Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Στίβος - Επικύρωση συνεργασίας Γ.Σ. Τρικάλων - ΓΑΣ ΖΕΥΣ


Συνέντευξη τύπου  στο φουαγιέ του ξενοδοχείου «Πανελλήνιον» για την επισημοποίηση της έναρξης συνεργασίας ανάμεσα στο ΓΣΤ και ΖΕΥΣ.






Η έναρξη συνεργασίας ανάμεσα στον ιστορικό σύλλογο της πόλης μας τον ΓΣΤ (με έτος ίδρυσης το 1896) και τον ΓΑΣ ΖΕΥΣ (με έτος ίδρυσης το 1995) είναι γεγονός. Οι διοικήσεις  των δυο σωματείων παραχώρησε κοινή συνέντευξη τύπου, ανακοινώνοντας την ένωση - συνεργασία των δυο πλευρών για την άνοδο του Τρικαλινού αθλητισμού και την συνέχεια των μεγάλων επιτυχιών που έχουν προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια οι δυο σύλλογοι.

Ο Πρόερδος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δυτικής Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Χαχάμης και οι κύριοι Κοντονάσιος Γιάννης από τα ιδρυτικά μέλη του ΖΕΥΣ και αρχιπροπονητής του συλλόγου, ο κ. Δημήτρης Σούλας και υπεύθυνος αρχιπροπονητής του ΓΣΤ, ο κ. Θανάσης Αγγελάκης εκλεγμένο μέλος της διοίκησης της ένωσης αθλητικών σωματείων στίβου Δ.Θεσσαλίας, ο κ. Βασίλειος Πανάκας ο οποίος είναι ο ταμίας του ΓΣΤ, δώσανε τα χέρια και μιλήσανε από κοινού για την έναρξη της συνεργασίας στη συνέντευξη τύπου.

Αρχικά μίλησε ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δυτικής Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Χαχάμης ο οποίος είπε:
Βλέποντας να αγκαλιάζετε αυτή η κίνηση αυτό μας γεννά περισσότερες υποχρεώσεις και κατανοούμε πως το εγχείρημα αυτό θα έπρεπε να είχε γίνει πιο νωρίς. Το όραμα και των δυο συλλόγων είναι η άνοδος του Τρικαλινού στίβου σε επίπεδα πρωταγωνιστών και όχι μόνο σε σωματειακό επίπεδο, ώστε να προκύψουν μεγάλοι αθλητές διότι μεγάλους αθλητές βγάλαμε βγάζουμε και ελπίζουμε με αυτή τη συνεργασία θα έχουμε τη δυνατότητα να τους στηρίξουμε καλύτερα και να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Σε διοικητικό επίπεδο θα υπάρχει μια πιο στενή συνεργασία των συλλόγων.
Επίσης θα μπορέσουμε να έχουμε μια καλύτερη συνεργασία με τους φορείς αλλά και τους χορηγούς ώστε να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε μεγαλύτερα οφέλη υπέρ του στίβου, υπέρ των παιδιών και υπέρ γενικότερα του αθλητισμού. Και αυτό διότι απο τους φορείς με το πρόσχημα των πολλών σωματείων παίρνουμε την καθολική τους απόρριψη.

Τα τελευταία 3-4 χρόνια υπήρχε μια άριστη συνεργασία με τον ΓΑΣ ΖΕΥΣ Τρικάλων είχαμε κοινές αποστολές και διοργανώναμε μαζί αγώνες. Καλλιεργήθηκε ένα καλό κλίμα μια φιλία και μια εκτίμηση και χτίστηκε έτσι μια σχέση εμπιστοσύνης ούτως ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε το επόμενο βήμα.
Θα υπάρχει διαλογή των παιδιών για να υπάρξουν καλύτερες επιδόσεις. Έχουμε έτσι τους τομείς του ρίψειν με επικεφαλή τον Γιάννη Κοντονάσιο απο πλευράς του ΓΑΣ ΖΕΥΣ και ο ΓΣΤ θα συνεχίσει να έχει το κομμάτι των αλμάτων, ταχυτήτων, τα εμπόδια και τους δρόμους όπου θα δραστηριοποιείτε ο κ Σούλας.

Βλέπουμε λοιπόν πως οι δυο σύλλογοι θα συνεχίσουν να υπάρχουν με αυτή την ονομασία και θα δρουν από κοινού με τους αθλητές να βρίσκονται υπό την σκέπην τους. Στο τέλος της συνέντευξης τύπο ο κ Χαχάμης ερωτώμενος αν υπήρξαν ομιλίες και με άλλα σωματεία γι αυτή την ένωση απάντησε αρνητικά αφήνοντας όμως ανοιχτή πρόσκληση για συνεργασία και άλλων σωματείων του Νομού.


Αγώνες στίβου ανεξάρτητων αθλητών στο Στάδιο Τρικάλων




Αγώνες στίβου για ανεξάρτητους αθλητές διοργανώνουν ο Γ.Σ. Τρικάλων και ο ΓΑΣ Ζευς την Κυριακή 24-10-2010 στις 10:30 το πρωί στο Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων.

Η Ανακοίνωση έχει ως εξής:

Ο Γ. Σ. Τρικάλων και ο Γ.Α.Σ. ο Ζευς σε συνεργασία με την Ειδικότητα του Κλασικού Αθλητισμού του ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και την ΕΑΣ. ΣΕΓΑΣ Δυτ. Θεσσαλίας,διοργανώνουν σειρά αγωνιστικών εκδηλώσεων για μαθητές και μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων,προκειμένου να εντάξουν στο έμψυχο δυναμικό τους νέους αθλητές και αθλήτριες αλλά και να δώσουν τη χαρά της συμμετοχής στους αγώνες σε παιδιά που δεν ανήκουν σε σωματεία στίβου ή αθλούνται σε Σύλλογο στίβου.

Έτσι την Κυριακή 24-10-2010 στις 10:30 το πρωί στο Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων θα διεξαχθούν αγώνες στίβου για μαθητές και μαθήτριες δημοτικών σχολείων με τους παρακάτω όρους:

1. ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ
Για τις τάξεις Α΄ και Β΄
Δρόμος 30μ)
Για τις τάξειςΓ΄ και Δ΄
Δρόμος40μ, 600μ, άλμα σε μήκος, μπαλάκι
Για τις τάξεις Ε΄ και ΣΤ΄

Δρόμος 50μ, άλμα σε μήκος,μπαλάκι,1000μ (αγόρια),600μ (κορίτσια)

Ολα τα πιο πάνω αγωνίσματα είναι και για τα αγόρια και για τα κορίτσια εκτός των 1000μ και 600μ.

2.ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Κάθε μαθητής-τρια μπορεί να λάβει μέρος στους αγώνες σε ένα μόνο αγώνισμα.

Στο άλμα σε μήκος και στο μπαλάκι οι προσπάθειες των μαθητών θα είναι τρεις (3).

Το κάθε Σχολείο μπορεί να πάρει μέρος μέχρι και 6μαθητές-τριεςσε κάθε αγώνισμα.

Οι μαθητέςκαι οι μαθήτριες τηςΑ΄, Β΄, Γ΄ και Δ΄ τάξης θα πάρουν μέρος μόνο σε ένα αγώνισμα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή στους αγώνες επισήμων αθλητών στίβου. Επίσημος αθλητής στίβου θεωρείται εκείνος, ο οποίος έχει αθλητικό δελτίο σε σωματείο στίβου. Ακόμη δεν επιτρέπεται η συμμετοχή στους αγώνες και παιδιών που αθλούνται σε σωματείο στίβου (χωρίς δελτίο).

3. ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Σε κάθε αγώνισμα θα βαθμολογούνται οι 6 πρώτοι νικητές και η βαθμολογία θα είναι η εξής: ο πρώτος αθλητής θα παίρνει 6 βαθμούς, ο δεύτερος 5, ο τρίτος 4, ο τέταρτος 3, ο πέμπτος 2 και ο έκτος 1 βαθμό.

Η βαθμολογία του κάθε αθλητή από όλες τις τάξεις θα προσμετράται στη συνολική βαθμολογία του κάθε σχολείου κατά κατηγορία (αγόρια- κορίτσια).

4. ΕΠΑΘΛΑ

Στους 6 πρώτους νικητές-τριες θα δοθούν μπλουζάκια των Συλλόγων που συνδιοργανώνουν τους αγώνες. Στους τρεις πρώτους νικητές θα δοθούν μετάλλια και διπλώματα.

Στις τρεις πρώτες ομάδες (Σχολεία) της γενικής βαθμολογίας των αγοριών και στις τρεις πρώτες ομάδες της γενικής βαθμολογίας των κοριτσιών θα δοθούν βαρύτιμα κύπελλα, μετάλλια, διπλώματα.

5. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Στο συνοδό καθηγητή που θα συνοδεύσει του μαθητές στο στάδιο και θα παρευρεθεί στους αγώνες θα καταβληθεί οικονομική αποζημίωση.

6. ΓΕΝΙΚΑ

Απονομή επάθλων: Η απονομή των επάθλων θα γίνει μετά τα 600μ κοριτσιών Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης, περίπου στις 12:00 π.μ.. Οι νικητές των αγωνισμάτων θα προσέρχονται στο χώρο απονομών για την απονομή των επάθλων μετά την πιο πάνω ώρα.

Η απονομή των επάθλων των σχολείων θα γίνει κάποια μέρα της επόμενης εβδομάδας (μετά τους αγώνες)κατόπιν συνεννόησης με τους διευθυντές των σχολείων και μετά την πρωινή προσευχή.

Σε περίπτωση κακών καιρικών συνθηκών, οι αγώνες θα γίνουν στην κλειστή αίθουσα στίβου ‘Γ.Τσιάντας’, που βρίσκεται κάτω από τη βορεινή κερκίδα του Δημοτικού Σταδίου Τρικάλων.

Τα παιδιά θα πρέπει να βρίσκονται στο στάδιο μία ώρα πριν την έναρξη των αγώνων για να δηλώσουν την συμμετοχή τους.

Ο ιατρικός έλεγχος των μαθητών - μαθητριών θα γίνει με ευθύνη των κηδεμόνων.


Πληροφορίες στα τηλέφωνα:

Σούλας Δημήτριος

Κοντονάσιος Γιάννης

Μυλωνά Τασούλα

Γρατσάνη Βίβιαν 6939 535400

Καίκη Τζένη 24310  31170




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου