Με αυτά τα λόγια παρουσιάζει ο υποψήφιος δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαθανασίου τον δημοτικό συνδυασμό του οποίου είναι επικεφαλής εν όψει των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου.
Το δημοτικό σχήμα “Φυσάει Κόντρα” καταφέρνει να συσπειρώσει σε μεγάλο βαθμό την αριστερά στα Τρίκαλα, καθώς συγκεντρώνει μέλη του ΣΥΝ, της ΡΟΖΑ, ΑΚΟΑ, ανένταχτους ΣΥΡΙΖΑ καθώς και πολίτες από τον σοσιαλιστικό χώρο (Δημοκρατική Συνεννόηση) και πρώην μέλη του ΚΚΕ, μέσω της υποψηφιότητάς τους στον συνδυασμό.
“Το ξεκάθαρο προαπαιτούμενο της προσπάθειας αυτής δεν μπορούσε και δεν έπρεπε να αποτελεί προϊόν κομματικών πειραμάτων και προσπάθειας καταμέτρησης κομματικών δυνάμεων” υπογραμμίζει στην “Α” ο Παπαθανασίου, σχετικά με τις διαδικασίες μέσα από τις οποίες προέκυψε το ενωτικό αυτό εγχείρημα. Και συνεχίζει λέγοντας: “δημιουργούμε μία κινηματική δράση 'από τα κάτω', που στηρίζεται στην αυτενέργεια των ενεργών και συνειδητοποιημένων πολιτών”.
Η σταθερότητα και η προοπτική, η ηθική και πολιτική αξιοπιστία είναι σημεία που προτάσσει το “Φυσάει Κόντρα”. Σύμφωνα με τις επεξεργασίες που έχει κάνει το δημοτικό σχήμα, πρέπει να υπάρχει μια αδιαπραγμάτευτη βάση αποδοκιμασίας της κυβερνητικής πολιτικής. Βασικοί άξονες των προγραμματικών θέσεων για την πόλη των Τρικάλων είναι η δημιουργία ενός οικονομικά και θεσμικά ισχυρού δήμου, ο σχεδιασμός ενός συμμετοχικού δήμου μέσα από την προώθηση διαδικασιών του συμμετοχικού προϋπολογισμού, η ανάδειξη ενός οικολογικού Δήμου, καθώς και η συγκρότηση ενός αξιοκρατικού και αποτελεσματικού Δήμου.
Σε ερώτηση της “Α” σχετικά με το αν ο “Καλλικράτης” και το Μνημόνιο είναι ζητήματα που άπτονται αποκλειστικά της κεντρικής εξουσίας ή αγγίζουν με έντονο τρόπο την τοπική αυτοδιοίκηση, ο επικεφαλής τού “Φυσάει Κόντρα” σημειώνει χαρακτηριστικά: “Ο 'Καλλικράτης', ως συντηρητική μεταρρύθμιση στην αυτοδιοίκηση, αποσκοπεί στην αποκλειστική νομή της εξουσίας από συγκεκριμένες πολιτικές δυνάμεις”.
Ο κ. Παπαθανασίου συνεχίζει και προσθέτει πως στον “Καλλικράτη” εντάσσεται η περικοπή των δημόσιων δαπανών και ο περιορισμός του κοινωνικού κράτους μέσω της εξυγίανσης των δήμων. Ένα άλλο δεδομένο στο πώς αντιλαμβάνεται τη δημοκρατία ο “Καλλικράτης” είναι το γεγονός ότι, παράλληλα με την καταστροφή της “τοπικότητας”, χάνονται και όποιοι θεσμοί συμμετοχής και ελέγχου των πολιτών. “Οι συνενώσεις των δήμων και κοινοτήτων, επιβλήθηκαν στις τοπικές κοινωνίες με τη μέθοδο του 'αποφασίζουμε και διατάσσουμε', υπογραμμίζει ο Δ. Παπαθανασίου.
Όσον φορά την εκλογική μάχη στο σύνολό της, ο Δ. Παπαθανασίου σημειώνει με έντονο τρόπο πως “οι συνδυασμοί που υπέδειξαν τα κόμματα που κυβερνούν 36 χρόνια τη χώρα και την κατάντησαν όμηρο της 'τρόικας' και του Μνημονίου, δεν πρέπει να παραμείνουν ανενόχλητοι και να παίξουν στις πλάτες της κοινωνίας το σικέ τους παιχνίδι για ακόμα μία φορά”.
Καταλήγοντας και δίνοντας έναν τόνο και για την επόμενη μέρα των εκλογών, προβλέπει πως αυτή τη φορά, ανεξαρτήτως τελικών αποτελεσμάτων, είναι σίγουρο ότι θα έχουν ένα σημαντικό κομμάτι των πολιτών των Τρικάλων που θα στέκονται απέναντί τους και θα τους «φυσάνε κόντρα».
Φωτεινόπουλος Στέλιος
Δημοσίευσέ το στο:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου