Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

ΠΑΜΕ... Νοσοκομείο


Μετά από μια μεγάλη σε όγκο και δυναμική σε παλμό πορεία στους δρόμους των Τρικάλων ,οι εκατοντάδες εργαζόμενοι που συμμετείχαν στην απεργιακή συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ, χθές 15 Ιούνη, κατέληξαν στο προαύλιο του Γενικού Νοσοκομείου ως ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στις σαρωτικές  αλλαγές που ετοιμάζονται  στο χώρο της υγείας.






Στη συγκέντρωση που ακολούθησε στο  προαύλιο του Νοσοκομείου  κάλεσμα ξεσηκωμού και αγώνα απεύθυνε στους διαδηλωτές ,στο εφημερεύον ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό , στους επισκέπτες και συνοδούς των ασθενών ,καθώς και σε όλο τον Τρικαλινό λαό  η Βάσω Μπακάση ,μέλος της Γραμματείας Τρικάλων του ΠΑΜΕ και μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Γ. Νοσοκομείο Τρικάλων. Στην ομιλία της η Βάσω Μπακάση ανέφερε τα εξής:

«Απορρίπτουμε τους κυβερνητικούς εκβιασμούς: «Ή μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα ή θα πτωχεύσει η Ελλάδα». Η πολιτική τους είναι που οδηγεί τους εργαζόμενους στη φτώχεια. Ούτε ένα ευρώ από τα δάνεια δεν πάει για μισθούς και συντάξεις. Πάνε για να εξασφαλιστούν οι ντόπιες και ξένες τράπεζες – τοκογλύφοι και για νέες επιδοτήσεις στους βιομήχανους


  Απορρίπτουμε τους κυβερνητικούς εκβιασμούς, «ή στηρίζετε τα μέτρα ή θα κλείσει το 40% των νοσοκομείων». Απαντάμε: Δωρεάν υγεία για όλο το λαό! Αυξήσεις στους μισθούς! Μαζικές προσλήψεις στα νοσοκομεία! Να πληρωθούν τώρα όλα τα δεδουλευμένα!

Τα μέτρα δεν τα επιβάλει η ΤΡΟΪΚΑ στην κυβέρνηση. Περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, εδώ και χρόνια.
-    Γιατί αυτό απαιτούν τα συμφέροντα των Ελλήνων τραπεζιτών, βιομηχάνων, εφοπλιστών.


-    Για να αποκρουστούν τα νέα μέτρα, χρειάζεται η αγανάκτηση να μετατραπεί σε οργανωμένη δράση.

Σε κάθε νοσοκομείο, κέντρο υγείας, προνοιακό ίδρυμα, μαζί με τους ασθενείς, τους εργαζόμενους άλλων κλάδων, φοιτητές και αυτοαπασχολούμενους να πάρουμε αγωνιστικές πρωτοβουλίες.

-    Να βάλουμε εμπόδια στα κυβερνητικά σχέδια. Να διεκδικήσουμε μέτρα ανακούφισης των λαϊκών οικογενειών, αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας για όλους, κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης σε Υγεία – Πρόνοια. 

Αποδυναμώστε το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ

Οι παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ (ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ αντίστοιχα) - που συναποτελούν την πλειοψηφία σε Πανελλήνια Ένωση Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ),( όπως και στο Σύλλογο Εργαζομένων στο Γ. Νοσοκομείο Τρικάλων ) στην ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ - είναι συνυπεύθυνοι που κάθε χρόνο χάνουμε δικαιώματα.
Στήριξαν και στηρίζουν όλα τα μέτρα των κυβερνήσεων.

Εμπιστευθείτε το ΠΑΜΕ, τη μαχητικότητα και τη σταθερότητα του.

Το ΠΑΜΕ είναι συσπείρωση σωματείων, επιτροπών αγώνα, συνδικαλιστών, που παλεύουμε μαζί για τα καθημερινά προβλήματα, δίνοντας προοπτική στον αγώνα μας.

-    Περνάμε στην αντεπίθεση για να γίνει κοινωνική – λαϊκή περιουσία ο πλούτος που παράγουμε οι εργαζόμενοι και μας τον κλέβουν οι καπιταλιστές.

ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ:

-    Να μην περάσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα.

-    Άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων μας. Κατώτερο μισθό στα 1400 ευρώ.

-    Να μην συγχωνευτεί – καταργηθεί καμία κλινική, κανένα νοσοκομεία, ή μονάδα υγείας

-    Πλήρη κρατική χρηματοδότηση όλων των δημόσιων μονάδων υγείας με βάση τις  ανάγκες.

-    Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

-    Να μην πληρώνει κανένας ασθενής και εργαζόμενος για την υγεία και την πρόνοια.»

Γραμματεία Τρικάλων του ΠΑΜΕ



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου