Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Επιθεώρησαν μπάζα και...σκουπίδια στον Καραβόπορο !

Στα Τρίκαλα βρέθηκε χθες το πρωί κλιμάκιο της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, μαζί με τον Ειδικό Γραμματέα Υδατικών Πόρων του ΥΠΕΚΑ κ. Ανδρέα Ανδρεαδάκη.





Επιθεώρησαν τον Πηνειό ποταμό στο ύψος του Καραβόπορου και της Πηνειάδας, αλλά και στο φράγμα Γυρτώνης στη Λάρισα. Στο τρικαλινό κλιμάκιο μετείχαν οι βουλευτές κ.κ. Χρ. Χάιδος, Σ. Μερεντίτη, Χρ. Μαγκούφης, ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Μιχ. Ταμήλος και ο αντινομάρχης κ. Ν. Κοτρώνης.


Σύμφωνα με τον κ. Ανδρεαδάκη «μέχρι το 2015 θα πρέπει να βελτιωθεί σημαντικά η άσχημη οικολογική εικόνα που παρουσιάζει ο Πηνειός ποταμός στο σύνολό του μαζί με τους κυριότερους παραποτάμους του».


Όπως ανακοίνωσε στο πλαίσιο της συνεδρίασης που ακολούθησε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ο κ. Ανδρεαδάκης η εικόνα του Πηνειού από την ανάλυση των επικίνδυνων συστατικών από χημικής πλευράς είναι καλή. Προβλήματα χημικής ρύπανσης εντοπίζονται σε χαλκό και περιστασιακά σε κάδμιο το καλοκαίρι.

Οσον αφορά τα υπόγεια ύδατα, ο κ. Ανδρεαδάκης ανέφερε ότι τουλάχιστον τα μισά έχουν πρόβλημα με τις συγκεντρώσεις νιτρικών στην Θεσσαλική Περιφέρεια.
Τέλος ο πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, κ. Κ. Καρτάλης σημείωσε ότι από τις μετρήσεις που έχουν γίνει στον Πηνειό, καταδεικνύεται ότι το ποτάμι βρίσκεται σε κρίση.

Ενημέρωση



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου