Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Κλιμάκιο του ΚΚΕ στην Φαρκαδόνα

Αγρότες από τα δ.δ. της Πηνειάδας, του Ζάρκου, της Φαρκαδόνας και του Κεραμυδίου μετέφεραν την άσχημη εικόνα που επικράτησε για έκτη φορά στην περιοχή τους σε διάστημα μόλις 3 μηνών. - Στο πλευρό των αγροτών που επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες





Στην Φαρκαδόνα βρέθηκε χθες το πρωί κλιμάκιο του ΚΚΕ αποτελούμενο από τον βουλευτή Αντώνη Σκυλάκο και στελέχη της νομαρχιακής επιτροπής Τρικάλων.

Το κλιμάκιο πραγματοποίησε επίσκεψη στις πληγείσες περιοχές από την πρόσφατη υπερχείλιση του Πηνειού ποταμού που είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε 50.000 στρέμματα σε Φαρκαδόνα και Οιχαλία, εκ των οποίων 20.000 αποτελούν καλλιεργούμενη έκταση με σιτάρι, κριθάρι και τριφύλλια.

Λίγο αργότερα ο βουλευτής και τα μέλη της νομαρχιακής επιτροπής Τρικάλων του ΚΚΕ είχαν συνάντηση με κατοίκους της πλημμυρόπληκτης περιοχής, οι οποίοι και μετέφεραν την αγωνία αλλά και την απόγνωσή τους από τις πρόσφατες πλημμύρες.



Οι παραγωγοί αναφέρθηκαν στις ζημιές σε σιτηρά και τριφύλλια που έδωσαν ένα νέο πλήγμα στο ήδη συρρικνωμένο εισόδημά τους, ενώ δεν παρέλειψαν να κάνουν λόγο και για τα χωράφια που ήταν έτοιμα για την καλλιέργεια καλαμποκιού, διαβρώθηκαν και θα ξαναχρειαστούν νέο όργωμα και λίπασμα, αυξάνοντας το κόστος παραγωγής.

Κατά την συζήτηση που αναπτύχτηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ τάχτηκε με το μέρος των αγροτών. Άσκησε κριτική στο ρόλο των εκάστοτε κυβερνήσεων την τελευταία τριακονταετία, σημειώνοντας ότι αυτές δεν έδωσαν την δέουσα προσοχή για την επίλυση του προβλήματος.

«Εδώ και χρόνια έχουν αλλάξει κυβερνήσεις και υπουργοί αλλά δυστυχώς λύση στο ζήτημα δεν δόθηκε. Κάνεις δεν θέλει να αντιμετωπίσει το ζήτημα με εγγειοβελτιωτικά και με αντιπλημμυρικά έργα. Το συμπέρασμα είναι πως δεν θέλουν τους αγρότες γι’ αυτό περιορίζουν τέτοιου είδους έργα», σημείωσε ο κ. Σκυλάκος.

Ευθύνες στις εκάστοτε κυβερνήσεις αλλά και στους τοπικούς φορείς που δεν αντιμετώπισαν το πρόβλημα, επέρριψε ο γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής κ. Αλ. Νταούλας.

Στην αδράνεια των ελληνικών κυβερνήσεων να δώσουν λύση στο ζήτημα στάθηκε και ο κ. Σπύρος Τσιοτινός. Το μέλος της «ΑΝΟΙΞΗΣ» τόνισε ότι πρέπει να τροποποιηθεί ο κανονισμός του ΕΛΓΑ για να αποζημιώνονται οι παραγωγοί στο 100% της ζημιάς, να δοθούν δωρεάν σπόροι και λιπάσματα στους πληγέντες αγρότες, να γίνει η εκτροπή του Αχελώου με τα παράλληλα έργα.
ΕΡΕΥΝΑ Του ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΑΓΓΑΡΑ

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου