Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Aγώνες προεπιλογής Shidokan καράτε στο γυμναστήριο "ΜΕΛΑΘΡΟΝ"

Διεξήχθη στο γυμναστήριο Μέλαθρον στην πόλη μας η δεύτερη προκριματική φάση επιλογής της εθνικής ομάδας του Ελληνικού Shidokan καράτε για την επιλογή των αθλητών που θα συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο κύπελο





Την Πέμπτη 4-3-2010 διεξήχθη στο γυμναστήριο Μέλαθρον στην πόλη μας η δεύτερη προκριματική φάση επιλογής της εθνικής ομάδας του Ελληνικού Shidokan καράτε για την επιλογή των αθλητών που θα συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο κύπελο Shidokan καράτε που θα γίνει στη Νίκαια της Γαλλίας στις 10 Απριλίου 2010.


Συμμετείχαν οι σύλλογοι του Shidokan Τρικάλων με προπονητή τον Λιούλιο Δημ. 4 Dan, της Καλαμπάκας με προπονητή τον Χρήστο Καραγεώργο 2 Dan και από το Βόλο με προπονητή τον αρχηγό και πρόεδρο του Ελληνικού Shidokan Λήο Κατσούρα 7 Dan. Έγινε μία πολύ δυνατή 3ωρη προπόνηση και αναμέτρηση μεταξύ των αθλητών των τριών συλλόγων (που αποτελούν ουσιαστικά τον πυρήνα της οργάνωσης), με όρους Nock Down (πλήρους επαφής) και τελικά επελέγησαν να συμμετάσχουν στους αγώνες του παγκοσμίου κυπέλου της Νίκαιας, 3 αθλητές από το σύλλογο των Τρικάλων (Νταιλιάνης Αχ.-Παπασταύρος Στ.-Βουτσελάς Β.) και 4 αθλητές από το Βόλο (Φιτσιάλος Ε.-Λαγός Αθ.-Δοξόπουλος Κ.-Μάινος Χρ.).

Αξίζει να αναφερθεί ότι το Shidokan καράτε θεωρείται παγκοσμίως αποδεκτό σαν ένα από τα σκληρότερα και πιο εξελιγμένα πρακτικά στυλ αυτοάμυνας στο χώρο πολεμικών τεχνών διότι οι αθλητές τους αγωνίζονται με όρους πλήρους επαφής (knock down), επιτρέπει τις αρπαγές, τις ανατροπές και τις ακινητοποιήσεις.


Μπορεί να μετέχει σε τρεις διαφορετικές τεχνοτροπίες αγώνων δηλ. knock down - kick Boxing - Grabbling (τρίαθλον). Η προπόνηση γίνεται με ρεαλιστικό τρόπο δίνοντας έμφαση στην αντοχή, στην ψυχική διάθεση και την σωστή και αποτελεσματική τεχνική του εκάστοτε αθλητή, εκφράζοντας τη εσωτερική δύναμή του σε τυχόν πραγματική κατάσταση, εάν κάποτε τύχει και βρεθεί, και οι αγώνες του Σίντοκαν αποδεικνύουν, όχι όπως διάφορα άλλα στυλ πολεμικών τεχνών που χρησιμοποιούν εικονικούς βαθμούς-πόντους για να προσελκύσουν αθλητές με οικονομικό κυρίως όφελος, αψηφώντας ότι η πραγματικότητα στο δρόμο είναι διαφορετική με πλήρη επαφή και διαφορετική με πόντους σε περίπτωση ανάγκης και εφαρμογής των όσων έμαθαν.


Οι εξετάσεις των βαθμίδων επιπέδου του κάθε αθλητή είναι δίκαιες και σκληρές αισθανόμενος ο αθλητής την αξία του. Το κυριότερο σημείο της διδασκαλίας στο Σίντοκαν καράτε είναι ότι αποτελεί από τα πιο ασφαλέστερα συστήματα των πολεμικών τεχνών δίνοντας μεγάλη έμφαση και σημασία στην ασφάλεια των αθλητών του και αυτό επιτυγχάνεται μέσω της σωστής και έμπειρης διδασκαλίας που προσφέρουν οι προπονητές του.


Η επόμενη τελική συνάντηση, προπόνηση και προετοιμασία των αθλητών της εθνικής ομάδας θα γίνει στο Βόλο στις 21 Μαρτίου.

Είναι πολύ ευχάριστο το γεγονός ότι στο νομό μας υπάρχουν δύο άξιοι και ικανοί προπονητές του Shidokan καράτε και αποτελούν ένα ισχυρό δίδυμο στην πανελλήνια οργάνωση του συστήματος, κατορθώνοντας με σωστή και πολύτιμη συνεργασία να δημιουργούν σωστούς σε χαρακτήρα αθλητές και ταυτόχρονα δυναμικούς και ικανούς με πολλές διακρίσεις εντός και εκτός της Ελλάδος.

Ευχόμαστε στους δύο συλλόγους του νομού μας συνέχιση της συνεργασίας τους και πάντα επιτυχίες με εξέχουσες διακρίσεις των αθλητών τους




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου