Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Εισιτήριο με επιστροφή Βόλος - Φρανκφούρτη μόνο με 70 ευρώ!

Σημαντική ημέρα μπορεί να χαρακτηριστεί η χθεσινή για το αεροπορικό μέλλον της Κεντρικής Ελλάδας καθώς η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας κατάφερε να έρθει σε συμφωνία με την Ryanair για έναρξη πτήσεων κατά την υψηλή τουριστική περίοδο (Μάιο-Οκτώβριο) με δύο πτήσεις την εβδομάδα από και προς Μιλάνο (Bergamo) και Φρανκφούρτη (Hann).





Πριν λίγες μέρες και συγκεκριμένα τέλος Ιανουαρίου ο Νομάρχης Μαγνησίας, κ. Απόστολος Παπατόλιας υπέγραψε τη συμφωνία διαφημιστικής καμπάνιας και παρουσίασης της Μαγνησίας στο site της εταιρείας όταν αρχίσουν οι πτήσεις. Πρόκειται για τη νούμερο 1 αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους στην Ευρώπη.


Φτηνά εισιτήρια

Πιο αναλυτικά ο Βόλος συνδέεται με δύο νέους προορισμούς. Τη Φρανκφούρτη και το Μιλάνο. Οι πτήσεις για το αεροδρόμιο Hahn της Φρανκφούρτης ξεκινούν από 20 Μαΐου κάθε Πέμπτη και Κυριακή και θα διαρκέσουν ως τις 28 του Οκτώβρη. Οι τιμές των εισιτηρίων ξεκινούν από 24.99€ και φτάνουν έως τα 59.99€.

Έτσι ενδεικτικά ένα εισιτήριο με επιστροφή ας πούμε για τις 6/6/10 με επιστροφή στις 10/6/10 θα κοστίσει στο σύνολο και με όλα τα extra charges λιγότερα από 70€!!.
Ομοίως στο αεροδρόμιο Bergamo του Μιλάνου οι πτήσεις θα ξεκινήσουν στις 27 Μαΐου κάθε Πέμπτη και Κυριακή και θα διαρκέσουν έως τις 28 του Οκτώβρη. Οι τιμές των εισιτηρίων και από/προς Μιλάνο ξεκινούν από τα 24.99€!!

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσω των δύο αυτών προορισμών ο ταξιδιώτης μπορεί να πάει κυριολεκτικά παντού. Αν κοιτάξετε στο χάρτη θα δείτε ότι το δίκτυο της Ryanair στην Ευρώπη καλύπτει όλους σχεδόν τους προορισμούς στο χάρτη (και να υπολογίσει κανείς ότι από Μιλάνο και Φρανκφούρτη υπάρχουν δρομολόγια με τιμή 5-10€ ….)


Για του λόγου το αληθές η εταιρεία γιορτάζοντας την είσοδό της στην Ελλάδα προσέφερε 1.000.000 εισιτήρια στην τιμή των 5€ (για κρατήσεις έως στις 28/2)!
Οι κρατήσεις εισιτηρίων γίνονται από το site της εταιρείας : www.ryanair.com


Οφέλη
Σύμφωνα με υπολογισμούς μας οι αναμενόμενοι επισκέπτες για το 2010 μόνο μέσω των συγκεκριμένων πτήσεων προβλέπεται να φθάσουν στις 20.000 και οι διανυκτερεύσεις για όλη τη Θεσσαλία υπολογίζονται σε 140.000. Άρα, μπορεί να υπολογίζουμε σε 14.000.000 ευρώ τζίρο ή καλύτερα σε κέρδος 5.500.000 ευρώ περίπου.

Εκτός όμως από τα οφέλη για τον τουρισμό, οι πτήσεις αυτές αποτελούν και μέσο συγκοινωνίας για όσους θέλουν να ταξιδέψουν από και προς την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας και συμβάλλουν αποφασιστικά στην εξωστρέφεια της περιοχής και όλης της Περιφέρειας. Το κέρδος αυτό δεν μπορεί ούτε να υπολογιστεί, ούτε να μετρηθεί.

ΕΡΕΥΝΑ Του Αποστόλη Ζώη

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου