Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

H συνέντευξη τύπου του Γ. Μπένου


Συνέντευξη τύπου έδωσε σήμερα στη 1μμ το μεσημέρι στα γραφεία της ΠΑΕ ο 46 χρόνος προπονητής της ομάδας Γιώργος Μπένος.






Αρκετά ευδιάθετος και επικοινωνιακός παρουσιάστηκε στα γραφεία της ΠΑΕ, παρουσία του κ. Γαλανακόπουλου από τη μεριά της διοίκησης, ο νέος προπονητής της ομάδας του ΑΟ Τρίκαλα Γιώργος Μπένος. Ξεκινώντας την συνέντευξή τύπου ο 46χρονος τεχνικός ευχαρίστησε την διοίκηση του ΑΟ Τρίκαλα καθώς και τον πρόεδρο της ομάδας κ. Βαγγέλη Πλεξίδα. Διαβάστε παρακάτω τα λόγια του καλαματιανού προπονητή καθώς απαντά και σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Γιώργος Μπένος: Καταρχήν θα ήθελα να ευχαριστήσω την διοίκηση και την ιδιοκτησία του ΑΟ Τρίκαλα, τον πρόεδρο Βαγγέλη Πλεξίδα για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε να μου αναθέσει την τεχνική ηγεσία της ομάδος σε μια ομάδα με τεράστια ιστορία στο Ελληνικό χώρο. Μιας ομάδος που μετά από πολλά χρόνια ανέβηκε στη Β’ Εθνική, με όπλο και σύμμαχο τον κόσμο που σε κάθε παιχνίδι είναι ο δωδέκατος παίκτης αυτής της ομάδος και με ένα πολύ καλό και πλούσιο ρόστερ αποδέχτηκα αυτή την πρόσκληση-πρόταση με μοναδικό γνώμονα το να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα αυτό ρόστερ και να πάμε με σταθερά βήματα στην κατηγορία.

Το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ είναι πολύ δουλειά με πολύ συνέπεια και από ‘κει και πέρα μέρα με τη μέρα πρέπει να βελτιωνόμαστε, Κυριακή με Κυριακή πρέπει να βελτιωνόμαστε αρχής γενομένης από αυτή την Κυριακή. Παίζουμε με την πιο φορμαρισμένη ομάδα της Β’ Εθνικής  αυτή τη στιγμή το οποίο για μας είναι ένα σοβαρό κίνητρο αφενός και αφετέρου θα πρέπει να συνεχίσουμε να έχουμε τα ίδια θετικά αποτελέσματα που είχαμε μέχρι τώρα στην έδρα μας. Ευχαριστώ.

Σε αυτό το σημείο έγιναν οι ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους.

Χ.Π - Σας προβλημάτισε το γεγονός, όταν έγινε η πρόταση από τον ΑΟ Τρίκαλα, η ευκολία που αλλάζει προπονητές η ομάδα?

-Η ζωή του προπονητή είναι αυτή. Στη Β’ Εθνική αυτές είναι οι συνθήκες. Θα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες σε όλες τις ομάδες και στο χώρο της Β’ Εθνικής. Είμαστε επαγγελματίες σε αυτή τη δουλειά το θέλγητρο ήταν τα Τρίκαλα, ήταν το βαρύ όνομα , ήταν ο κόσμος, ήταν η ιστορία και για να είμαστε ρεαλιστές επαναλαμβάνω και πάλι πως ήταν το αυτό ρόστερ και ήταν αυτά τα παιδιά που πιστεύω ότι μπορεί να αποδώσουν με σοβαρή δουλειά τα μέγιστα.

Γ.Π - Η διοίκηση και ο πρόεδρος κ. Πλεξίδας έχουν βάλει ως στόχο την άνοδο με τις τελευταίες μέρες να γίνονται συνεχείς αναφορές πως η ομάδα δεν είναι για τα πλέι οφ αλλα για την δυάδα που δίνει την απευθείας άνοδο. Πιστεύετε πως αυτός ο στόχος με βάση και την εικόνα που έχετε δει είναι εφικτός, είναι ίσως υπερβολικός ή α πρέπει να πάμε με κάποια διαφορετικά βήματα?

Επειδή ζούμε στην Ελλάδα και ζούμε στο χώρο της Β’ Εθνικής τίποτα δεν είναι δεδομένο. Ιστορικά και στατιστικά αν ανατρέξουμε θα δούμε πλούσια ρόστερ τα οποία βγαίνοντας προς τα έξω και λέγοντας πως είμαστε το φόβητρο και πάμε για άνοδο, όχι μόνο δεν πήγαν για  άνοδο αλλά έπεσαν και κατηγορία. Δεν χρειάζονται μεγάλα λόγια, αυτό είναι το ρόστερ, τίποτα δεν είναι δεδομένο στην Β’ Εθνική .

Γ.Π - Είναι ικανό το ρόστερ αυτό να κάνει την υπέρβαση?

Αυτό θα το δούμε Κυριακή με Κυριακή. Πρέπει να κάνεις την υπέρβαση στην Β’ Εθνική δεν γίνεται αλλιώς. Τα πρωταθλήματα δεν αγοράζονται ούτε πουλιούνται στα φαρμακεία. Τα πρωταθλήματα κερδίζονται σε ημερήσια διάταξη, μέρα με τη μέρα και κάθε Κυριακή επαναλαμβανόμενος.

Χ.Π - Την Κυριακή υπάρχει ο αγώνας με τον ΟΦΗ και είστε λίγες ώρες στην ομάδα. Τι σκέπτεστε να αλλάξετε και πώς προσεγγίζετε το παιχνίδι?

Βλέπουμε μέρα με την ημέρα και ώρα με την ώρα την ομάδα, τη συμπεριφορά της και από εκεί και πέρα θα δούμε μέχρι την Κυριακή. Για το αν αλλάξουμε κάτι δεν πιστεύω πως είναι εύκολο να αλλάξουμε μια κατάσταση μέσα σε πέντε μέρες. Από εκεί και πέρα θα δούμε ορισμένες αδυναμίες που ίσως να έχουμε θα το δούμε αυτό τις επόμενες ημέρες και θα προσπαθήσουμε να το διορθώσουμε ώστε να παρουσιαστούμε πανέτοιμοι.

Ν.Π - Η φιλοσοφία σας αγωνιστικά ποια είναι?

Η φιλοσοφία μου αγωνιστικά είναι να προσαρμόζομαι σε κάθε παιχνίδι Β’ Εθνικής με τους αντιπάλους που έχω και από εκεί και πέρα να εκμεταλλευτώ τα προτερήματα που έχει η ομάδα μου και να μειώσω τα μειονεκτήματα που ενδεχόμενος μπορεί να έχει στο συγκεκριμένο παιχνίδι και ανάλογα με τις τακτικές συμπεριφορές των αντιπάλων ομάδων. Αυτή είναι η φιλοσοφία μου, στη Β’ Εθνική πρέπει να προσαρμόζεσαι.

Γ.Κ - Σαν προπονητής σας αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο ή προτιμάτε κάπως πιο μαζεμένη ομάδα?

Νομίζω τις διακρίσεις τις φέρνουν οι άμυνες.

Γ.Π Αυτό θα είναι και ο οδηγός ενδεχομένως και για τα προβλήματα που έχουν τα Τρίκαλα και στα εκτός έδρας παιχνίδια?

Είναι πολύ νωρίς ακόμα να μιλάμε για τους εκτός έδρας αγώνες.

Χ.Π - Κάποιο μήνυμα για τον κόσμο των Τρικάλων που πάντα είναι αρκετά πιεστικός?

Εγώ από την πλευρά μου θα ήθελα να ενθαρρύνω τον κόσμο να πιστέψει ακόμα πιο πολύ σε αυτή την ομάδα και σε αυτά τα παιδιά. Να είναι ο δωδέκατος παίκτης όπως είναι και κάθε Κυριακή και σας υποσχέθηκα και πάλι πολύ δουλειά και ότι αυτή η ομάδα μέσα στο γήπεδο θα ματώνει αρχής γενομένης από την Κυριακή. Μόνο η δουλειά πληρώνει δεν πληρώνει τίποτα άλλο και το έχω δει και ιστορικά στην διαδρομή μου. Ότι έκανα το πέτυχα μόνο με τη δουλειά, δεν ήμουνα κανένας μεγάλος ποδοσφαιριστής και δεν πούλησα ποτέ το όνομα μου. Ξεκίνησα από τις ακαδημίες και βρίσκομαι εδώ που είμαι και να μου δίνετε η δυνατότητα να δουλέψω σε πάγκους και σε ομάδες με τεράστια ιστορία στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Γνώμονας μου είναι η δουλειά και ξέρω πως η δουλειά πληρώνει.

Γ.Π - Στο τιμ των συνεργατών θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές ή θα παραμείνουν όλα ως έχει?

Θα το δούμε αυτό όταν δούμε και τις ανάγκες που έχουμε. Προς το παρών πάμε όπως έχουμε ως τώρα και θα ήθελα να τους ευχαριστήσω κιόλας τους άμεσους συνεργάτες μου για τη συνεισφορά τους να γνωρίσω όσο το δυνατόν καλύτερα την ομάδα.

Α.Τ - Ο ΑΟ Τρίκαλα κάνει ένα ξεκίνημα τώρα με νέα παιδιά τους ερασιτέχνες και τις ακαδημίες. Έχετε δουλέψει ξανά με νέα παιδιά? Θα μπορούσατε να τους προωθήσετε στην μεγάλη ομάδα?

Αν δείτε τα δύο τελευταία χρόνια στην Καλαμάτα μόνο με νέα παιδιά δουλέψαμε ειδικότερα τον δεύτερο χρόνο. Ήταν διαφορετική περίπτωση βέβαια και ήταν διαφορετικά δομημένη η ομάδα. Αλλά δεν υπάρχουν ηλικίες στο ποδόσφαιρο, δεν υπάρχουν νέα παιδιά στο ποδόσφαιρο, υπάρχουν καλοί ποδοσφαιριστές που είναι είτε δεκαεπτά ετών είτε σαράντα. Αν αυτοί είναι καλοί ποδοσφαιριστές θα πρέπει να παίξουν. Θα πρέπει να τους εμπιστευτούν. Δεν είμαι της λογικής και της φιλοσοφίας μικρά παιδιά.


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου