Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Ο Δημήτρης Χαντζής και ο Δήμος Πελινναίων στο δρόμο της ροδιάς...


Ο δήμος Πελινναίων διένειμε στους δημότες από ένα δένδρο, ενημερώνοντας για τις εναλλακτικές μορφές καλλιέργειες





Όλοι, πλέον, αναγνωρίζουν ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει σοβαρό αγροτικό πρόβλημα, το οποίο και το αποδέχονται εν πολλοίς οι πολιτικοί απ’ όλους τους πολιτικούς χώρους.


Στη περιοχή των Πελινναίων οι κάτοικοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι αγρότες, οι οποίοι ασχολούνται με την καλλιέργεια καρπουζιών και πεπονιών, λιγότερο δε, με τις καλλιέργειες βαμβακιού, σιταριού και καλαμποκιού.


Τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα τη φετινή χρονιά οι αγρότες βίωσαν ένα από τα χειρότερα έτη.
Πολλοί από αυτούς άρχισαν να σκέφτονται τη στροφή σε νέες καλλιέργειες, πέραν των συνηθισμένων, προκειμένου να καταφέρουν να βγουν από τα αδιέξοδα που έχουν δημιουργηθεί.


Ο δήμαρχος Πελινναίων και το δημοτικό συμβούλιο κατόπιν ενεργειών και σε συνεργασία με την εταιρία «thessa» η οποία δραστηριοποιείται στην εμπορία χυμού ροδιού, διένειμαν χθες πόρτα – πόρτα στα δ.δ. ένα δέντρο ροδιάς εντελώς δωρεάν.


Τα 1.500 περίπου δέντρα δεν διανεμήθηκαν μόνο για καλοτυχία. Η κίνηση είχε συμβολικό χαρακτήρα, προκειμένου οι κάτοικοι να ενημερωθούν για τις εναλλακτικές μορφές καλλιέργειας.
«Είναι πλέον γνωστό σε όλους μας ότι το αγροτικό εισόδημα έχει συρρικνωθεί δραματικά.

Η προσφορά των δέντρων γίνεται προκειμένου να τονίσουμε ότι οι εναλλακτικές μορφές καλλιέργειας μπορεί και να υπάρχουν μέσα στις αυλές μας, όπως κι αν λέγονται, είτε ροδιές, είτε αλλά καρποφόρα δέντρα», σημείωσε ο δήμαρχος Πελινναίων κ. Δημήτρης Χαντζής.

ΕΡΕΥΝΑ του ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΑΓΓΑΡΑ

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου