Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

Η Σούλα "το παίζει"... αντιπολίτευση. Να δούμε, θα τα καταφέρει με το Ιντερσίτι;


Tο θέμα της επαναφοράς των απ’ ευθείας δρομολόγιων του ΟΣΕ από τη Δυτική Θεσσαλία προς Αθήνα ,θέτει η βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Σούλα Μερεντίτη, με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή προς τον αρμόδιο υπουργό Υποδομών ,Μεταφορών και Δικτύων.




Η Τρικαλινή βουλευτής, επισημαίνει στην ερώτηση της, ότι η προηγούμενη κυβέρνηση στο πλαίσιο της γενικότερης απαξίωσης του ΟΣΕ, είχε περικόψει δρομολόγια και στη Δυτική Θεσσαλία μεταξύ των οποίων και την αμαξοστοιχία Ιντερσίτι 47/48, η οποία συνέδεε απ ευθείας την περιοχή μας με την Αθήνα από το 2001.

Μάλιστα το δρομολόγιο αυτό, είχε πληρότητα που άγγιζε το 100%. Η αποψίλωση του σιδηροδρομικού δικτύου της Δυτικής Θεσσαλίας και η περικοπή των δρομολογίων , είχαν ως μόνο αποτέλεσμα την ταλαιπωρία και την οικονομική επιβάρυνση του επιβατικού κοινού της περιοχής μας.


Η άμεση επανέναρξη των απευθείας πρωινών δρομολογίων προς την Αθήνα στη γραμμή Καλαμπάκα-Αθήνα -Καλαμπάκα, είναι ζήτημα υψίστης σημασίας για το νομό μας .Τέλος με την κοινοβουλευτική της παρέμβαση η βουλευτής του νομού ζητά από τον αρμόδιο υπουργό να δώσει εντολή ώστε να ξεκινήσει άμεσα το δρομολόγιο και επειδή η βιωσιμότητα ενός δρομολογίου εξαρτάται κατά κύριο λόγο από την πληρότητα του, θα πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η τιμή του εισιτηρίου να είναι ανταγωνιστική σε σχέση με το ΚΤΕΛ και προσιτή στο ευρύ επιβατικό κοινό .





Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου