Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

«Καλλικράτη!» «Τραβώ την άυλη κουρτίνα, τη γιομάτη μπογιές και μασκαραλίκια που φοράς» και να, φτάνουμε στην ώρα μηδέν. Παραιτήσου!


«Εις τον τόπο τούτο, οπού εγώ πατώ σήμερα, επατούσαν και εδημηγορούσαν τον παλαιό καιρό άνδρες σοφοί, και άνδρες με τους οποίους δεν είμαι άξιος να συγκριθώ και ούτε να φθάσω τα ίχνη των…» «Θ.Κολοκοτρώνης).





Γράφει ο Πολίτης Βάιος Φασούλας

«Τραβώ την άυλη κουρτίνα,  /  τη γιομάτη μπογιές και μασκαραλίκια που φοράς,

την κάνω πέρα, για να δω τον κόσμο και το θέατρο   /  και αμέσως μία άλλη από βελούδο,

μετάξι και με χρυσά κρόσσια   /  παρουσιάζεται περήφανη στεφανωμένη με κείνο

τ’ απλησίαστο «Εγώ» σου  /  και οι «καλλιτέχνες» ετοιμάζονται να παίξουν τους ρόλους τους,

που δεν έχουν καμία διαφορά από τους κλόουν στο τσίρκο, /που παριστάνουν τις μαϊμούδες,

κάνοντας κωλοτούμπες να βγάλουν το ψωμί τους  /  δείχνοντας τα κόκκινα μεριά τους.

Ντυμένος ο τόπος της παράστασης κατά πώς ταιριάζει:

Προβολείς από πάνω, προβολείς από κάτω,  / στημένοι σε ψεύτικα πόδια και από πάνω τους

οι γλόμποι να γυαλίζουν απ’ την ακτινοβολία οι φαλάκρες τους,

λες και καταυγάζονται με εξωγήινο φως.

Κι όταν καμιά φορά βραχυκυκλώνονται τα σύρματα και γίνεται σκότος,

μοιάζουν σαν βιδωμένα κοκαλόδοντα σε μασέλες

που χορεύουν κροταλίζοντας το χορό της ανθρώπινης ρητορείας

ή σαν γύπες πάνω σε γυρτά παλούκια, τα αργοκαμένα απ’ την ανάσα της ερήμου

και του χαμηλού ήλιου  /  καραδοκώντας να περάσει μια εξαντλημένη καμήλα

για να επιτεθούν…» (Τάδε έφη Β.Φ.)



            Φτάνουμε πλέον στην ώρα μηδέν. Ώρα μηδέν που η… σοσιαλιστική ελίτ του κυβερνώντος κόμματος αυταρχικά επέβαλε, μάλιστα και με την ετυμηγορία του λαού!! Έτσι λένε, ότι ο λαός έδωσε την εντολή του να ρημάξει ο τόπος, να ανθίσει η ανεργία, να πρυτανεύσει το κοινωνικό χάος απ’ άκρη σ’ άκρη, να χαθούν αξίες, παραδόσεις, ήθη και έθιμα, ιστορία και πολιτισμός και μια νέα γενιά χωρίς μέλλον, έρμαια στα νύχια του καθεστωτικού συστήματος. Και είναι κρίμα όπου πολλοί νέοι υποψήφιοι δήμαρχοι και σύμβουλοι διαφόρων κοινωνικών προελεύσεων -επιτυχημένοι οικονομικά- έχουν παγιδευτεί από τα «Καλλικρατικά» αγκίστρια και παρασύρονται στη δίνη των «Καλλικρατικών» κυμάτων. Βέβαια, ίσως πούνε μερικοί ότι τα παραλέμε και τα ισοπεδώνουμε όλα. Μόνο που τις ισοπεδωτικές μηχανές τις διαχειρίζονται τα μεγάλα κόμματα και όχι οι απλοί και λεύτεροι Πολίτες.

            Στην όλο και περισσότερη κομματικοποίηση της έρμης Ελλάδας, μιας Ελλάδας αγνώριστης, υπόδουλης και κατοχική ήρθε να βάλει το κερασάκι, χτες, στις 25 του Οκτώβρη του 2010, ο Πρωθυπουργός της Χώρας μέσω διακαναλικής συνέντευξης στο Μέγαρο Μαξίμου, μοναδική στο είδος της, αυταρχική, ατέρμονη και αφύσικη για το σύνολο του κόσμου του Πασόκ, εκτός από εκείνους που αποτελούν την ελίτ του και του επιβραβεύουν τα «άλματά» του, όπως πρόσφατα οι Γερμανοί που τον βράβευσαν και που χάρη στον συνετό, γι’ αυτούς, Πρωθυπουργό, γλιτώνουν τα άντερά τους….

            Κι είμαστε στον Οκτώβρη, έναν διαφορετικό Οκτώβρη από κείνον του 40, που τότε διαφέντευαν τον τόπο, την Ελλάδα και τους Έλληνες, παλληκάρια και λεβέντες αγωνιστές και σήμερα μας διαφεντεύει η τρόικα που κανονίζει και την μοίρα μας και την περιθωριοποίησή μας και μας σαβανώνει κυριολεκτικά με ευρωπαϊκά σάβανα. Και ας ανέφερε ο κ. Γ. Παπανδρέου ότι: «Η Τρόικα δεν μας διαφεντεύει, κανείς δεν μας διαφεντεύει, εμείς ορίζουμε τη μοίρα μας», υπογραμμίζοντας ότι «αν είμαστε συνεπείς – και είμαστε συνεπείς – το Μνημόνιο σταματάει στο 2013».

            Εμείς το εκλαμβάνουμε, το ερμηνεύουμε, αν θέλετε ως εξής: Ο «σοσιαλιστής» Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της «Διεθνούς Σοσιαλιστικής»…, τρομάρα μας! Θα τρελαθούμε, Πολίτες, το μόνο που είναι βέβαιο είναι ότι αυτοί οι αχυρόμυαλοι… σοσιαλιστές δεν έχουν ούτε γραμμάριο σοσιαλισμό στο ενεργητικό τους παρά μόνο την ληστεία της ανθρώπινης νοημοσύνης και όλα τα παράγωγα που υποβιβάζουν ολόκληρους λαούς, που τους ληστεύουν κυριολεκτικά με μεθοδεύσεις πονηρές, ανάλογες με την αλλοίωση της ανθρώπινης νοημοσύνης. Λοιπόν, κατ’ εμάς, το ερμηνεύουμε ως εξής: Ή ο κ. Πρωθυπουργός έχει χάσει τον προσανατολισμό του και δεν ξέρει τι του γίνετε ή με τα «φονικά όπλα» της τρόικας «δολοφονεί» το λαό μας.

            «Φεῦγε πολέμιον και τύραννον δανειστήν, οὐ γῆν αἰτοῦντα καὶ ὕδωρ ὡς ὁ Μῆδος, ἀλλὰ τῆς ἐλευθερίας ἁπτόμενον καὶ προσγράφοντα τὴν ἐπιτιμίαν.

(Πλούταρχος, Ηθικά - Περί του μη δειν δανείζεσθαι).

            Ο «Καλλικράτης» έχει ακόμα περιθώρια να αποσυρθεί. Σ’ αυτή τη συγκυρία δεν προσφέρει, καταστρέφει. Αυτό που συμβαίνει στις μέρες μας είναι πρωτοφανές και χωρίς καμία αμφισβήτηση προμηνύει οριστική κομματικοποίηση της Ελλάδας, οικονομικό αποκλεισμό, ιδιαίτερα στην επαρχία, τη δημιουργία «σύγχρονων» μπέηδων και αγάδων που θα ερημώσουν πόλεις και χωριά και παν απ’ όλα η διαφθορά θα πρυτανεύσει κι αυτό γιατί η σημερινή κομματική Ελλάδα στερείται από πατριώτες που να έχουν μεγάλα και βαριά αχαμνά προκειμένου να αντισταθούν στους λαίλαπες που ήδη έχουν εισβάλει μολύνοντας αθεράπευτα την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τη Χώρα γενικότερα. Η εισβολή των γαλαζοπράσινων κομματαρχών στην Τ.Α., φεγγρίζει και γκαρίζει, Πολίτες και από το πιο μακρινό σημείο του Πλανήτη. Τον μεταμορφωμένο σε γελαδοπάζαρο προεκλογικό αγώνα που εξελίχθηκε σε κομματική μονομαχία, τον επιβεβαιώνει και ο κ. Γ. Παπανδρέου και με τις δηλώσεις του το σφραγίζει: «Το πρώτο είναι ότι ποτέ στο παρελθόν οι πολίτες δεν κλήθηκαν να εκλέξουν τοπικούς άρχοντες με τόση δύναμη, γι’ αυτό και θέλουμε να αναδειχθούν ικανοί και συνετοί υποψήφιοι. Το δεύτερο είναι ότι η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και γι’ αυτό χρειάζεται υπευθυνότητα και σοβαρότητα». «Πρέπει, είπε, να στείλουμε το μήνυμα στο εσωτερικό σε όσους επιδιώκουν την αποσταθεροποίηση και στο εξωτερικό σε αυτούς που καραδοκούν. Οι μεγάλοι εθνικοί μας στόχοι είναι δύο: η σωτηρία της χώρας και η αναμόρφωσή της». Και σε άλλο σημείο τόνισε πως: «Δεν έχω λόγο, ούτε πρόθεση να πάω σε εθνικές εκλογές», αλλά «αν βαρύνει η κατάσταση σε ό, τι αφορά τη δυνατότητα της κυβέρνησης να προωθήσει τις αλλαγές, θα υπάρξει η απόφαση του λαού».

            Πολύ σωστά! Έτσι είναι! Όταν βρίσκουν τα σκούρα μιλάνε για εκλογές για να δείξουν ακόμα μια φορά πως μαζί με την Ελλάδα έχουν καταστρέψει και την νοημοσύνη των Πολιτών. Αυτό δεν έκανε και ο κ. Καραμανλής;

            Ελπίζουμε πως οι Ελεύθεροι και Ενεργοί Πολίτες να δώσουν την αρμόζουσα απάντηση στα φερέφωνα των μεγάλων κομμάτων-υποψήφιοι περιφερειάρχες και δήμαρχοι μεγάλων πόλεων, ανατρέποντας τις πονηρές διαθέσεις και της τρόικας και του μνημονίου και του ΔΝΤ και της σημερινής κυβέρνησης. Όσο και αν οι «αρχιτέκτονες» της κυβερνητικής ελίτ με «μπροστάρη» τον ανίδεο κ. Ραγκούση υποστηρίζει ότι: «Ο «Καλλικράτης» ήταν ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα που έγινε πράξη με απόφαση του πρωθυπουργού της κυβέρνησης και την βοήθεια της τοπικής αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας…».

Ο κ. Ραγκούσης καλά θα κάνει να μην μπερδεύει την κοινωνία με τα «πράσινα» αλχημιστικά σχέδια. Πότε είπε η κοινωνία στον κάθε κύριο Ραγκούση, καταδικάστε με!!



«EΕ». Ελλάδα, Τρίκαλα, Οκτώβρης  27  2010 pelasgos@fasoulas.de   www.fasoulas.de




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου