Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Κοσμοπλημμύρα στη συγκέντρωση του Β. Μπούτα, χτες, στα Φάρσαλα!


 Κοσμοπλημμύρα χτες το πρωί στην πλατεία των Φαρσάλων, όπου μίλησε ο Β. Μπούτας, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και χαιρέτισε ο Αστ. Μολόχας, υποψήφιος δήμαρχος Φαρσάλων.





Εκατοντάδες αγρότες από τα χωριά της περιοχής φώναξαν «παρών» στη μεγάλη συγκέντρωση και μαζί τους και πολλοί εργαζόμενοι, έμποροι, επαγγελματίες, βιοτέχνες, νέοι και γυναίκες των λαϊκών οικογενειών. Εχει σημασία να σημειωθεί ότι συμμετείχαν πολλοί αγρότες που, όπως οι ίδιοι δηλώνουν, ψήφιζαν ΝΔ, ή ΠΑΣΟΚ, ανάμεσά τους πολλές «γνωστές φάτσες, από τη συμμετοχή τους στο μπλόκο της Νίκαιας.
 Σ' αυτούς έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ομιλία του ο Β. Μπούτας, υπογραμμίζοντας ότι «η αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ που εφαρμόζουν, με την ίδια συνέπεια και και τον ίδιο ζήλο, οι εναλλασσόμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, χτυπάει, με την ίδια σκληρότητα κι έχει τα ίδια τραγικά αποτελέσματα για όλους τους μικρομεσαίους αγρότες, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων και κομματικών προτιμήσεων.»
 Και συνέχισε: «Ηρθε η ώρα οι αγρότες που ψήφιζαν είτε ΝΔ, είτε ΠΑΣΟΚ κι είναι «βαριά χτυπημένοι» από αυτή την πολιτική, να χρησιμοποιήσουν την ψήφο τους για να τιμωρήσουν τα δυο κόμματα του κυβερνούν και ευθύνονται, εξίσου, για τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζει η μικρομεσαία αγροτιά. Οπως πρέπει να τα τιμωρήσουν και για την προεκλογική κοροϊδία σε βάρος τους.
 Γιατί είναι άθλια κοροϊδία, μια βδομάδα πριν τις εκλογές, ο Σκανδαλίδης και μας «προσφέρει» τις πετσοκομένες αγροτικές επιδοτήσεις που δικαιούμαστε και, έτσι κι αλλιώς, θα παίρναμε. Με ξένα κόλυβα το παίζει «Αγιος Βασίλης», ο υπουργός που αρνείται να ικανοποιήσει το ζωτικό και δίκαιο αίτημα των βαμβακοπαραγωγών των Φαρσάλων και όλης της Θεσσαλίας να πάρουν αποζημίωση για το σύνολο των τεράστιων καταστροφών στις καλλιέργειες από το πράσινο σκουλήκι και τις συνεχείς βροχοπτώσεις.
 Οπως είναι άθλια κοροϊδία να λέει ο Σαμαράς ότι, τάχα, το δικό του μείγμα πολιτικής διαφέρει από εκείνο του Παπανδρέου, όταν όλοι έχουμε καταλάβει πως τα δυο κόμματα ακολουθούν την ίδια «γραμμή» και μοιάζουν σαν “δυο σταγόνες νερό”».
  Και ο Β. Μπούτας κατέληξε: «Η τιμωρία και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ θα έλθει με την καταψήφιση των υποψηφίων τους και την υπερψήφιση των υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Ο Παπατόλιας και ο Αγοραστός είναι κεντρικές επιλογές των κομμάτων τους και τους διάλεξαν με συγκεκριμένα κριτήρια, δεν τους «έπιασαν από τον τσιαμπά» να τους βάλουν υποψήφιους. Εχουν υπηρετήσει την αντιαγροτική - αντιλαϊκή πολιτική, ο πρώτος ως νομάρχης κι ο δεύτερος ως βουλευτής.
 Θα «τσούξει» πιο πολύ και θα «προβληματίσει» περισσότερο τις ηγεσίες και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αν το «μαύρο» στην κάλπη το δεχτούν από τους «δικούς» τους ψηφοφόρους, οι οποίοι πήραν την απόφαση να τους εγκαταλείψουν και να έλθουν εκεί όπου, πραγματικά, ανήκουν »...


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου