Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Το Βαρούσι» στην Επίδαυρο


Ο Π.Σ. «Το Βαρούσι» διοργανώνει διήμερη εκδρομή στην Επίδαυρο για την παρακολούθηση της παράστασης του Κ.Θ.Β.Ε. «Μικρά Διονύσια» το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Ιουλίου.






Αυτή η παράσταση – γιορτή (φόρος τιμής) αποτελεί συγχρόνως και ένα ταξίδι μνήμης στο θεατρικό τότε και τώρα, συνδέοντας θραύσματα από παραστάσεις αρχαίου δράματος στους Φιλίππους και στη Θάσο, στο Θέατρο Δάσους και στην Επίδαυρο.
Ένας δοκιμασμένος δάσκαλος-ηθοποιός «ξεναγεί» μια νεώτερη ηθοποιό-μαθητευόμενη στα μυστικά και στους κώδικες του τραγικού και του κωμικού λόγου. Πρόκειται για ένα ταξίδι στην ενδοχώρα έργων που σκηνοθέτησαν σημαντικά και κομβικά πρόσωπα της μεταπολεμικής ιστορίας του θεάτρου στη Θεσσαλονίκη, από το 1961 που ιδρύθηκε το Κ.Θ.Β.Ε. μέχρι σήμερα.
Σταθμοί αυτής της περιπλάνησης, παραστάσεις του Σωκράτη Καραντινού, του Σπύρου Ευαγγελάτου, του Μίνου Βολανάκη, του Ανδρέα Βουτσινά αλλά και του Βασίλη Παπαβασιλείου, του Γιάννη Χουβαρδά, του Ματία Λάνχοφ, του Αντρέι Σερμπάν.
Το αποτέλεσμα δεν στοχεύει στην αναβίωση των παραστάσεων αυτών αλλά σε μια σκηνική επαναδιατύπωσή τους μέσα από τους σημερινούς κώδικες αισθητικής που κρατάει όμως και ίχνη μνήμης.

Σύνθεση κειμένων: Κ. Γεωργουσόπουλος
Σκηνοθεσία: Γ. Ρήγας – Γ. Καραντινάκης
Παίζουν: Γ. Αρμένης, Λ. Γεωργακόπουλος, Γ. Καλατζόπουλος, Τ. Κουλίεβα, Σ. Κραουνάκης, Γ. Μαλλούχος, Φ. Μπαξεβάνη, Α. Σακελλαροπούλου, Ν. Ψαρράς

Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 24310 28296, 24310 31771 & 6977979860.
Επειδή υπάρχει πρόβλημα εξεύρεσης ξενοδοχείων, παρακαλούνται όσοι θα συμμετάσχουν να το δηλώσουν το αργότερο μέχρι 15 Ιουνίου.




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου