Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

100 χρόνια 8 Μάρτη : Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας

8 Μάρτη 1857: Οι κλωστοϋφαντουργίνες και οι ράφτρες της Νέας Υόρκης βγήκαν στους δρόμους διεκδικώντας ίσα μεροκάματα, μείωση του εργάσιμου χρόνου, σταθερή δουλειά και υγιεινές συνθήκες.





8 Μάρτη 2010: 100 χρόνια μετά, στο όνομα της ισότητας, οι εργάτριες χάνουν ότι είχαν κατακτήσει. Πάρα τις όποιες αλλαγές, η θέση της γυναίκας είναι χειρότερη από πριν- γιατί ενώ σήμερα υπάρχουν όλες οι δυναότητες να ζει καλύτερα, η ανισότητα αναπαράγεται με νέες μορφές.
Η γυναίκα ακόμη διεκδικεί σταθερή- μόνιμη δουλειά, λιγότερες ώρες δουλειά, καλύτερα μεροκάματα, υγεινές συνθήκες εργασίας, προστασία της μητρότητας, Κοινωνική Ασφάλιση και σύνταξη πριν πεθάνει. Οι μισθοί και τα εισοδήματα είναι χαμηλά, οι δουλειές είναι λίγες.



Το ΚΚΕ επιβεβαιώθηκε!
Η πλουτοκρατία σήμερα επιτίθεται πιο λυσσαλέα για την αύξηση των κερδών της. Σε θέλουν μεταξύ ανεργίας και διαλειμμάτων εργασίας, να δουλεύεις σχεδόν τσάμπα, οι παροχές υγείας και ασφάλισης να είναι αυτές που αντέχει το πορτοφόλι σου. Αυξάνουν τα όρια συνταξιοδότησης. Θέλουν η σύνταξη να ισούται με επίδομα πρόνοιας. Η μητρότητα θα γίνει είδος πολυτελείας.


Ε.Ε. κυβερνήσεις και κόμματα του ερωμονόδρομου σε κοροϊδεύουν!
Σε τρομοκρατούν για να υλοποιήσουν προαποφασισμένα μέτρα. Για να υλοποιήσουν τη συνθήκη του Μάαστριχτ, τη Λισσαβώνα πο στήριξαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ, ΛΑΟΣ. Είναι μέτρα που ΠΑΣΟΚ – ΝΔ τα έχουν χρόνια στα προγράμματά τους.
ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Πληρώσαμε πανάκριβα την ανάπτυξη της κερδοφορίας τους! Ανεργία, στερήσεις, συμβιβασμούς στην προσωπική ζωή, ανασφάλεια για τα παιδιά.
Μην πληρώσεις ούτε μια δεκάρα για τις κρίσεις τους, που πηγαινοέρχονται από την υπερσυσσώρυση κερδών.

ΕΡΓΑΤΗ, ΑΓΡΟΤΗ, ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΕ
Τα προβλήματα που ζει η γυναίκα σου, η αδελφή σου, η συναδέλφισσά σου, δεν είναι μόνο δικά της προβλήματα. Είναι και δικά σου!
Χρησιμοποιούν τη γυναίκα για να πέσουν τα μεροκάματα, για να γενικευτεί η ελαστική και ανασφάλιστη εργασία, να αυξηθούν γενικά τα όρια συνταξιοδότησης για όλους. Όταν σακατεύουν τη γυναίκα σου στη δουλειά, η δική σου οικογένεια υποφέρει.
Χρειάζεται να αγωνίζεστε και οι δυο για αυτά που σας στερούν, για τι χάνεις περισσότερα από όσα κερδίζεις, όταν κλείνεται σπίτι με τις δουλειές!
Εργάτρια, αγρότισσα, αυτοαπασχολούμενη, εργαζόμενη στις ελαστικές μορφές
Τ α προβλήματα σου είναι προβλήματα της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων. Αντίπαλός σου είναι το ίδιο αφεντικό, ο βιομήχανος, ο μεγαλέμπορος, ο τραπεζίτης, τα μονοπώλια, η αστική τάξη που ξεζουμίζει το λαό αξιοποιώντας το φύλο, τις ανάγκες του καθένα.
100 χρόνια σου ζητάνε θυσίες
100 χρόνια εσύ στις στερήσεις, και η πλουτοκρατία στη χλιδή!


Εργάτριες, αγρότισσες
Ψηλά τα λάβαρα της τάξης μας!
Εμείς δημιουργούμε τον πλούτο που υπάρχει
Αντεπίθεση για να πληρώσουν τα μονοπώλια! Να υπερασπιστούμε μαχητικά τις στειχειώδεις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας, το μέλλον των παιδιών μας.
Σταθερή δουλειά για όλους. Όχι στις απολύσεις.
Κτάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης. 7ωρο,5μερο με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Συνταξη των γυναικών στα 55 χρόνια και 50 για τα Β.Α. επαγγέλματα. 5ετή διαφορά στη συνταξιοδότηση γυναικών ανδρών.
Κρατικοί δωρεάν παιδικοί σταθμοί. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία, προστασία της μητρότητας στη δουλειά, στον τόπο κατοικίας. Άδειες κυήσεως, τοκετού, θηλασμού.
Κρατικό δίκτυο κοινωνικών εγκαταστάσεων για δωρεάν υπηρεσίες για την οικογένεια, το παιδί, τους ηλικιωμένους, τα άτομα με ειδικές ανάγκες


Γυναίκες.
Να διεκδικήσουμε τη Λαϊκή Εξουσία!
Ή με τα μονοπώλια ή με το λαό!
Μαζί με τους κομμουνιστές και τις κομμουνίστριες αντεπίθεση!

ΝΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΚΚΕ



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου