Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Η ανθρωπιστική βοήθεια της Νομαρχίας Τρικάλων στην Αλβανία

Σήμερα το πρωί αναχωρεί για την Αλβανία από τα Τρίκαλα η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας σε πλημμυροπαθείς Αλβανούς, μετά από πρωτοβουλία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Τρικάλων και σε συνεργασία με την Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών.





Όλες τις προηγούμενες ημέρες αρκετοί συμπολίτες μας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Νομαρχίας για συλλογή υλικών κυρίως τρόφιμα, προκειμένου να βοηθηθούν οι κάτοικοι της Βόρειας Αλβανίας που υπέστησαν οι περιουσίες τους και τα σπίτια τους ολοκληρωτική καταστροφή από τις πρόσφατες πλημμύρες.


Τα υλικά της ανθρωπιστικής βοήθειας που είχαν συγκεντρωθεί στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στα Σαράγια φορτώθηκαν σε φορτηγό, παρουσία του αρμόδιου αντινομάρχη κ. Νίκου Σακκά, του Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών Βαρθολομαίου, του Διευθυντή Κοινωνικής Πρόνοιας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Τρικάλων κ. Κανάτα και του εφημέριου του Ιερού Ναού Ζωδόχου Πηγής.




Σε δηλώσεις του ο αντινομάρχης Τρικάλων κ. Σακκάς ανέφερε:

«Η Νομαρχία Τρικάλων ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόσκληση του Αλβανού Πρέσβη και αύριο το φορτηγό 10 τόνων θα αναχωρήσει για την Σκόδρα, προκειμένου να δοθεί στον δοκιμαζόμενο λαό της Βόρειας Αλβανίας».









Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου