Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Αθώος ο Κώστας Οικονόμου αναβολή της δίκης για Λάππα, Σπανό


Ο Εισαγγελέας, πρότεινε την ενοχή του κ. Οικονόμου, αλλά η έδρα ομόφωνα τον απάλλαξε με ψήφους 3-0 από το κατηγορητήριο.









Εκδικάστηκε χθες στο τριμελές, η μήνυση που υπέβαλλε ο πρώην Δήμαρχος Οιχαλίας Αθανάσιος Ζιώγκος, κατά του νυν Δημάρχου Φαρκαδόνας Κώστα Οικονόμου, για συκοφαντική δυσφήμιση, μέσω προκήρυξης που είχε μοιραστεί σε δημότες της περιοχής, το Πάσχα του 2007.


Ο κ. Οικονόμου στην απολογία του, επισήμανε μεταξύ άλλων πως «στην προκήρυξη αναφέρονταν αληθινά περιστατικά και συντάχθηκε για το καλό του Δήμου με βάση την νομιμότητα».



Τον κ. Ζιώγκο, εκπροσώπησε ο δικηγόρος Νίκος Αλεξίου και τον κ. Οικονόμου, οι δικηγόροι Χρήστος Σταμόπουλος και Σταύρος Χριστακάκης εξ΄ Αθηνών.



Αναβολή της δίκης με κατηγορούμενους τον Δήμαρχο Τρικκαίων Χ.Λάππα και τον Αντιδήμαρχο Θεόδωρο Σπανό


Αναβλήθηκε λόγω παρέλευσης ωραρίου, αλλά θα αναβάλλονταν και εξαιτίας της απουσίας του συνηγόρου της υπεράσπισης Γιώργου Παπασίμου, η σημερινή εκδίκαση της υπόθεσης, που αφορά την μήνυση που υπέβαλε προεκλογικά ο πρώην Δήμαρχος Τρικκαίων Μιχάλης Ταμήλος κατά του Αντιδημάρχου Θεόδωρου Σπανού και κατά παντός υπευθύνου για συκοφαντική δυσφήμιση δια του Τύπου.

Η μήνυση, αφορούσε τα όσα είχε πει σε τηλεοπτική εκπομπή ο κ. Σπανός σχετικά με την περιουσιακή κατάσταση του πρώην Δημάρχου…

Ο Εισαγγελέας, είχε κρίνει ότι υπεύθυνος για τις δηλώσεις του κ. Σπανού, ήταν και ο νυν Δήμαρχος Χρήστος Λάππας που είναι κατηγορούμενος για την υπόθεση.

Η εκδίκαση της υπόθεσης, προσδιορίστηκε για τις 10 Οκτωβρίου 2011.


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου