Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Βάσω Μπακάση: Να τους τιμωρήσουμε για τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που πήραν και παίρνουν


Σ’ αυτές τις εκλογές δεν κρίνεται μόνο το ποιος θα είναι Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, το ποιος θα είναι δήμαρχος σε κάθε Δήμο στο Νομό μας. Όσο σημαντικό κι αν είναι. 






Αγαπητές  φίλες και φίλοι


Στην μία βδομάδα που έχουμε μπροστά μας ως τη διεξαγωγή της εκλογικής αναμέτρησης για τα όργανα της τοπικής διοίκησης, οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι φτωχοί αγρότες, η νεολαία, οι γυναίκες, οι απολυμένοι και άνεργοι στο Νομό μας, κάθε άνθρωπος του μόχθου, οφείλει να σκεφτεί πολύ σοβαρά τον αντίκτυπο που θα έχει η ψήφος του την επομένη των εκλογών. 
Επιτρέπουμε στα μονοπώλια, στην πλουτοκρατία και τους πολιτικούς εκπροσώπους της να συνεχίσουν τη βάρβαρη επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα ή ορθώνουμε ανάστημα;

Θα δώσουμε ισχυρό χαστούκι στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ;

Θα τους αφαιρέσουμε δύναμη;

Θα τους τιμωρήσουμε για τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που πήραν και παίρνουν;
Θα διορθωθεί η ψήφος των βουλευτικών εκλογών;

Θα αντιδράσουμε αποφασιστικά στον πόλεμο που έχουν κηρύξει στο λαό;
Θα τους δώσουμε περισσότερη δύναμη εκλέγοντας τους δημάρχους και περιφερειάρχες που στηρίζονται απ’ τα κόμματά τους ή τους λαϊκούς αγωνιστές της Λαϊκής Συσπείρωσης;

Σε καλούμε αυτή τη φορά να μη διστάσεις. Είναι ώρα ευθύνης!!
Να κάνεις  την οργή και τη δυσαρέσκεια ψήφο στην «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»που στηρίζεται από το ΚΚΕ , να τιμωρήσεις τους υπαίτιους για τα προβλήματα που βιώνεις.

Έχεις περισσότερους λόγους, στις 7 Νοέμβρη  να κάνεις αυτό που δεν έκανες το 2009.
Αυτή είναι η μόνη επιλογή που θα πιάσει τόπο, άμεσα, την επομένη των εκλογών.
Θα δημιουργήσει ένα πρώτο ρήγμα στο σημερινό, αρνητικό για τα λαϊκά συμφέροντα, συσχετισμό δύναμης.
Η ψήφος στην «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»τον συνδυασμό που στηρίζει το ΚΚΕ θα εξασφαλίσει στο λαό καλύτερες θέσεις, ευνοϊκότερα μετερίζια, για να αναπτύξουμε την πάλη του.

     Οι αντίπαλοι, τα φερέφωνά τους στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, μας λένε: Δεν είναι εθνικές αυτές οι εκλογές. Είναι εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Είναι εκλογές για νέους Δημάρχους και περιφερειάρχες. Δε θα βγει κυβέρνηση. Θα βγουν όμως νέα όργανα τοπικής διοίκησης. Οι νέοι Δήμοι και Περιφέρειες δημιουργούνται για να αποτελούν οργανικό κομμάτι του κρατικού μηχανισμού. Για να ασκείται πιο αποτελεσματικά ο κεντρικός σχεδιασμός της κυβέρνησης. Στην πραγματικότητα δεν αποδυναμώνεται ο κρατικός μηχανισμός, αντίθετα ισχυροποιείται με νέα στηρίγματα. Κρύβουν ότι με την εφαρμογή του Καλλικράτη και έχοντας δικούς τους Δημάρχους και Περιφερειάρχες θα μπορούν πιο εύκολα να υλοποιήσουν όλα τα μέτρα που αναφέρονται στο μνημόνιο.

 Δεν τα ανακάλυψαν τώρα. Τα αποφασίζουν και τα εξειδικεύουν σχεδόν δύο δεκαετίες τώρα. Απ’ τη δημιουργία της ΕΕ και του Μάαστριχτ. Μέτρα που εφαρμόζουν αποφασιστικά και ταχύτατα, αξιοποιώντας σήμερα την  κρίση. Που τα έπαιρναν πριν το μνημόνιο και θα τα συνεχίσουν και μετά το μνημόνιο.
 Μπορεί να μη βγαίνει κυβέρνηση, όμως μπορεί και πρέπει να κριθεί η κυβέρνηση.
Να κριθούν και να καταδικαστούν τα κόμματα της πλουτοκρατίας και της ΕΕ, οι πολιτικές που εφάρμοσαν και στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια

Να το έχουμε επομένως καθαρό. Ψήφο στους συνδυασμούς του Παπατόλια- Αγοραστό,  σημαίνει έγκριση, στήριξη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Σημαίνει συναίνεση και συμφωνία με τις πολιτικές που εφάρμοσαν και εφαρμόζουν τα κόμματά τους όλα αυτά τα χρόνια.
Σημαίνει ότι αποδεχόμαστε τη μαζική ανεργία, τις απολύσεις, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, τις μειώσεις στους μισθούς, την εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία, το μαζικό κλείσιμο των μικρομάγαζων και των μικρών επιχειρήσεων, το ξεκλήρισμα της μικρής αγροτιάς.

 Συμφωνούν με τον Καλλικράτη που θα φέρει νέους δυσβάσταχτους φόρους. Θέλουν να είναι οι Περιφερειάρχες που εφαρμόζοντας τον Καλλικράτη θα παραδώσουν στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα την ενέργεια, την Υγεία, την Παιδεία αλλά και κάθε τομέα που θεωρείται προσοδοφόρος για τα μονοπώλια. Για τα μεγάλα προβλήματα της λαϊκής οικογένειας δε λένε κουβέντα.
Να αναρωτηθεί ο καθένας. Πως είναι δυνατό όλοι αυτοί που προεκλογικά υπόσχονται πλουσιοπάροχα λύσεις στα λαϊκά προβλήματα, αρνούνται, έστω και το παραμικρό μέτρο προσωρινής ανακούφισης των λαϊκών οικογενειών; Γιατί δε θέλουν ούτε το παραμικρό μέτρο να πάρουν ακόμα και για την άμεση ανακούφιση των ανέργων, των απολυμένων; Να γιατί κοροϊδεύουν.
Η ψήφος σ’ αυτές τις εκλογές θα είναι ψήφος επιδοκιμασίας ή ψήφος αντίστασης και καταδίκης Αυτή η διάθεση είναι υπαρκτή και πρέπει να βρει έκφραση και στην κάλπη.

Αγαπητοί  φίλοι  και φίλες

Στη Λαϊκή Συσπείρωση συμμετέχουμε αυτοί οι άνθρωποι και αυτές οι δυνάμεις, που όλα τα προηγούμενα χρόνια αλλά και την επομένη των εκλογών θα πρωτοστατούμε στους αγώνες. Δυνάμεις που καθημερινά μέσα απ’ το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, την ΠΑΣΕΒΕ, τον Σύλλογο Γυναικών, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, τα ταξικά συνδικάτα και άλλους φορείς, ανυποχώρητα και αταλάντευτα λέμε όχι στο νέο Μεσαίωνα. Λέμε ότι σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις, ότι σήμερα είναι εφικτό και ρεαλιστικό να ικανοποιούνται πλήρως οι σύγχρονες ανάγκες. Στη Λαϊκή Συσπείρωση συμμετέχουν και δίνουν τη μάχη οι κομμουνιστές και άλλες ριζοσπαστικές δυνάμεις που κατανοούν την ανάγκη να υπάρχει κόκκινη γραμμή με τα κόμματα της πλουτοκρατίας και του Ευρωμονόδρομου.  
Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που θα κάνουν το βήμα, να ρίξουν στην κάλπη τα ψηφοδέλτια της«Λαϊκής Συσπείρωσης», δεν θα το κάνουν γιατί συμφωνούν στο 100% με την ιδεολογία του ΚΚΕ. Δεν είναι ψήφος που προϋποθέτει ή που εκφράζει πλήρη ταύτιση με τις θέσεις του Κόμματος.

Είναι ψήφος που θα αποτυπώσει τη θέληση του λαού να συμπορευτεί μαζί  μας στους αγώνες.
Σ΄αυτές τις εκλογές δεν είναι τιμωρία των ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. η υπερψήφιση στελεχών τους που δηλώνουν προεκλογικά «αντάρτες», «ανεξάρτητοι» ή δυνάμεις που στηρίζουν το σύστημα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης όπως ο ΛΑ.Ο.Σ., ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και οι εντεταλμένοι στην υπεράσπιση του συστήματος. Στις 7 Νοέμβρη μπορεί η λαϊκή ορμή να κάνει σκόνη όλα αυτά  τα αναχώματα.
Θα βοηθήσει ώστε να τρομάξουν αυτοί που προσπαθούν να σε τρομοκρατήσουν, να σε καταδικάσουν στην ανέχεια, στην ανασφάλεια, στην αγωνία για το αύριο, αφού θα είναι πολιτικά αποδυναμωμένοι.

Θα αναζωπυρώσει την ελπίδα και θα «φυσήξει» έναν αναζωογονητικό άνεμο στο εργατικό λαϊκό κίνημα. Θα είναι η «άνοιξη» μέσα στην βαρυχειμωνιά που μας έχουν ετοιμάσει οι εκπρόσωποι της ΕΕ-ΔΝΤ, της Κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης.
Για να αποκρούσουμε και να ανατρέψουμε τα χειρότερα, για να γίνει μια νέα αρχή, κάνε την αγανάκτησή σου δύναμη, με την ψήφο σου στα ψηφοδέλτια της«ΛΑΪΚΗΣ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» σε Δήμους  και στην Περιφέρεια.
  


ΜΠΑΚΑΣΗ ΒΑΣΩ  Υποψήφια  ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΜΕ  ΤΟ  ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ 
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» 

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου