Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

6o Αφιέρωμα στις Ελληνίδες Κινηματογραφίστριες


Ένα σημαντικό περιφερειακό κινηματογραφικό ραντεβού. Ένας θεσμός πολιτισμού, ψυχαγωγίας αλλά και ουσιαστικής επικοινωνίας με τον κόσμο και τους δημιουργούς του ελληνικού σινεμά. Μια συνάντηση με σημείο αναφοράς τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.




Θέατρο Τεχνών Λάρισας
8 – 11 Μαρτίου 2010


Το Θέατρο Τεχνών Λάρισας συνεπές στο ραντεβού του με έναν από τους κυριότερους κινηματογραφικούς θεσμούς της πρωτεύουσας του θεσσαλικού κάμπου, διοργανώνει για έκτη συνεχή χρονιά το Αφιέρωμα στις Ελληνίδες Κινηματογραφίστριες.


Τέσσερις ημέρες γεμάτες ελληνικό σινεμά με γυναικεία υπογραφή, φέρνουν το κοινό της πόλης, αλλά και πολλούς επισκέπτες σε επαφή με τις σημαντικότερες εκπροσώπους της ελληνικής κινηματογραφικής παραγωγής και το έργο τους. Καθημερινές προβολές, παράλληλες εκδηλώσεις και συζητήσεις, παρουσία των ίδιων των καλλιτεχνών, με αντικείμενο αισθητικά και δημιουργικά ζητήματα.

Το 6ο Αφιέρωμα στις Ελληνίδες Κινηματογραφίστριες πραγματοποιείται στη Λάρισα και στον φιλόξενο χώρο του Θεάτρου Τεχνών, από τις 8 έως τις 11 Μαρτίου 2010, με την αμέριστη υποστήριξη και συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού – Τμήμα Κινηματογράφου και της Αντινομαρχίας Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λάρισας.

Σημαντικό παρόν θα δοθεί στη φετινή διοργάνωση από την Ένωση Γυναικών Ελλάδος – Παράρτημα Λάρισας (Ε.Γ.Ε.), που καλεί τα μέλη της να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις.
Παρουσιάζει η δημοσιογράφος Μαρία Παπουτσή
Ώρα προσέλευσης: 21.30
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.



Το πρόγραμμα αναλυτικά

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010
Σούλα Δρακοπούλου – «Περιουσιακά στοιχεία»

Τρίτη 9 Μαρτίου 2010
Κωστούλα Τωμαδάκη - «Πες πως μ αγαπάς»

Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010
Έφη Ξηρού – «Charisma x – Iannis Xenakis»

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010
Αλίκη Δανέζη Knutsen - «Μπαρ»

Παράλληλες εκδηλώσεις
Έκθεση φωτογραφίας σε συνεργασία με τη Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας, με τίτλο «Γυναικών εικόνες»


Γυναικών εικόνες
Ο φακός 16 γυναικών μελών της Φωτογραφικής Λέσχης Λάρισας αποκαλύπτει αποχρώσεις και πτυχές της γυναικείας προσωπικότητας.
Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας οι κυρίες της Φ.Λ.Λ. μας προσφέρουν μια καταιγιστική εμπειρία, μια επιπλέον αφορμή, για να τιμήσουμε τον πλούτο και τη γοητεία της γυναικείας προσωπικότητας.
Η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Γυναικών εικόνες» θα φιλοξενηθεί στο φουαγιέ του Θεάτρου Τεχνών Λάρισας από τη Δευτέρα 8 έως και την Κυριακή 14 Μαρτίου 2010.
Στην έκθεση συμμετέχουν τα μέλη της Φ.Λ.Λ.: Μαρία Γαργαλά, Μαρία Γεροφώτη, Βάσω Γιολδάση, Ελένη Γκισάκη, Νικολέτα Θεοδωροπούλου, Τζουλιέττα Θεοδωράκη, Αθανασία Κανιάτσου, Έλενα Λαγαρία, Χριστίνα Λιάκη, Χριστίνα Μπαρμπή, Σοφία Οτατζόγλου, Άννα Μαρία Cooper – Παρασκευά, Βασιλική Σακουλή, Ξανθή Σταμάτη, Βάγια Στάμου, Έλενα Στεφανίδου.
Επιμέλεια: Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας

Κανονικά αλλά με αλλαγή ώρας οι παραστάσεις του Θεάτρου Τεχνών Λάρισας


Λόγω της διεξαγωγής του 6oυ Αφιερώματος στις Ελληνίδες Κινηματογραφίστριες, το
Θέατρο Τεχνών Λάρισας αποφάσισε την κανονική διεξαγωγή των παραστάσεων των δύο παραγωγών του τις ημέρες της εβδομάδας, που συμπίπτουν με τη φιλοξενία του αφιερώματος.
Συγκεκριμένα το πρόγραμμα των παραστάσεων διαμορφώνεται ως εξής:
Τρίτη 9 Μαρτίου 2010 – ώρα 19.00 – «Υπόγειο»
Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010 – ώρα 19.00 – «Υπόγειο»
Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010 – ώρα 19.00 – «Μάνα είναι μόνο… ένας»
Από την Παρασκευή 12 Μαρτίου οι παραστάσεις θα ακολουθήσουν το κανονικό τους ωράριο (Τρίτη – Τετάρτη στις 21.00 Πέμπτη- Παρασκευή – Σάββατο στις 21.00 και Κυριακή στις 20.00).


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου