Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

« Ο Καραγκιόζης, τα κόκκινα μήλα και οι κλέφτες » παραστάσεις στο Δημοτικό θέατρο Σκιών του ΠΟΔΤ


Στο Δημοτικό Θέατρο Σκιών του ΠΟΔΤ ο εμψυχωτής κ.Νίκος Τζίκας ψυχαγωγεί μικρούς και μεγάλους με το έργο « Ο Καραγκιόζης, τα κόκκινα μήλα και οι κλέφτες » .




Οι παραστάσεις δίνονται κάθε Πέμπτη και Παρασκευή, και ώρα 5.30 .μ., στις μόνιμες εγκαταστάσεις στο χώρο του πρώην στρατοπέδου Παπαστάθη (Οδός Βασίλη Τσιτσάνη 48). Επίσης, Δευτέρα και Τρίτη, κατόπιν συνεννόησης, δίνονται οργανωμένες παραστάσεις για τα σχολεία. Όλες οι δραστηριότητες απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας και σε μαθητές Δημοτικού. Η συμμετοχή τους είναι ελεύθερη.
Πληροφορίες : Π.Ο.Δ.Τ. 24310-76613, Δ.Κ.-Δ.Θ.Σ. 24310-73066
Στις παραστάσεις παρουσιάζονται έργα από το παραδεδομένο ρεπερτόριο που επώνυμοι και ανώνυμοι Καραγκιοζοπαίκτες έχουν δημιουργήσει με τα οποία γαλουχήθηκαν γενιές και γενιές Ελλήνων. Παράλληλα παρουσιάζονται νέες συνθέσεις με ευρηματικούς διαλόγους που αφουκράζονται την σύγχρονη πραγματικότητα και εκφράζουν τις αγωνίες και τα προβλήματα του νεοέλληνα σήμερα. Ο εμψυχωτής Νίκος Τζίκας διατηρεί έτσι άσβεστη την παράδοση του πιο αγαπητού είδους του νεοελληνικού λαϊκού θεάτρου και με το πρόγραμμα παραστάσεων την συνεχίζει και την διαδίδει κάνοντας τα παιδιά αλλά και τους μεγάλους να αγαπήσουν τον κόσμο του Καραγκιόζη και να αναπτύξουν πάλι μια βιωματική σχέση μαζί του.





Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου