Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

Συγκινητική κοινή εκδήλωση Α ΚΑΠΗ - ΚΔΑΠ "Σταθμός" για την 28η Οκτωβρίου


Σε μία ιδιαίτερα ζεστή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα η κοινή εκδήλωση του Α ΚΑΠΗ και του ΚΔΑΠ «Σταθμός» για την Εθνική μας Επέτειο και ήτανε πολύ ευχάριστο το ότι αντάμωσαν δυο γενεές, η τρίτη και η πρώτη ηλικία, με τραγούδια και ποιήματα από τους παππούδες και τις γιαγιάδες και από τα εγγόνια και τα δισέγγονα.



Στον χαιρετισμό της η Πρόεδρος των ΚΑΠΗ του Δ. Τρικκαίων κα Πόπη Ντιροκάλτση ανέφερε: «Συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ για να γιορτάσουμε την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και να τιμήσουμε όλους εκείνους που πολέμησαν και είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι.


Πράγματι ήταν θαύμα αφού μία χούφτα Έλληνες σήκωσαν το ανάστημά τους εναντίον των εχθρών και το ΟΧΙ βγήκε από τα στήθη όλων των Ελλήνων, πλημμύρισε πόλεις και χωριά και έγινε τραγούδι και σύμβολο. Αγαπητά μέλη του ΚΑΠΗ πρέπει να είστε υπερήφανοι για το ότι οι ηρωικές αυτές πράξεις είναι πράξεις της δικής σας γενιάς».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Ταμήλος σημείωσε: «Η σημερινή εκδήλωση αφορά την Εθνική μας Επέτειο που μας θυμίζει ότι οι Έλληνες ενωμένοι μπορούν αν και μικρός λαός να σηκώσουν το ανάστημά τους και να σταματήσουνε τους εχθρούς που επιβουλεύονται την χώρα μας.


Η εποποιία του 40 απέδειξε ότι μία χούφτα Έλληνες με πίστη στον Θεό και στην Πατρίδα μπορούν να αντιταχθούν σε χιλιάδες αντιπάλους.

Αυτό είναι και το μεγαλείο της Ελληνικής φυλής».

Η εκδήλωση συγκίνησε τους συγκεντρωμένους με τα όμορφα τραγούδια της ηρωικής εκείνης εποχής και τα επίκαιρα ποιήματα από τους ηλικιωμένους αλλά και από τα μικρά παιδιά.

Χάρης Μαντέλλος




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου