Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Η Σούλα Μερεντίτη θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο Μαρόκο


Η εθνική εκπρόσωπος της κοινοβουλευτικής συνέλευσης της Μεσογείου και μέλος του προεδρείου της ,  Σούλα Μερεντίτη, αναχωρεί αύριο για επίσημη επίσκεψη  -ως επικεφαλής της εθνικής μας αντιπροσωπείας-, για το Μαρόκο,






...προκειμένου να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην κρίσιμη αυτή συνάντηση. Η Τρικαλινή βουλευτής ,εκτός από τις συναντήσεις που θα έχει με ομολόγους της, θα γίνει δεκτή και από το προεδρείο του κοινοβουλίου του Μαρόκου, ενώ θα συναντηθεί και με κυβερνητικά στελέχη της φίλης χώρας. Σημειώνεται ότι στη συνέλευση θα συζητηθούν καίρια θέματα και θα αναληφθούν πρωτοβουλίες για την σύζευξη των σχέσεων και τη συνεργασία των χωρών της Μεσογείου, και θα εκλεγεί ο νέος πρόεδρος της συνέλευσης.
H Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Μεσογείου αποτελεί αυτόνομο κοινοβουλευτικό θεσμό στον οποίο μετέχουν ισότιμα τα Κοινοβούλια των χωρών της Μεσογείου, έχει δική της νομική υπόσταση και δημιουργήθηκε μετά από την επιθυμία των Κοινοβουλίων των χωρών της Μεσογείου.

Η Συνέλευση δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία των Κοινοβουλίων που μετείχαν στη Διάσκεψη για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στη Μεσόγειο (ΔΑΣΜ) και έχει ως στόχο την ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των μελών της και την προώθηση του πολιτικού διαλόγου και εξετάζει θέματα κοινού ενδιαφέροντος με στόχο την ενδυνάμωση της εμπιστοσύνης μεταξύ τους, έτσι ώστε να διασφαλίζεται η περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα.

Μέλη της Συνέλευσης είναι τα εξής κράτη:
Αίγυπτος, Αλβανία, Αλγερία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Ιορδανία, Ισραήλ, Κροατία, Κύπρος, Λίβανος, Λιβύη, Μάλτα, Μαρόκο, Μαυροβούνιο, Μονακό, Παλαιστίνη, Πορτογαλία, Σερβία, Σλοβενία, Συρία, Τουρκία, Τυνησία, FYROM.

Η εναρκτήρια συνεδρίαση της Μεσογειακής Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης πραγματοποιήθηκε στο Αμμάν της Ιορδανίας, στις 10 & 11 Σεπτεμβρίου 2006.

Το Ελληνικό Κοινοβούλιο συμμετέχει με τριμελή αντιπροσωπεία και παρακολουθεί ενεργά τις εργασίες της Συνέλευσης σε επίπεδο Ολομέλειας, Διαρκών Επιτροπών, Έκτακτων Επιτροπών και Ειδικών Ομάδων Εργασίας (Special Task Forces (STF)).

Η Γραμματεία της Συνέλευσης έχει έδρα τη Μάλτα.
Πρόεδρος της Συνέλευσης μέχρι τον Νοέμβριο του 2010, είναι ο κύριος Rudy Salles (Γαλλία), ενώ θέση στο Προεδρείο (Bureau) κατέχει η επικεφαλής της Ελληνικής αντιπροσωπείας, Βουλευτής κυρία Σούλα  Μερεντίτη.

                              ( ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΟΥΛΑΣ ΜΕΡΕΝΤΙΤΗ )
 



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου