Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Οι νέοι έχουν το δικό τους στέκι ενημέρωσης και πληροφόρησης στο Κέντρο Πληροφόρησης Νέων του ΠΟΔΤ


Το δικό τους στέκι αποκτούν οι νέοι  όπου μπορούν να έρθουν σε επαφή με τις νέες τεχνολογίες ενημέρωσης και διαδικτυακής επικοινωνίας, όπως επίσης και να συνδεθούν με ελληνικές και ευρωπαϊκές τράπεζες δεδομένων και ψηφιακές βιβλιοθήκες .





Πρόκειται για το Κέντρο Πληροφόρησης Νέων του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Τρικκαίων  το οποίο επαναλειτουργεί σε νέα βάση στον 1ο  όροφο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Τρικκαίων. 
Ώρες λειτουργίας : Δευτέρα έως Παρασκευή  5μ.μ.-8.30μ.μ.  τηλ & fax : 24310 79184   ,  e –mail: kpn3kala@otenet.gr


Το ΚΠΝ ξεκίνησε την λειτουργία του  την Δευτέρα 25/10, και αμέσως   αγκαλιάστηκε από τους νέους. Το έκαναν το δικό τους στέκι όπου σε  ένα άνετο περιβάλλον μπορούν να χειριστούν τον σύγχρονο εξοπλισμό με τις ποικίλες δυνατότητες που αυτός προσφέρει (γρήγορη σύνδεση, κατέβασμα αρχείων, ψηφιοποίηση, εκτύπωση κειμένων και φωτογραφιών) .


Στην εκδήλωση παραυρέθηκε η πρόεδρος του Δ.Σ. του ΠΟΔΤ κ. Νικολέτα Μπρουζούκη και η Δ/ντρια του ΠΟΔΤ κ. Ελένη Τρίχα – Τζίκα .

Το ΚΠΝ είναι μια δομή της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς την οποία λειτουργία ο Πολιτιστικός οργανισμός του Δήμου Τρικκαίων.  με βασικό στόχο να έρθουν οι νέοι σε επαφή με τις Τεχνολογίες της Πληροφορίας και Επικοινωνίας και να βρούν ενημέρωση σε ποικίλους  τομείς ενδιαφέροντος τους. Παράλληλα,  στοχεύει να καταστεί χώρος νεανικών δραστηριοτήτων, εκδηλώσεων και συνάντησης των νέων όπου μπορούν να περάσουν δημιουργικά το χρόνο τους.

Υπηρεσίες πληροφόρησης:
-    Δωρεάν χρήση Η/Υ με ευρυζωνική σύνδεση στο Internet για στοχευμένη αναζήτηση στοιχείων και πληροφοριών
-    Υποστήριξη και καθοδήγηση από εκπαιδευμένο προσωπικό
-    Διάθεση ενημερωτικού υλικού
-    Σύνδεση με τις κύριες ελληνικές και ευρωπαϊκές τράπεζες δεδομένων και ψηφιακές βιβλιοθήκες
-    Πρόσβαση στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πληροφόρησης Eurodesk. Τα ΚΠΝ ως μέλη του δικτύου Eurodesk έχουν την δυνατότητα για πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα πληροφόρησης, ειδικά προσαρμοσμένης στις ανάγκες των νέων ανθρώπων και εκείνων που εργάζονται με νέους. Κινητικότητα νέων στην ΕΕ,  δικτύωση, εκπαίδευση, εργασία και πολλά άλλα θέματα για νέους της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι διαθέσιμα για αναζήτηση μέσω του firstclass (ηλεκτρονικό πρόγραμμα επικοινωνίας των εταίρων του Eurodesk)
-    Ενημέρωση και υποστήριξη για δράσεις ευρωπαϊκών προγραμμάτων που αφορούν νέους 13-30 ετών και υλοποιούνται από την Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς ( www.neagenia.gr ), όπως:
-    Νέα Γενιά σε Δράση
-    Ευρωπαϊκή κάρτα Νέων
-    Διακοπές & Εθελοντισμός
-    Θυρίδες Νεανικής Επιχειρηματικότητας
-    Νομική Βοήθεια για Νέους


Η ελεύθερη πρόσβαση στην έγκυρη πληροφόρηση είναι στοιχειώδες δημοκρατικό δικαίωμα όλων των πολιτών.
Ειδικά για τους νέους η κατάλληλη πληροφόρηση καθίσταται περισσότερο αναγκαία, αφού:
-    Διευρύνει τις επιλογές και τους οδηγεί στη λήψη καθοριστικών αποφάσεων για την προσωπική και επαγγελματική τους ανάπτυξη,
-    Ενισχύει την ενεργό συμμετοχή τους στην κοινωνία και την εξέλιξή της, σε εθνικό αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο





Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου