Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Ανακοίνωση ΚΚΕ για την επίθεση στο εργοστάσιο γάλακτος «ΤΡΙΚΚΗ»

Η επίθεση που δέχεται το συνεταιριστικό εργοστάσιο γάλακτος «ΤΡΙΚΚΗ» από την ιδιωτική γαλακτοβιομηχανία «ΟΛΥΜΠΟΣ», είναι προϊόν του ανταγωνιστικού πολέμου που εκδηλώνεται στον κλάδο του γάλακτος και συνδέεται με τον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής και ανάπτυξης στη χώρα μας.





Κίνητρο αυτής της επίθεσης είναι η αύξηση των καπιταλιστικών κερδών, μέσα από την μονοπώληση του κλάδου, τη συγκέντρωση και συγκεντροποίηση της παραγωγής, με εξαγορές και συγχωνεύσεις που στόχο έχουν την εξαφάνιση των μικρών επιχειρήσεων - κύρια, των συνεταιριστικών - ώστε η αγορά να ελέγχεται από τους μεγάλους ομίλους.

Στο βωμό αυτού του ανταγωνισμού θυσιάζονται η επιβίωση και το μέλλον των μικρομεσαίων παραγωγών, τα δικαιώματα των εργαζομένων, η προστασία της ντόπιας παραγωγής, η φτηνή και υγιεινή διατροφή του λαού μας.

Η πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στηρίζει τους εμποροβιομήχανους και τις πολυεθνικές, με κίνητρα και άλλα μέτρα, οδηγώντας στη συρρίκνωση και στην εξαγορά συνεταιριστικών μονάδων, όπως ο «ΟΛΥΜΠΟΣ», η «ΡΟΔΟΠΗ», η «ΑΓΝΟ» κ.α.

Είναι η ίδια πολιτική που επιβάλλει ποσοστώσεις στη παραγωγή γάλακτος και αθρόες εισαγωγές, διογκώνει το κόστος παραγωγής, μειώνει τις τιμές παραγωγού και αυξάνει τις τιμές καταναλωτή.

Αυτή η πολιτική που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλίων, του μεγάλου κεφαλαίου, οδηγεί τα μικρομεσαία νοικοκυριά στο ξεκλήρισμα κι «αναγκάζει» το λαό μας να αγοράζει, πανάκριβα, αμφιβόλου ποιότητας και υγιεινής διατροφικά προϊόντα.

Το ΚΚΕ καλεί τους κτηνοτρόφους, τους εργαζόμενους, όλα τα λαϊκά στρώματα να παλέψουν για μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη, κόντρα στην πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που θα στηρίζεται στις καθετοποιημένες κρατικές αγροτικές επιχειρήσεις και στους παραγωγικούς συνεταιρισμούς, για να διασφαλίζει καλό εισόδημα στους μικρομεσαίους αγρότες – γεωργούς και κτηνοτρόφους – και επαρκή, φτηνά και υγιεινά προϊόντα για την διατροφή του ελληνικού λαού.





Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου