Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Τελευταίες παραστάσεις για το Θέατρο Τεχνών Λάρισας


-Γιάννη Καλατζόπουλου – Γιούρι Στούπελ «Μάνα είναι μόνο… ένας» Μια τρελή κωμωδία
-Φ. Ντοστογιέφσκι «Υπόγειο»




Πρόγραμμα παραστάσεων για την εβδομάδα 8 – 14 Μαρτίου
Δευτέρα 8 Μαρτίου – Δεν υπάρχουν παραστάσεις
Τρίτη 9 Μαρτίου 2010 – ώρα 19.00 – «Υπόγειο»
Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010 – ώρα 19.00 – «Υπόγειο»
Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010 – ώρα 19.00 – «Μάνα είναι μόνο… ένας»
Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010 – ώρα 21.00 – «Μάνα είναι μόνο… ένας»
Σάββατο 13 Μαρτίου 2010 – ώρα 21.00 – «Μάνα είναι μόνο… ένας»
Κυριακή 14 Μαρτίου 2010 – ώρα 20.00 – «Μάνα είναι μόνο… ένας»
Τιμές εισιτηρίων: 15 και 10 ευρώ τα μαθητικά - φοιτητικά.

ΙΣΧΥΟΥΝ ΕΡΓΑΤΙΚΑ & Ο.Γ.Α- ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Κρατήσεις θέσεων στο τηλ: 2410-534313- Πρωϊ:10 - 2 & Απόγ:6-9.


Έφη Ξηρού


Η Έφη Ξηρού σπούδασε αρχιτεκτονική στην Ιταλία (Πανεπιστήμιο Φλωρεντίας) και σκηνοθεσία στη Σχολή Κινηματογράφου και τηλεόρασης της Ε. Χατζίκου. Παρακολούθησε Μαθήματα – Σεμινάρια θεάτρου στην Ιταλία και στην Ελλάδα και μουσική στο Πινδάρειο Ωδείο της Αθήνας. Από το 1982 ασκεί το επάγγελμα της Αρχιτέκτονα- Μηχανικού στην Ελλάδα. Μετά την δεκαετία του 1990 συνεργάζεται με παραγωγούς και σκηνοθέτες του κινηματογράφου και της τηλεόρασης. Διδάσκει σε Ιδιωτικά και Δημόσια Εκπαιδευτικά Ιδρύματα για την Πολιτιστική Κληρονομιά και την Σύγχρονη Τέχνη. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται κυρίως ως σκηνοθέτης.

Φιλμογραφία
1996 Άκρα (μμ ντοκ.)
1998 Το παιδί και η πόλη (μμ ντοκ.)
2001 Η γέννηση μιας παράστασης(μμ ντοκ.)
2003 Μήλος Μέταλλον (μμ ντοκ.)



2003 Βίος μεταλλωρύχων στην καρδιά του Παρνασσού (μμ ντοκ.)
2004 Ο ναός του Επικούρειου Απόλλωνα (μμ ντοκ.)
2006 Παράσταση της Ορέστειας του Ξενάκη
2008 Charisma x – Iannis Xenakis


Charisma x – Iannis Xenakis
Ένα ντοκιμαντέρ για την ζωή και το έργο του συνθέτη Ιάννη Ξενάκη, του αρχιτέκτονα του ήχου, το έργο του οποίου συμφιλιώνει την Τέχνη με την Επιστήμη και κάνει τη μουσική να συμμετέχει ξανά στα γεγονότα του κόσμου. Το ντοκιμαντέρ αναπτύσσεται σε ενότητες μέσα από τις οποίες ανιχνεύεται το πώς τα φυσικά φαινόμενα μεταμορφώνονται σε ηχητικά σύμπαντα και πώς η φιλοσοφική σκέψη του, τα μαθηματικά, η αρχιτεκτονική πράξη και η ιστορικοπολιτική εμπειρία του μετουσιώνονται σε μουσική. Στο πολυδιάστατο έργο του Ξενάκη μάς οδηγούν οι μουσικές συνθέσεις του, στοιχεία από το αρχιτεκτονικό του έργο, συνεντεύξεις του, καθώς και αρχειακό υλικό από την Ορέστεια και τα Πολύτοπα, τις μαζικές τελετουργίες ήχου και φωτός. Η κάμερα καταγράφει μουσικούς που ερμηνεύουν ειδικά για το ντοκιμαντέρ έργα του όπως τα Nomos, Alpha, Charisma, Naama και Keren στους Δελφούς, στο σπίτι του στο Παρίσι και στο Μοναστήρι της La Tourette. Στα ίχνη του Ξενάκη μάς οδηγούν οι συνεντεύξεις των Francoise Xenakis, Makhi Xenakis, Γιώργου Απέργη, Curtis Roads, Francois-Bernard Mache, Sharon Kanach, Μάκη Σολωμού, Gerard Pape, Elisabeth Chojnacka, Γιώργου Κουμεντάκη και Ροβήρου Μανθούλη.


Κωστούλα Τωμαδάκη


Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες & Επικοινωνία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και σκηνοθεσία στη σχολή Σταυράκου.
Συνεργάστηκε με την Ε Ρ Τ για μια δεκαετία ως σκηνοθέτης δραματοποιημένων σειρών και ντοκιμαντέρ

Περαστική από τα Ερτζιανά φιλοξενήθηκε στις συχνότητες του Β` & Γ` προγράμματος, ενώ αυτή την στιγμή συνεργάζεται με τον Όμιλο Π. Κυριακίδη και την εφημερίδα «Σφήνα», γράφοντας κριτικές για βιβλία και ταινίες.

Zει αρκετές ζωές μαζί στην Αθήνα και στην Οία: είναι σκηνοθέτης, γράφει βιβλία για μεγάλους και παιδιά, ενώ, κατά καιρούς, την πιάνει η «τρέλα» και ασχολείται με τα κοινά. Έχει εκλεγεί Δημοτικός Σύμβουλος, ενώ έχει συμμετάσχει αρκετές φορές σε πολιτιστικές επιτροπές, Διεθνές Φεστιβάλ Πέτρας.

Έχει τιμηθεί με το Κρατικό Βραβείο του Υπουργείου Πολιτισμού δύο φορές για τις ταινίες «Γυναίκα στην άμμο» και «Οι μοναχικές γυναίκες είναι επικίνδυνες»
Έχει λάβει μέρος σε Διεθνή Φεστιβάλ Κινηματογράφου, με την ταινία
«Πες πως μ αγαπάς» (Συμμετοχή σε διεθνή φεστιβάλ: Άγκυρα, Χιούστον, Κάιρο, Μόντρεαλ, Θεσσαλονίκης, Β.Καλιφόρνιας, Μεσογειακό φεστιβάλ Ρώμης).

Βιβλιογραφία

Πες πως αγαπάς εκδόσεις Φυτράκη 1999
Ιστορίες από δεύτερο χέρι εκδόσεις Μέδουσα 2000
Λεκέδες σε μετάξι Εμπειρία εκδοτική 2002
Δυο αιώνες αγάπης Εμπερία Εκδοτική 2004

Παιδικά

Ο καθρέφτης των ευχών Κέδρος 2003
Με μίση κάρδια Κέδρος 2003
Δυο θαύματα και μια αλήθεια Κέδρος 2004
Η θάλασσα έχει το χρώμα της ψυχής Κέδρος 2005
Ένα τραγούδι για την Ελένη Κέδρος 2006
Κλεμμένες καρδιές Κέδρος 2007
Χάρισε μου τον τελευταίο χορό Κέδρος 2010



Πες πως μ’ αγαπάς
Η γυναίκα με τ' άσπρα στην άκρη του παρτεριού κρατάει το κεφάλι της κόντρα στον άνεμο και μελετάει τα γενέθλιά της, όπως κάθε χρονιά στον ερχομό της άνοιξης. Τόσο ευάλωτη και τόσο δυνατή, θα τα βγάλει πέρα κι αυτή τη φορά, θα ξορκίσει φόβους κι αναστολές, θα ερωτευτεί ξανά, κερδίζοντας έτσι το στοίχημα με τον εαυτό της, με τη ζωή. Ένα ρομαντικό παραμύθι με νοσταλγική διάθεση και κεντρική ηρωίδα τη Χαρά• μια ευαίσθητη ταινία με τη γεύση ενός happy end και πρωταγωνίστρια τη Γιώτα Φέστα.




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου