Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

«Εικόνες της ζωής σε μοντέρνα γραφή».


Πλήθος φιλότεχνων στα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του Γιώργου Μήλιου






Παρουσία πολλών φιλότεχνων εγκαινιάστηκε χθες το απόγευμα στην γκαλερί σύγχρονης τέχνης alma η ατομική έκθεση του καθηγητή κ. Γιώργου Μήλιου, ενός από τους πιο σημαντικούς εν ζωή ζωγράφους στην Ελλάδα, με τίτλο «Εικόνες της ζωής σε μοντέρνα γραφή».

Τα παρών στα εγκαίνια έδωσαν επίσης ο αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Αθανάσιος Χρίστου, η Λέκτορας του ιδίου τμήματος κα Ράνια Σταθοπούλου και ο ιστορικός τέχνης Θανάσης Μουτσόπουλος που μιλώντας για τον καλλιτέχνη υπογράμμισαν την τόσο μοναχική και ιδιαίτερη πορεία του εδώ και 40 χρόνια, μακριά από οποιαδήποτε στυλ ή κατατακτήρια κριτήρια κάνοντάς τον μια μοναδική περίπτωση.



Επίσης σημειώθηκε ότι η ζωγραφική του μοιάζει να είναι ένα δοκίμιο πάνω στο ελάχιστο και στο ανεπιτήδευτο και η φόρμα που τον χαρακτηρίζει χλευάζει κάθε είδους δεξιοτεχνία ή μεγαλεπήβολης καλλιτεχνικής πρόθεσης, ακόμη του ίδιου του «αριστουργήματος» που συντηρεί η νεωτερικότητα. Από την πλευρά του ο ίδιος  ο καλλιτέχνης εξέφρασε την χαρά του που έφερε τα καινούρια έργα στα Τρίκαλα και την ελπίδα ότι οι νέοι κυρίως άνθρωποι θα επισκεφτούν την έκθεση και θα έρθουν σε επαφή με την τέχνη του.

Η έκθεση θα λειτουργήσει μέχρι τις 6 Νοεμβρίου ενώ ο φιλόξενος χώρος της γκαλερί alma θα συνεχίσει στην διάρκεια της χρονιάς να εκθέτει τόσο ιστορικούς καλλιτέχνες της χώρας μας όσο και φρέσκιες δουλειές νέων καλλιτεχνών που σπάνια έχουμε την ευκαιρία να δούμε.




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου