Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Η Τέχνη του Κρητικού χορού «ταξιδεύει» στην Θεσσαλία


Σεμινάριο Κρητικών χορών και παρουσίαση ταινίας ντοκιμαντέρ, θα υπάρξει στις 19 Ιουνίου στα Τρίκαλα και την επόμενη ημέρα στο Αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας στις 8.30 το βράδυ με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.






Το Κέντρο Έρευνας και Διδασκαλίας Κρητικού Χορού περιοδεύει σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού για να παρουσιάσει την ταινία ντοκιμαντέρ «Χορεύω αιώνες στην Κρήτη», η οποία θα κυκλοφορήσει και αποτελεί πολιτιστικό θησαυρό για την μουσικοχορευτική παράδοση της Κρήτης.

Πολλές προβολές της ταινίας θα περιλαμβάνουν και παρουσίαση Κρητικών χορών από την Ομάδα Έκφρασης Κρητικών Χορών Γιάννη και Γιώργου Μεγαλακάκη και πριν την παρουσίαση της ταινίας, θα πραγματοποιούνται ολιγόλεπτες ομιλίες του ερευνητή-χοροδιδασκάλου Γιάννη Μεγαλακάκη, με θέμα την τέχνη του Κρητικού χορού.

Στο «Χορεύω αιώνες στην Κρήτη», ο θεατής παρακολουθεί ένα οδοιπορικό-ντοκουμέντο σε ολόκληρη την Κρήτη, από την Κίσσαμο έως την κάτω Ζάκρο στην Ανατολική Κρήτη. Στην ταινία χορεύουν ηλικιωμένοι αλλά και νέοι χορευτές σπάνιους τοπικούς χορούς.



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου