ. Δήμαρχο για το αυτονόητο της αυλής του 1ου Λυκείου με έγγραφό μας, που του αποστείλαμε, σχολιάσαμε το δημοσίευμά του περί περιβάλλοντος.









Θα μπορούσαμε αντί να στείλουμε έγγραφο να το σχολιάσουμε δημοσίως. Δεν το πράξαμε «σεβασμού και τιμής ένεκεν» προς το αξίωμά του και διότι σκοπός μας δεν ήταν η δημόσια αντιπαράθεση.

Στόχος μας ήταν και είναι να αντιληφθεί ο κ. Δήμαρχος ότι οι περιβαλλοντικές του ευαισθησίες δεν πρέπει να είναι εορταστικές, εφήμερες και επιλεκτικές αλλά ότι θα πρέπει να αγκαλιάζουν και την αυλή του 1ου Λυκείου.

 Δυστυχώς ο κ. Δήμαρχος περήφανα δηλώνει σε συνέντευξή του στον «Πρωινό - Fm», που δημοσιεύτηκε και στην ηλεκτρονική εφημερίδα Trikalanews.gr, ότι «έχει κατεβάσει μπάρες» για το Διευθυντή ενός σχολείου.


 Λέει επιτέλους και μία αλήθεια, ότι δηλαδή στερείται επιχειρημάτων! Τόσο ο ίδιος όσο και η αντιδήμαρχός του κ. Κάκλα από το Γενάρη του 2011 ανίχνευαν το αν νομίμως δημιουργήθηκε το διαχωριστικό παρτέρι των αύλειων χώρων. Τούτο πιστοποιείται από το έγγραφο της κ. Κάκλα προς τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Τρικαίων στις 19-1-2011, για να λάβουν την απάντηση ότι το έργο το ξεκίνησε η τεχνική υπηρεσία και το ολοκλήρωσε ο κ. Νάστας σε εφαρμογή της απόφασης 47/2010 του Δημοτικού Συμβουλίου, που υπερψήφισε και ο κ. Λάππας.

Δηλαδή είχαν επιλυθεί όλα τα προβλήματα του Καλλικρατικού Δήμου Τρικκαίων σε 19 ημέρες και θα έπρεπε να αφιερωθεί μπόλικος χρόνος για ένα  ήδη νόμιμο παρτέρι, στο οποίο επιτέλους δεν φυτεύτηκαν χασισόδενδρα αλλά φυτά, που θα δημιουργήσουν έναν πράσινο διαχωριστικό φράχτη, για να αυτονομηθούν οι αυλές των δύο σχολείων, όπως ακριβώς προβλέπει η απόφαση 47/2010!

Ακόμη ο κ. Δήμαρχος συνεχίζει να μιλά υποτιμητικά για το πρόσωπό μου, για να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά ότι εκφράζεται με έπαρση και χωρίς σεβασμό για τον οποιονδήποτε «αντίπαλό» του και κυρίως το ότι δεν εκπέμπει ο λόγος του το προσήκον ήθος Δημάρχου. Σέβομαι το αξίωμά του αλλά και την εν γένει δράση του στα κοινά και γι’αυτό δεν ανταποδίδω. Θα συνεχίζω να παραθέτω επιχειρήματα. Δε θα διολισθήσω στην παράθεση ευφυολογημάτων, όπως πράττει ο κ. Δήμαρχος. Δεν το έχω ανάγκη. Τον κ. Λάππα τον κατηγορούν τα γεγονότα και όχι εγώ.

Ιδού, λοιπόν, οι πικρές αλήθειες του εγγράφου μου, που ο κ. Δήμαρχος τις βαπτίζει ύβρεις, για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και κυρίως, για να δικαιολογήσει τα δικαστικά έξοδα για την εναντίον μου μήνυση, που δεν πληρώνει ο ίδιος αλλά οι φορολογούμενοι δημότες:

«Αξιότιμε Κύριε Δήμαρχε,

Μελέτησα το άρθρο σας στον ημερήσιο τύπο στις 6/6/2011 περί περιβάλλοντος και εθαύμασα την αναντιστοιχία λόγων και έργων σας.

Παραφράζω το ερώτημά σας «Ξέρετε πόσοι επιστήμονες διέπραξαν «εγκλήματα» χωρίς καμία πρόθεση;», για να αντιστοιχεί στην πραγματικότητα του Δήμου Τρικκαίων, σε « Ξέρετε πόσοι Δήμαρχοι διαπράττουν «εγκλήματα» με πρόθεση;».

Ένα από αυτά είναι το να υπερασπίζεται σθεναρά Δήμαρχος, εν προκειμένω εσείς, κόντρα σε κάθε περιβαλλοντική ευαισθησία την κληρονομημένη από το 1955  περιβαλλοντική ασχήμια του αύλειου χώρου του 1ου ΓΕ.Λ. και του 1ου Γυμνασίου, όπου από τα 25.000 τ.μ. τα περίπου 15.000 τ.μ. είναι ασφαλτοστρωμένα και τσιμεντωστρωμένα προς δόξαν διαχρονικά της περιβαλλοντικής ευαισθησίας κάθε Δημοτικής Αρχής και των οικείων Συλλόγων Διδασκόντων.

Και ενώ «έργω» και μάλιστα για σχολικό χώρο είστε πολέμιος της περιβαλλοντικής ανάπλασης εξαιτίας ίσως ελλείμματος σχολικής περιβαλλοντικής κουλτούρας, γίνεστε «λόγω» διαπρύσιος κήρυκας της περιβαλλοντικής ευαισθησίας, καθώς γράφετε:

1. «…Η μωροφιλοδοξία..να έχουμε παντού άσφαλτο..». Στον αύλειο χώρο του 1ου ΓΕ.Λ. η άσφαλτος αποτελεί ευγενή κατάκτηση;

2. «… Το περιβάλλον πληγώθηκε από τα τσιμέντα». Αυτό δεν ισχύει για το 1ο ΓΕ.Λ.; Θα πρέπει να πιστέψουμε ότι  το τσιμέντο και η άσφαλτος θεράπευσαν το χώρο από τη μάστιγα των φυτών και των λουλουδιών;

 3. « Να προστατέψουμε…..και τα παρτέρια μας». Το παρτέρι του 1ου Λυκείου εξαιρείται, διότι το έχετε βαπτίσει χάνδακα!

 4. « Μιλήσαμε για περιβαλλοντική ανταγωνιστικότητα..». Πράγματι από το δίσημο της λέξης για τον αύλειο χώρο του 1ου ΓΕ.Λ. επιλέξατε την αρνητική εκδοχή της, καθώς ανταγωνίζεστε την προσπάθεια του διευθυντή του για αισθητική και περιβαλλοντική ανάπλαση του χώρου.

5. «Το περιβάλλον το δανειστήκαμε από τα παιδιά μας…». Και αφού το «δανειστήκαμε από τα παιδιά μας», γιατί αρνείστε να το αποδώσετε ως χαρίεντα χώρο στους μαθητές του 1ου ΓΕ.Λ., όταν μάλιστα και ο ίδιος ως δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης έχετε συντελέσει στη λήψη της απόφασης 47/2010 του δημοτικού συμβουλίου για την περιβαλλοντική ανάπλαση του χώρου;

Κύριε Δήμαρχε,
Αυτό, που αρνηθήκατε εσείς, το πράξαμε εμείς. Μαζί με τον ποιητή, που επικαλείστε, «πήγαμε στους Δελφούς» και ρωτήσαμε: «Τίνι τρόπω θα φυτεύσουμε το παρτέρι, που αρνείται ενσυνειδήτως αντιπεριβαλλοντικά ο Δήμαρχος Τρικκαίων ως εκφραστής επηρμένης εξουσίας να το φυτεύσει, όπως και έχει υποχρέωση»;

Και η μάντισσα η λελουσμένη με το λαλέον ύδωρ και το Απολλώνειο φως απάντησε: α.«Η φύση εκδικείται κάθε αρνητική ανθρώπινη εξουσία επάνω της, διότι αυτό συνιστά Ύβρη».

β. «Σύμφωνα με την κείμενη σχολική νομοθεσία η Σχολική Επιτροπή κάθε σχολείου φροντίζει τα του οίκου της, όταν δε το κρίνει σκόπιμο εξουσιοδοτεί το διευθυντή του σχολείου να πράττει τα δέοντα και πρέποντα για την ευρυθμία και την καλαισθησία του σχολικού χώρου».

Εμείς, Κύριε Δήμαρχε, ως θεοσεβείς θα πράξουμε τα δέοντα και πρέποντα, για να μην είμαστε υπόλογοι έναντι του εκδικητή Απόλλωνα και των μαθητών μας. Ελπίζουμε ότι δε θα γίνετε ούτε θεομάχος ούτε περιβαλλοντομάχος και πολύ περισσότερο ότι δε θα αποδειχθείτε ανακόλουθος των όσων διακηρύττετε δημοσίως περί περιβάλλοντος

Με τιμή
Ο Διευθυντής
Θανάσης Νάστας »

Εάν ο κ. Δήμαρχος τεκμηριώσει ότι καθυβρίστηκε έστω και κατ’ ελάχιστον, ειλικρινώς οφείλουμε να ζητήσουμε δημοσίως συγγνώμη, αφού  μας «ανάγκασε» να δημοσιεύσουμε το έγγραφο. Ο ίδιος μπορεί να αντιληφθεί ότι χειρίστηκε λανθασμένα το θέμα, ότι καθύβρισε και ότι πρέπει να πράξει αντιστοίχως;
Τέλος θα ήθελα να πληροφορήσω τον κ. Δήμαρχο ότι ερωτηθέν ένα κοπάδι αιγοπροβάτων, που έβοσκε στο λόφο της Ανάληψης, τι γνώμη έχει για την απειλή του κ. Δημάρχου ότι θα ΞΕΡΙΖΩΣΕΙ τα φυτά, απάντησε εν χορώ: «Θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι»!

Θανάσης Νάστας, Διευθυντής 1ου Λυκείου Τρικάλων


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου